sv WCR – Zinkwegse Boys wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Nu we bijna op  driekwart van de competitie zitten, mogen we voorzichtig concluderen dat 6 van de 8 regioclubs het voortreffelijk doen dit seizoen. Zij draaien mee in de top van hun divisie of klasse. Helaas vormen de beide Hoogvlietse ploegen hierop tot nu toe een uitzondering en staan op, het zij directe of indirecte, degradatieplaatsen.  Daarover straks meer. 

Laten we eerst met het goede nieuws beginnen en dat is in de 3e Div. B het koploper schap van Barendrecht. Ook de lastige uitwedstrijd hobbel tegen UNA werd winnend afgesloten en daardoor blijft men op de bovenste plaats staan met 31 punten uit 24 wedstrijden. Zaterdag komt de nummer 5 uit de rangschikking Blauw Geel ’38 op bezoek.  Zij hebben 11 punten minder, maar….  ook 2 wedstrijden minder gespeeld, dus men mag in dit geval rustig spreken van een directe concurrent. Vandaar opnieuw een topper, maar wel dit keer thuis, dus een behoorlijke kans om de koppositie nog steviger in handen te krijgen en daar ga ik dan ook stiekem vanuit!!

In de 4e Div. B doen zowel Smitshoek en Poortugaal het uitstekend. Beiden hebben 34 punten en staan dan ook op een resp. 3e en 4e plaats, met die aantekening dat Smitshoek een wedstrijd minder gespeeld heeft. Zaterdag krijgen ze sc. Feyenoord op bezoek, die met 6 punten minder op een 9e plaats staat. Beiden hebben dus belang bij een overwinning en daarvoor heeft Smitshoek, denk ik, de beste papieren.

Poortugaal gaat op bezoek bij het op de voorlaatste plaats staande VOC, dat maar liefst 14 punten minder heeft. Een makkie zou je zeggen, ware het niet dat men juist tegen dit soort ploegen en dan ook nog eens uit, het vaak moeilijk heeft. Om bij te blijven zal men echter toch de punten mee naar huis moeten nemen en ook daar ga ik dan ook stiekem vanuit. Deze wedstrijd begint overigens pas om 18.00 uur!

In de 3e Kl. D speelde Rhoon een voortreffelijke wedstrijd tegen koploper Excelsior ’20 en won deze dan ook met maar liefst 5-2. Het verschil tussen beiden bedraagt nu nog slechts 3 punten en 4 punten met de nieuwe koploper HVC ’10, die hierover heen wipte. Overigens krijgt men ook deze ploeg binnenkort op bezoek!! Wel moet men, om het spannend te houden bovenin, ook met name in uitwedstrijden tegen de mindere ploegen. de punten pakken en dat ging dit seizoen nog al eens mis. Dat maakt dan ook de komende uitwedstrijd tegen Vierpolders, ondanks het puntenverschil van 12, toch weer spannend. Dus koppie erbij houden mannen! Of ze dit ook werkelijk doen, gaat collega Henk van Marion van LinQ Media voor ons bekijken en via wedstrijdflitsen verslag van doen!

Wie dat ook moet doen in deze klasse is Meeuwenplaat, wat momenteel op een nacompetitie plaats staat. Zaterdag moet men op bezoek bij Kethel Spaland dat 3 punten meer heeft.  Een overwinning zou de situatie al stuk makkelijker maken en daar duimen we dan ook voor!! Hoe dit afloopt krijgen we via wedstrijdflitsen van Marco Gouw te horen!!

In de 4e Kl. F staat de andere Rhoonse ploeg, WCR er ook prima voor. Met 33 punten uit 16 wedstrijden bezet men de 2e plaats. Dat zijn 2 punten meer dan de komende tegenstander Zinkwegse Boys, die daar wel een wedstrijd minder over deed. Een kraker dus met als inzet de 2e plaats. Uit werd er van hen verloren, dus zou een revanche in alle opzichten welkom zijn!  Vandaar ook dat het onze wedstrijd van de week is met Dick van der Meer als verslaggever!

Een schril contrast met Rijnmond Hoogvliet Sport, wat vanaf de laatste plaats moet “vechten” voor lijfsbehoud! Zaterdag krijgt men daartoe Hekelingen op bezoek dat 5 punten meer. Een overwinning zou dan ook wonderen doen en de hoop op, levend houden. Daar hopen we dan ook op!!

In de 5e Kl. D verloor Pernis helaas de uitwedstrijd tegen koploper GOZ met maar liefst 5-2 en zag daarmee de kampioenskansen enorm slinken. Men kan zich wil men toch nog een kansje behouden op, geen puntverlies meer veroorloven, dus ook zaterdag thuis niet tegen Vlotbrug. De bezoekers hebben 6 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld, dus ook dat zal geen makkie worden. Hopelijk kan men met een mooie overwinning de kater van vorig weekend wegspelen!! 

De korfballers beginnen wat de standaardteams aangaat aan hun laatste zaalweekend. Voor onze regioclubs zijn alle beslissingen al gevallen, dus kan men vrijuit spelen en vast wat vertrouwen op doen voor de komende 2e helft van het veldseizoen.

Dat zal voor RWA ook nodig nu zij helaas moeten degraderen naar de 1ste klasse. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen fortis heeft men nog een kans om tenminste de hatelijke nul bij het aantal punten te veranderen, maar dan zal er wel tenminste gelijk gespeeld moeten worden. In elk geval zou het een leuk opstekertje zijn voor de veldcompetitie en een cadeautje voor de trouwe supporters die de club ondanks alles gesteund hebben!!

Vitesse heeft zich keurig gehandhaafd in de Overgangsklasse en de enige spanning die zij nog hebben is of ze als 5e of 6e eindigen. Daarvoor zal er echter wel uit tenminste gelijk gespeeld moeten worden tegen de kampioen Die Haghe, om niet afhankelijk te zijn van de uitslag van Rohda tegen Pernix. Zoals altijd beschouwt Fred v.d. Pol deze wedstrijd in ons sportprogramma voor.

Nikantes sluit de competitie op de voorlaatste plaats af met 4 punten. Daar zal waarschijnlijk ook geen verandering in komen na het bezoek aan de nummer 2 van de ranglijst WION.  

Er staat ons zodoende weer een leuk, attractief en spannend sportweekend te wachten, waar wij uiteraard weer met ons sportprogramma zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur bij zijn.  Allereerst met 3 live wedstrijden, aangevuld met de informatie via onze correspondenten van overige wedstrijden van onze regioclubs. Dit alles keurig bij elkaar gevoegd door de presentator van dienst Jos Vis, bijgestaan qua techniek en muziekkeuze door Hans Hotting. Zij brengen daarmee de wedstrijdspanning bij u thuis!

Groet,

Erwin.                                                                                                 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *