Twee inwoners van Albrandswaard ontvingen een Koninklijke Onderscheiding 

De heer P.H. Hollestein en mevrouw M.S. Schepers-Verboom zijn tijdens de lintjesregen van woensdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jolanda de Witte reikte de Koninklijke Onderscheidingen uit voor hun belangeloze inzet in de samenleving.

De gedecoreerden werden deze dag met een smoes naar het Huis van Albrandswaard gelokt, alwaar tot hun grote verbazing bleek dat zij een koninklijke onderscheiding ontvingen. De familie en bekenden die bij de ceremonie aanwezig waren hadden dit goed geheim kunnen houden. Ook waren oud-gedecoreerden, wethouders en raadsleden uitgenodigd.

Lintesregen Albrandswaard – Foto: de Schakel

De heer Hollestein
De heer Pieter Hendrik Hollestein  (Piet), geboren op 19 juni 1941 in Den Haag, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Meneer Hollestein was van 1983 tot zijn pensioen in 2006 docent bij Stichting Scheepvaart en Transportcollege en hij is ondertussen 42 jaar onafgebroken actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties. Zo is hij sinds 1980 vrijwilliger bij het Kasteel van Rhoon en verzorgt hij nog steeds rondleidingen. Daarnaast was hij in 1988 medeoprichter van de Stichting Roei-evenementen Zeevaartschool Rotterdam en tot 2007 medebestuurder van de stichting. Sinds 2005 is hij tevens vrijwilliger en vice-voorzitter van de Stichting Koopvaardijpersoneel 1940-1945. Verder houdt hij al vanaf 2015 het archief op orde van de vereniging Volle Kracht. Naast al zijn vrijwilligerswerk is de heer Hollestein langere tijd mantelzorger geweest.

Mevrouw Schepers-Verboom

Mevrouw Margje Sophia Schepers-Verboom, geboren op 27 januari 1949 in Schiedam, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Schepers is al ruim 33 jaar actief als vrijwilligster in de ouderenzorg, voor KWF en voor de gemeente Albrandswaard. Zij startte haar eerste belangeloze werkzaamheden in 1989 als bestuurslid en uitvoerend secretaris voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en doet dat nog steeds. Daarnaast neemt zij vanaf 2002 deel aan de ANBO Leesgroep en is daarvan coördinator en organisator sinds 2014. Ook is zij sinds 2012 leidster en organisator van leesgroepen in de Hooge-Werf. In datzelfde jaar begon zij als collectante voor het Astma Fonds en het Leger des Heils. Een jaar later, in 2013, werd zij  vrijwilligster bij de gemeentebibliotheek van Stichting Welzijn Albrandswaard.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *