sv Smitshoek – Nieuwenhoorn wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

De kop is eraf, de eerste resultaten zijn binnen en langzaam maar zeker begint dan ook het voetbalseizoen 2023/2024 op gang te komen.
In de 3e Div. B was dat al even aan de gang, want zij speelden afgelopen zaterdag alweer de 2e ronde. Daarin herstelde Barendrecht zich van de nederlaag van de week ervoor, door nu wel te winnen van een zondagclub. Het werd thuis tegen UNA, na een 0-1 achterstand, uiteindelijk 3-1, waarmee de eerste 3 punten binnen gehaald werden. Hopelijk krijgt dat zaterdag een vervolg in de uitwedstrijd tegen Sportlust ’46. Normaliter al een zware klus, maar nu extra zwaar, aangezien zij het seizoen met 2 overwinningen prima begonnen zijn. We houden het dan ook maar op een gelijkspelletje!

De start van onze 2 regioclubs in de 4e Div. B, beiden tegen een zondagclub, gaf een tegengesteld resultaat te zien. Zo verloor Smitshoek uit tegen RKAVV met 1-0. Een resultaat waar men hopelijk zaterdag revanche op gaat nemen in thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn. Ook dat zal niet makkelijk worden, aangezien zij, onder leiding van hun nieuwe trainer/coach, thuis met maar liefst 4-0 wonnen van VOC. Dus werk aan de winkel voor de Koningboys!! Ook hier zou een gelijkspel weleens het eindresultaat kunnen worden! Of dat ook zo is gaat Dick van der Meer voor ons bekijken in deze wedstrijd van de week!!

Poortugaal deed het stuk beter door thuis te winnen van Westlandia met 2-1. Een lekker begin, wat wellicht a.s. zondagmiddag een vervolg krijgt in Den Haag tegen HBS, wat overigens zelf ook won bij sc Feyenoord met 0-1. Het wordt eentonig maar het zou dus ook hier zomaar gelijk kunnen eindigen.

De overige regioverenigingen vanaf de 1e klasse en lager beginnen zaterdag gewoontegetrouw aan de bekercompetitie. Daarvoor is men ingedeeld in poules van 4 die een halve competitie spelen, waarna de winnaars doorgaan naar de twee ronde. Een mooi oefengebeuren dus, waarbij er echt iets op het spel staat!!  

Onderstaand de wedstrijden in de 1ste Pouleronde. Zonder verdere vermelding beginnen ze allemaal om 14.30 uur!

Rhoon – COAL                                         Aanvang: 17.00 uur

                WCR – Perkouw

                IJVV de Zwervers – Rijnmond H. Sport

                Rotterdam United – Pernis            Aanvang: 15.00 uur

                Meeuwenplaat is vrij, aangezien zij in een poule van 3 ploegen zijn ingedeeld!

De korfballers zijn nog een weekje aan het oefenen voor hun start volgende week zaterdag!!

Uiteraard zijn we er als ‘Albrandswaard Sport’ zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur weer bij om alles in de gaten te houden, wat er op de velden gebeurt. Zowel live, als vanuit de studio, waar presentator Paul Marseille zijn vertrouwde presentatie plekje weer inneemt en Herman Spijkers de techniek en muziekkeuze zal verzorgen!  Al met al weer een heerlijk sportmiddagje dus!

Groet,

Erwin de Jongh

(Visited 38 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *