Toename Autodiefstal in Albrandswaard

In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Albrandswaard flink toegenomen. Vergeleken met 2016 zijn er vorig jaar 50 procent meer auto’s gestolen. Ook ten opzichte van 2019 is er een stijging te zien. 

Als het aankomt op autodiefstallen, is Albrandswaard de afgelopen jaren een stuk minder veilig geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 12 auto’s gestolen, maar dat is in 2020 gestegen tot 18 auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie.

Het stijgende aantal autodiefstallen is geen goed nieuws voor iedereen met een auto in Albrandswaard. Een toename van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verhoging van de autoverzekeringspremie. Hoe groter de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe meer risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Albrandswaard veel duurder zijn om te verzekeren dan in Rotterdam, waar jaarlijks veel minder auto’s worden gestolen.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *