Tweede Pinksterdag, dag van het kasteel

Op de Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen jaarlijks open voor het publiek op Tweede Pinksterdag. De meer dan 100 deelnemende locaties laten zo de bijzondere monumenten en hun verhalen aan de bezoekers ervaren.

Ondanks de nog geldende COVID-19 beperkingen hebben de vrijwilligers van de Stichting Kasteel van Rhoon zich hard gemaakt om op deze bijzondere dag toch iets te kunnen bieden aan bezoekers. Het Kasteel zelf is, evenals musea bijvoorbeeld, waarschijnlijk nog niet toegankelijk voor publiek. Wel zullen bij goed weer de diverse terrassen rond het Kasteel geopend zijn waar u kunt genieten van de rust en idyllische omgeving onder het genot van een hapje en een drankje.

Daar fysieke rondleidingen waarschijnlijk nog niet mogelijk zijn, wordt de optie geboden voor een virtuele rondleiding door de diverse vertrekken in het gebouw en de directe omgeving. Johan Boonstoppel heeft samen met de commissie rondleidingen hiervoor beelden gemaakt in vier reportages:
Rond het kasteel https://youtu.be/vTivkb25fuI
Hal en Annazaal https://youtu.be/gjdXww952QE
Begane grond https://youtu.be/hHfXCZgHZHY
1e verdieping en zolder https://youtu.be/aUAqlGdzW80

Ook heeft hij met Netty Wermeester, gids van het Zuid-Hollands Landschap, een video gemaakt van een rondleiding door de bossen en tuinen rond het Kasteel https://youtu.be/IoRRzCNuRpA” \t “_blank

Het programma is zo ingericht dat je covid-proof de dag kunt beleven. De vrijwilligers hebben wandelingen gemaakt over het kasteelterrein, buitenplaats en landgoed en die in de app gezet. Zo kun je individueel aan de wandel. Laat je verrassen door verhalen over de vijvers, het werk dat op het landgoed plaatsvond, bijzondere beplanting of de invloed van de huidige waterhuishouding op de buitenplaats. Download de gratis Spacetime Layers app op je telefoon en maak de waterwandeling

De app vind je op https://dagvanhetkasteel.nl/waterwandelingen

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *