Taalpunt in Poortugaal geopend

Op donderdag 11 november is het Taalpunt in Poortugaal feestelijk geopend door wethouder Mieke van Ginkel. Bij de Taalpunten kunnen inwoners en organisaties in Albrandswaard terecht voor informatie over activiteiten op het gebied van Nederlandse taal, computer en rekenen.

Wethouder Mieke van Ginkel is groot voorstander van het Taalpunt Poortugaal. “Mensen die niet goed kunnen lezen of schrijven hebben veel minder kansen om mee te doen in onze samenleving. En vaak leidt het tot problemen in hun dagelijks leven. Met de opening van het Taalpunt is er een plek waar deze mensen echt binnen kunnen stappen om de hulp te krijgen die ze nodig hebben en hen verder helpt. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan meedoen.”

Suzanne Vonk, netwerkcoördinator Basisvaardigheden, voegt toe “Het Taalpunt richt zich niet alleen op migranten, maar ook op autochtone Nederlanders die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Ook zij kunnen bij het Taalpunt terecht voor advies en informatie”.

Bij de opening was een uitgebreid buffet met gerechten van Over de grens, klaargemaakt door de cursisten van de taalgroep van NL Training. In september en oktober was aandacht voor het thema “Recepten van Over de Grens”. In de taalklassen en het taalcafé in Poortugaal en Rhoon spraken cursisten over koken, boodschappen doen en schreven zijn hun favoriete recept. De recepten staan binnenkort op de website van de bibliotheek.

Wijkcentrum De Boekenstal dinsdag van 10.00 – 12.00 uur
Aanmelden bij het Taalpunt kan ook via mail en telefoon, taalpuntpoortugaal@debibliotheekaanzet.nl en 088 – 242 50 50

(Visited 46 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *