Taalpunt start op 15 juni a.s.

Op dinsdagochtend 15 juni start het Taalpunt in Wijkcentrum De Boekenstal. Hier kunnen inwoners van Poortugaal en Rhoon terecht voor advies of hulp bij het leren van Nederlands, rekenen en computervaardigheden.

Wilt u beter Nederlands leren lezen en schrijven? Of beter met de computer leren werken? In Poortugaal en Rhoon zijn er mogelijkheden om verder te leren. Het Taalpunt geeft advies en informatie.

Myrthe Boerendonk van de bibliotheek AanZet: “Het Taalpunt richt zich niet alleen op migranten die Nederlands als tweede taal hebben, maar ook op autochtone Nederlanders die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Ook zij kunnen bij het Taalpunt terecht.”

Suzanne Vonk, netwerkcoördinator Basisvaardigheden vertelt: “Goed kunnen lezen, schrijven en de computer gebruiken zijn tegenwoordig steeds belangrijker om al je zaken goed te kunnen regelen. Als je hier moeite mee hebt, kun je meedoen een cursus die bij jou past. Hierdoor kun je makkelijker zelf zaken regelen, zoals online solliciteren, digid gebruiken of belastingaangifte doen. De cursussen zijn gratis en in de buurt”.

Het Taalpunt is elke dinsdagochtend open van 10.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum De Boekenstal. Aanmelden bij het Taalpunt kan ook via mail en telefoon, taalpuntpoortugaal@debibliotheekaanzet.nl en 088 – 242 50 50 

Wanneer: Vanaf dinsdag 15 januari, 10.00 – 12.00 uur
Waar: Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34, 3171 LH Poortugaal
Toegang: gratis

(Visited 27 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *