Toename auto inbraken Albrandswaard

Terwijl in het afgelopen jaar er 6,7 procent minder vaak werd ingebroken in auto’s ten opzichte van een jaar eerder nam het aantal inbraken in Albrandswaard juist toe. In 2020 werd er 23 keer vaker aangifte gedaan van inbraak in een voertuig. Het totaal aantal aangiftes in 2020 was 97.

De landelijke daling was het sterkst in de provincie Limburg, waar zelfs 22,3 procent minder auto-inbraken werden geregistreerd. Opvallend is wel dat er vorig jaar in de maanden buiten de lockdown juist vaker werd ingebroken dan in dezelfde maanden in 2019. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van politiedata. 

De coronamaatregelen lijken een sterke invloed te hebben op het aantal auto-inbraken. Zo nam het aantal inbraken in auto’s tijdens de eerste lockdown in 2020 af met gemiddeld 16,7 procent, terwijl in januari en februari het aantal incidenten juist steeg met respectievelijk 7,7 procent en 12,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. 

Na de eerste lockdown nam het aantal auto-inbraken weer toe. In de maanden juli tot en met september werden namelijk gemiddeld 9,1 procent meer incidenten gemeld dan in 2019. Ook tijdens de huidige lockdown gaan auto-inbrekers weer minder vaak op pad. Van oktober 2020 tot en met februari 2021 werd er gemiddeld 28,7 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.