Tweede Balkon Beweegdag op 4 juni

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert samen met VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs op 4 juni de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen door heel Nederland. Opnieuw zullen tientallen mensen in actie komen om ouderen bij ruim 250 woon-zorgcentra laagdrempelig te laten bewegen, een gezellige ochtend op “afstand” te bieden en iets te doen voor èn met elkaar. Van bewegen tot dansen, bingo of zingen, indien binnen de richtlijnen van het RIVM kan en mag alles op Balkon Beweegdag. 

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat het coronavirus weinig invloed heeft gehad op de motivatie van de ondervraagde ouderen om te blijven bewegen. Het merendeel wil graag zo lang mogelijk, met inachtneming van de maatregelen, hun sport blijven beoefenen of beweegalternatieven vinden. Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden.

Met het mooie weer in aantocht wordt iedereen opgeroepen op om weer van start te gaan met balkonbewegen. Op 4 juni maken men er met z’n allen een groot balkonfeest van!  Professionals en vrijwilligers die een balkonsessie willen leiden en met ouderen willen bewegen, dansen, bingo-en of muziek maken, kunnen zich aanmelden voor de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag op 4 juni via balkonbewegen@ouderenfonds.nl

(Visited 36 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *