Van Zaalen naar Stem Lokaal

In een gezamenlijke persverklaring laten Frans van Zaalen (FRANS) en Wendy Verduijn (Stem-Lokaal) weten dat dhr. van Zaalen gaat instappen bij de lokale partij Stem-Lokaal. Daarmee komt er eindelijk duidelijkheid op de vraag wat het huidige raadslid gaat doen. Stem-Lokaal laat op zijn beurt zien dat het een brede lokale volkspartij is die zich klaarmaakt voor de toekomst.

Frans van Zaalen legde een zomer lang werkbezoeken afleggen om gewone mensen een bemoediging te geven. Daarbij kwam wel telkens de vraag; ‘Wat ga je nu doen? Je stopt toch niet he?’ was daarbij een veel gehoorde vraag. van Zaalen: “Dat zetten mij wel aan het denken, als zoveel inwoners dat aangeven.”

Wendy Verduijn fractievoorzitter van Stem-Lokaal zegt dan ook verheugd te zijn dat Frans de keuze heeft gemaakt om de krachten te gaan bundelen; “Wij zijn gezamenlijk in 2014 in de gemeenteraad gekomen en sindsdien zoeken we elkaar al op om te kijken hoe we echt het lokale belang voorop kunnen zetten, vaak met succes. Tevens zorgt de overstap ervoor dat de gemiddelde leeftijd van de fractie naar beneden gaat en daarmee maakt de partij een goede stap richting de toekomst.”

Frans vervolgt; “Stiekem was ik wel klaar met de meeste Haagse partijen en de wijze hoe zij politiek bedrijven. Het gaat allemaal om de ego’s en niet meer om het landsbelang, daar vind ik als mens wel iets van”, aldus van Zaalen. “Om dan opnieuw in zo’n partij te stappen voelde voor nu niet goed. Daarbij zie je veel lokale beslissingen voortkomen uit het feit hoe een partij landelijk bekendheid geniet. Door dan standpunten in te brengen die het lokaal belang, ons gezamenlijk Albrandswaardse belang, geen goed doen, is in mijn optiek onbegrijpelijk en toch doen ze het bijna allemaal. Dit heeft mij overtuigd dat alleen een lokale partij die zegt het Albrandswaardse belang te dienen, zoals bijv EVA en Stem-Lokaal, goede partijen zijn om in te stappen.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *