Thorsdottir teleurgesteld in gymbond

Eythora Thorsdottir is teleurgesteld in de Nederlandse Gymbond na aanleiding van de beslissing die is genomen om het topsportprogramma voor vrouwen voorlopig stil te leggen. Aanleiding van dit besluit was de openbaring van een aantal turnsters die bekend maakten dat zij tijdens trainingen regelmatig fysiek en mentaal mishandeld zijn.

De topturnster uit Poortugaal vreest voor een succesvol optreden tijdens het Olympische toernooi volgend jaar in Tokio nu een goede voorbereiding erop in het water is gevallen.

Thorsdottir vind het goed dat er zaken van vroeger erkend worden maar het zou de huidige topturners op weg naar de Olympische spelen niet moeten raken zo vertelde zij in een interview met de NOS.

” Ik hoop in ieder geval dat de slachtoffers van vroeger ook niet willen dat wij hier de dupe van worden ” aldus de 21 jarige turnster. Hoe het trainingsprogramma voor haar er nu gaat uitzien zal de komende tijd in gesprekken met de bond duidelijk moeten worden. De zes trainers die binnen het topsportprogramma actief waren zijn lopende het onderzoek op non actief gesteld.

Thorsdottir vindt dat er haast is bij het verkrijgen van duidelijkheid. Nu trainingsstages zijn geschrapt en er onduidelijkheid is over het Europees kampioenschap komt volgens haar het leveren van een topprestatie op de spelen in 2021 in gevaar.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *