Vaccineren aan de Hofhoek

Op de parkeerplaats voor het huidige gemeentehuis aan de Hofhoek in Poortugaal komt de centrale vaccinatielocatie in de gemeente Albrandswaard. Het gaat om een tijdelijke voorziening in de vorm van een vaccinatiehal die in drie werkdagen wordt opgebouwd. Bedrijven in de buurt en omwonenden zijn vanochtend per brief geïnformeerd. Burgemeester Jolanda de Witte: “We zijn blij dat we in Albrandswaard een goede locatie hebben gevonden, waar onze inwoners terecht kunnen voor de corona-vaccinatie. Ik roep iedereen in Albrandswaard op zich in te laten enten!”

De komende weken worden in Rotterdam-Rijnmond 15 tot 20 vaccinatielocaties ingericht. Het doel is dat iedereen voor de vaccinatie dicht bij huis terecht kan. Iedere doelgroep wordt per brief opgeroepen een afspraak te maken. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen en volgt hierbij de landelijke vaccinatiestrategie.

Wanneer de vaccinatiehal in Albrandswaard in gebruik gaat worden genomen is afhankelijk van de levering van de vaccins. De hal wordt ingezet voor het vaccineren van 60-plussers (mobiele en niet mobiel thuiswonenden) en de inwoners van 18 tot 60 jaar met medische indicatie. Daarna zijn de inwoners van 18-60 jaar zonder medische indicatie aan de beurt op deze locatie. De uitnodiging voor de vaccinatie wordt vanuit het RIVM verstuurd.

De gekozen locatie is goed bereikbaar met eigen vervoer en het OV. Inwoners zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de vaccinatielocatie. Inwoners van Albrandswaard met een indicatie kunnen daarbij gebruik maken van het WMO-vervoer.

Inwoners kunnen voor het vervoer naar de vaccinatielocatie ook gebruikmaken van AutoMaatje. Meer informatie over AutoMaatje is te vinden op de website van de ANWB.

Bij het plaatsen en inrichten van de tent en alle werkzaamheden die eruit voortkomen, zoals logistiek en catering wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale ondernemers.

Voor meer informatie over de vaccinatielocatie in Albrandswaard kunt u terecht op www.albrandswaard.nl. Voor vragen over de uitvoering – de afspraken en het vaccineren- kunt u contact opnemen via persggd@rotterdam.nl.

(Visited 491 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *