Tips om je hond mee te nemen tijdens een dagje uit

Ben je voornemens om een dagje weg te gaan, dan is het wel leuk om ook je hond mee te nemen. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met het hele gezin een dagje naar het strand te gaan, waar je hond ook heerlijk kan rennen en ravotten? Natuurlijk zijn niet alle hondenrassen even geschikt voor een dagje strand, maar over het algemeen kunnen de meeste honden zich er prima vermaken. Omdat een dagje strand natuurlijk niet het enige uitje is waar je hond prima mee naartoe kan en we toch zien dat lang niet iedereen dit ook doet, willen we graag een aantal tips met je delen, voor wanneer je toch besluit je hond mee te nemen of wanneer je twijfelt of het wel of niet verstandig is om te doen.

Voorbereidingen treffen

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Zorg er allereerst voor dat je hond goed getraind is en luistert naar commando’s. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van je hond, maar ook voor de mensen om je heen. Daarnaast is het verstandig om een halsband of tuigje met een identificatielabel om te doen. Mocht je hond onverhoopt toch losraken, dan kan hij snel weer met jou herenigd worden. Verder is het ook belangrijk om voldoende eten en drinken voor je hond mee te nemen, evenals eventuele medicatie mocht je hond dit nodig hebben. Denk ook aan speeltjes en andere benodigdheden die het allemaal net even wat leuker kunnen maken voor je hond. Zo vinden honden het alleen al leuk om achter een bal aan te gaan rennen die jij weggegooid hebt.

Kies de juiste locatie

Bij het kiezen van de plek waar je naartoe gaat, is het wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat je een hond bij je hebt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat overal honden zijn toegestaan. Kijk bijvoorbeeld goed naar een rustige plek, zodat je hond in alle rust kan snuffelen. Vooral als dit de eerste keer is en je hond moet wennen, zit je er niet op te wachten dat er ook allemaal andere mensen lopen, waardoor je hond afgeleid raakt en minder goed naar je luistert. Dus ga jij met je labradoodle naar het bos, zorg er dan wel voor dat het ook is toegestaan voor honden en zorg dat er een plek is waar je hond even lekker kan rondrennen.

Houd je hond goed in de gaten

Hoe goed je hond ook luistert, vooral in een nieuwe omgeving zijn ze vaak snel afgeleid. Er hoeft maar een andere hond te lopen en je hond rent er misschien wel als een dolle op af. Niet dat dit een probleem is, maar wel als je vlakbij de grote straat wandelt. Veel verstandiger is dan om je hond gewoon goed aan de lijn te houden en pas los te laten op het moment dat je bijvoorbeeld in een losloopveld bent, waar een hek omheen staat en waar je hond dus niet kan weglopen.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *