sv Poortugaal – Zwaluwen V wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’ met Mark Hotting

Sportvrienden,

Afgelopen zaterdag was het voor het merendeel van onze regioclubs, zowel wat het voetbal als het korfbal betreft, een Off-day! Van de in totaal 9 wedstrijden, werd er 1 gewonnen, 2 gelijk gespeeld, 6 verloren en 1 gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Oftewel, van de in totaal te behalen 27 punten werden er slechts 5 gerealiseerd. In zo’n geval zegt men dan, om de moed er in te houden: slechter kan het niet! Dus doen wij dat dan ook maar en blikken dan ook vol goede moed vooruit naar komende zaterdag.

Daarin treft Barendrecht in de 3e Div. A op het eigen sportpark het Veenendaalse DOVO. Een heel wat lastiger tegenstander dan die van vorige week, laagvlieger ASWH. Daar werd uit met 0—3 van gewonnen, maar ik denk dat de tegenstand dit keer wat zwaarder zal zijn. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt weliswaar 7 in Barendrechts voordeel, maar de wedstrijden tegen elkaar staan altijd op zichzelf. Wel moeten beiden winnen, om wat Barendrecht betreft de kop van de ranglijst in het oog te houden en voor DOVO om te proberen de kopgroep te bereiken. We zouden dan ook niet gek opkijken als het een gelijkspel wordt op de Bongerd!

In de 4e Div. A gebeurde precies waarvoor ik al vreesde, namelijk dat Smitshoek, na de fraaie overwinning op koploper Kloetinge met 1-4, nu thuis onderuit zou gaan tegen Capelle, gewoon omdat die ploeg hen niet ligt en de uitresultaten beter zijn dan die op eigen veld. Het werd uiteindelijk 0-4, weliswaar volgens onze verslaggever ter plekke wat geflatteerd, maar de punten raakte men wel kwijt als mede de 2e plaats aan datzelfde Capelle. Hopelijk weet Edwin de Koning de teleurstellingsknop bij de spelers om te zetten en zo vol frisse moed op bezoek te gaan bij  degradatiekandidaat Feyenoord. Die ploeg staat op de twee na laatste plaats met 20 punten en dat zijn er maar liefst 19 minder dat Smitshoek.  Dus als men de motivatie weer weet te vinden, moeten de 3 punten daar gehaald kunnen worden!!

Poortugaal speelde in diezelfde Divisie keurig met 2-2 uit gelijk tegen het hogerstaande Goes. Zaterdag komt het in de gevarenzone staande Zwaluwen V. op bezoek. Het verschil tussen beiden bedraagt 11 punten in Poortugaals voordeel.  Dus ook hier geld dat als de motivatie er is en onderschatting achterwege blijft, de punten thuis kunnen blijven. Of dat ook gebeurt gaat Mark Hotting voor ons bekijken in deze wedstrijd van de week!

In de 3e Kl. C Z-1 bewees Rhoon zichzelf een hele slechte dienst door uit met 3-1 te verliezen van een directe concurrent voor de onderste 4 plaatsen. Daardoor zakte men naar een 10e plaats, oftewel in de gevarenzone. Zaterdag hoef je geen profeet te zijn om te voorspellen dat daar geen verandering in zal komen, wanneer koploper IFC op bezoek komt. Zij versloegen o.a. afgelopen zaterdag Hekelingen met 12-0. Het punten verschil met Rhoon bedraagt dan ook 27. En heus ik weet ook dat de bal rond is en de wonderen de wereld nog niet uit zijn, maar ja……………………enfin we wachten maar af.

Meeuwenplaat stelde in de 3e Kl. D W-2 toch wel een beetje teleur door thuis gelijk te spelen tegen OVV, waar men uit nog van gewonnen had. Hierdoor stokte de opmars naar de bovenste plaatsen een beetje en blijft men hangen op een 3e plaats met 28 punten. Vier punten minder dan de nr. 2 Kethel Spaland, waar men zaterdag op bezoek moet. Wil men nog serieus meedoen om promotie, zal deze wedstrijd dan ook gewonnen moeten worden, al zal dat ook de intentie van de gastheren zijn! Dus een gelijkspelletje en stiekem op meer hopen voor de Hoogvlietenaren dan maar!!

Rijnmond H. Sport zag in kort tijdsbestek, alweer een wedstrijd gestaakt worden en opnieuw in een uitwedstrijd dit keer tegen Victoria’ 07 en ook opnieuw door een blessure van de scheidsrechter. Dus moet ook deze wedstrijd uitgespeeld worden en wel op 8 april a.s., oftewel opnieuw op een normaliter vrije zaterdag. Ja, als het tegenzit, zit het dat dan ook goed! En dat allemaal terwijl men verwoede pogingen doet om uit de gevarenzone te komen. Of dat zaterdag al is, durf ik geen voorspelling voor te doen als men DVO;’ 32 op bezoek krijgt. Verschil tussen beiden bedraagt 17 punten, waarbij RHS wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Enig lichtpuntje is wellicht dat DVO’ 32 kwalitatief wat minder is dan in het begin van de competitie. Maar of dat laatste voldoende is voor een positieve verrassing gaat Dick van der Meer voor ons live bekijken en verslaan.

Een onverwachte tegenvaller was ook de nederlaag in de 4e Kl. E W-2 van WCR thuis tegen het lager staande Egelantier Boys met 0-3. Daardoor zakte men naar de 5e plaats met 25 punten uit 16 wedstrijden, Wil men het verschil de koppositie niet verder zien oplopen, zal er toch wat moeten gebeuren. Bijvoorbeeld zaterdag de volle buit gaan halen bij het op de één na laatste plaats staande VOB. Het puntenverschil tussen beiden bedraagt 16 punten, waarbij WCR wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Maar goed, dit moet toch te doen zijn! We duimen ervoor!!

Ook een enorme teleurstelling was de nederlaag van koploper Pernis in de 5e Kl. C W-2 thuis tegen OFB. Hierdoor zakte men ogenblikkelijk naar de 3plaats met 1 punt achterstand op de beide koplopers Melissant en SCO’ 63, waarbij laatstgenoemde ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Werk aan de winkel dus en daar heeft men het hele weekend de tijd voor, aangezien de Pernissers dit weekend vrij zijn.

Ook de korfballers delen mee in de malaise, althans die van RWA, die in de Overgangsklasse D, uit opnieuw verloren en wel van Tilburg. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat men met 3 punten onderaan. Dat is 1 punt minder dan HKV/Ons Eibernest die zaterdaag in Sporthal Rhoon op bezoek komt. Een soort laatste strohalm dus voor de Rood/Witte formatie, die overigens de uitwedstrijd tegen hen wist te winnen. Ook nu zal dit moeten gebeuren om nog enig zicht op lijfsbehoud te hebben. De wedstrijd begint om 18.00 uur en het zou geweldig zijn als een volle hal de spelers en speelsters zou steunen. Ze hebben het namelijk hard nodig!!

Ook Nikantes kan steun hard gebruiken, zij het dat zij samen met Sperwers onderaan staan en niet kunnen degraderen. Maar toch, sportief gezien wil je zo niet eindigen en aan de 2e helft van de veldcompetitie beginnen. Ze moeten op bij Olympia in Spijkenisse dat 4 punten meer heeft. Het zou mooi zijn als ze die weten te kloppen en zo het zelfvertrouwen wat opvijzelen. We zijn benieuwd!!

Spanning dus bij de diverse wedstrijden, zowel bovenin als onderaan de ranglijsten. We hopen die spanning ook over te brengen in ‘Albrandswaard Sport’ tussen 14.00 en 17.00 uur, met o.a. 2 live verslagen en de overige tussen- en eindstanden en al het overige sportnieuws vanuit de studio.  De presentatie ter plekke is daar in de vertrouwde handen van Paul Marseille, zowel qua techniek als muziekkeuze deskundig bijgestaan door Hans Hotting. Al met al reden genoeg om gezellig op ons af te stemmen.

Tot dan.!

Met sportieve groet,

Erwin. 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *