Tegeltjeswand onthuld in Huis van Albrandswaard

Een echte eye-catcher die cultuur en kleur toevoegt aan het Huis van Albrandswaard. Kinderburgemeester Femke Tempelman en wethouder Mieke van Ginkel onthulden vandaag, dinsdag 5 oktober, officieel de tegeltjeswand, met een informatiebord naast de 342 tegeltjes.

De tegels hangen aan de wand boven de trap bij de publieksbalie. Iedereen die binnenkomt en omhoogkijkt, kan ze zien. Een zee van kleur en creativiteit siert de muur. ,,Lokale kunst en cultuur krijgen op deze manier een eigen plek in het Huis van Albrandswaard, gemaakt door onze eigen leerlingen”, aldus de wethouder. ,,Ik ben daar ontzettend trots op want het is prachtig geworden. Ze zeggen wel eens dat de jeugd de toekomst heeft; bij ons is dat echt zo.”

De kunstzinnige, kleurrijke tegeltjes zijn gemaakt door honderden groep7-leerlingen. Alle acht basisscholen in Albrandswaard namen afgelopen schooljaar deel aan dit project. De jongeren maakten onder begeleiding van een professionele kunstenaar hun eigen kleine kunstwerk.

De jonge kunstenaars – nu in groep 8 – krijgen deze week een rondleiding door het Huis van Albrandswaard. Dan kunnen zij hun eigen tegeltje van dichtbij bewonderen. Daarnaast nemen zij een kijkje bij Welzijn Albrandswaard en RTV Albrandswaard. De rondleiding eindigt in het sport- en werkcafé.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *