vv Rhoon – Oud Beijerland wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Vorige week schreef ik al dat de finale- c.q. beslissingsweken in de diverse competities aangebroken waren en dat is ook te merken aan de diverse uitslagen. Onderin begint men zich te roeren voor lijfsbehoud en bovenin is het een zenuwachtig gedrang voor de promotie en/of nacompetitieplekken. Ook onze regioclubs ontkomen er niet aan zowel in positief- als negatief opzicht.

Zo won Barendrecht in 3e Div. A in hun jacht naar boven met maar liefst 6-0 thuis van VVSB, hen daarmee nog verder in de degradatiezorgen drukkend. Zelf staan ze nu met nog 6 wedstrijden te gaan op een 6e plaats met 43 punten. Dat zijn er 5 meer dan de uittegenstander van komende zaterdag StedoCo. Een lastige klus, omdat er voor hen niets meer op het spel staat en Barendrecht het vooral in uitwedstrijden vaak laat afweten. Maar ja, als men nog wat wil, dan zullen er toch punten gepakt moeten worden. We zijn benieuwd.

Over punten pakken gesproken, dat geldt ook voor Poortugaal in de Hfd. Kl. A, maar dan om niet verder af te zakken. Ook nu werd er weer verloren en wel na een 0-2 voorsprong met 3-2 uit bij koploper Capelle. Op zichzelf nog een mooi resultaat, maar het levert niets op. Zaterdag komt Zwaluwen Vlaardingen op bezoek die slechts 1 punt meer heeft. Voor beiden dus een belangrijk treffen om niet verder af te zakken. Vandaar dat Dick van der Meer daar voor ons naar toe gaat om te kijken hoe die strijd gaat aflopen.

Ook Smitshoek verloor in diezelfde klasse thuis van Feyenoord met 0-2. Zaterdag wacht hen een nog zwaardere opgave als men op bezoek gaat bij de nummer 3 van de ranglijst ARC. De Alphenaren hebben 9 punten meer en zitten bovendien in de flow van het afdwingen van promotie. Die dwang hebben de Smitshoekers niet en kunnen dus vrijuit spelen. Hopelijk gaat dat een positief resultaat opleveren.

In de 3e Kl. C verloor Rijnmond H. Sport met maar liefst 0-5 thuis van Kethel Spaland. Daardoor is men gezakt naar een gedeelde 9e en 10e plaats met 20 punten uit 18 wedstrijden. In een poule met slechts 13 ploegen kom je dan dus akelig dicht bij de gevarenzone en zal er wat moeten gebeuren om daar weg te blijven. Jammer genoeg wacht ook hen geen makkie op bezoek bij VDL dat 3 punten meer heeft en zich ook graag veilig wil spelen. Ook hier kan het dus alle kanten en we hopen voor de Hoogvlietenaren de goede!!

In de 3e Kl. D verloor Rhoon met slechts 2-1 bij LMO, de nummer 2 van de ranglijst. Een goed resultaat maar het levert ook hen niets meer op dan wat zelfvertrouwen. De noodzakelijk punten om zich veilig te spelen zullen gepakt moeten worden in de eerstvolgende 2 thuiswedstrijden tegen mede concurrenten op dat gebied. Allereerst zaterdag thuis tegen Oud-Beijerland, die overigens al wel 4 punten meer heeft, maar dat zal alleen maar een extra stimulans vormen, temeer daar Rhoon juist de punten in thuiswedstrijden heeft weten te pakken. Vandaar ook dat het onze wedstrijd van de week is, waarbij ik het verslag mag verzorgen.

Het zit Pernis in 4Kl. G bepaald niet mee. Zaterdag had men aan moeten treden tegen de nummer laatst HWD. Maar deze ploeg heeft zich terug getrokken uit de competitie, zodat Pernis nu automatisch 12e en laatste staat. Wel zal er nog een herschikking plaats vinden wat de eventueel wel/dan behaalde punten tegen HWD betreft. Hoe dat verder uit gaat pakken, moeten we nog even afwachten, maar leuk is anders!

WCR stuntte in de 4e Kl. H door thuis met 2-1 te winnen van de nummer 3  Zinkwegse Boys. Hiermee klommen ze naar een 6e plaats met 29 punten uit 20 wedstrijden. Wellicht kunnen er daar zaterdag weer 3 punten bijkomen als men op bezoek gaat bij de nummer laatst Simonshaven. Maar ja, WCR en uitwedstrijden,,,, hopelijk verrassen ze ons dit keer positief!

Over verrassen gesproken: Het in de zondag 2e Kl. D op de laatste plaats staande Meeuwenplaat, waarvan we dachten dat ze de moed al opgegeven hadden, won zomaar thuis met 2-1 van het op de 10e plaats staandeHVV. Hiermede staan ze nu samen met de FC IJsselmonde op een gedeelde 12e en 13e plaats met 13 punten uit 18 wedstrijden. Was het een oprisping, een incident of heeft men zich herpakt? Zondag weten we meer als ze op bezoek gaan bij de nummer 7 van de ranglijst Wilhelmus die 9 punten meer heeft, maar daar ook een wedstrijd meer over gedaan heeft. We  zijn benieuwd wat dat gaat worden als is de tegenstander natuurlijk nu wel gewaarschuwd!

De korfballers waren vrij en zijn dat ook komend weekend. Pas op 14 mei wordt de veldcompetitie weer hervat!

Uiteraard zijn we op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 als Albrandswaardsport weer van de partij om verslag te doen van de voor onze regioclubs belangrijke wedstrijden, hetzij live, hetzij vanuit de studio. Daarin zal het bekende stemgeluid van Arie Korteweg weer te horen zijn, die na een lange afwezigheid de presentatie zal verzorgen. Daarin technisch en muzikaal bijgestaan door Hans Martens!

Weer een uitzending om naar uit te kijken dus!!

Tot slot nog een speciaal bericht: a.s. dinsdagvond 10 mei verzorgen wij tussen 20.00 uur en 22,00 uur een extra Sportuitzending, aangezien er dan een volledige competititeronde gepland staat voor alle standaardteams in de klassen 1 en lager! Komende maandag verschijnt hier een speciale Sportcolomn voor met nadere gegevens!

Met sportieve groet,

Erwin.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *