SWA zoekt vrijwilligers

Stichting Welzijn Albrandswaard is op zoek naar enthousiaste AutoMaatjes. Als AutoMaatje brengt u minder mobiele plaatsgenoten naar noodzakelijke en sociale bestemmingen, zoals de dokter, ziekenhuis, kennissen, de kapper, een uitje, een praatje. Behalve het vervoer is er ruimte voor een gesprek, soms even meelopen met de boodschappen of even mee naar de wachtkamer. Tijdens deze Corona-periode zal het voornamelijk om noodzakelijke ritten gaan.

Dus lijkt het u leuk om minder mobiele plaatsgenoten te vervoeren (soms met rollator of inklapbare rolstoel) en gezellig een praatje te maken? Bent u in het bezit van een auto, rijbewijs en inzittendenverzekering en kunt u goed met mensen omgaan? Laat dan gauw van u horen!

Ook is de stichting op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de functie van gastvrouw/gastheer van restaurant De Ontmoeting, locatie de Boekenstal, Poortugaal. Een ontmoetingsplaats waar één keer per maand mensen worden samengebracht rond de eettafel. Buurtbewoners eten, ontmoeten en maken een praatje. Een drempelloze ontmoetingsplaats in de wijk. De functie is voor op termijn als het restaurant de deuren weer kan openen. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Corona.

In het restaurant bent u verantwoordelijk voor het ontvangen van de gasten, het inrichten van de ruimte en het serveren van het eten en drinken. Nog belangrijker is om de verbinding te zoeken met en tussen gasten en een praatje te maken

Wilt u aan de slag als gastvrouw of gastheerof als Automaatje en deel uitmaken van leuk team van enthousiaste vrijwilligers met hart voor andere mensen? Neem dan contact op met de Ouderenadviseur Yvonne Schults. Zij maakt graag een afspraak met u om het werk verder toe te lichten. Telefoon: 010-5018322 of via y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *