sv Poortugaal – vv Hellevoetsluis wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

De kop is eraf. Afgelopen zaterdag is voor onze regioclubs de bekercompetitie, verdeeld over  3 weken, van start gegaan m.u.v. de 3e  div. A en de Hfd.kl. A. die al aan de competitie begonnen zijn.

Om maar gelijk met die laatsten te beginnen: herstelde Barendrecht zich in de 3e Div. A door met een knappe thuisoverwinning van 4–1 op Ter Leede, het verlies van de week ervoor weg te spoelen.  Zaterdag moet men op bezoek bij ODIN’ 59 in Heemskerk. Beide ploegen hebben 1 keer gewonnen en verloren. Dus een spannend gebeuren aldaar: wie kan verder omhoog kijken en wie moet even afhaken?

Smitshoek startte de competitie met een gelijkspel uit tegen ARC. Wat dit waard is weten we misschien zaterdag als men thuis aan moet treden tegen ‘s- Gravenzande, waarvan men vorig seizoen nog verloor, maar dat zaterdag zelf met maar liefst 4-0 thuis het onderspit moest delven tegen Sportlust’ 46. We zijn benieuwd!

En dan de bekercompetitie:  sv Poortugaal startte daarin goed door CWO in Vlaardingen met 0-5 te verslaan. De andere wedstrijd in die groep tussen Hellevoetsluis en VFC werd met 3-2 door de club van Edwin de Koning gewonnen. Zaterdag ontvangen de Poortugalers datzelfde Hellevoetsluis thuis, waarbij de eventuele winnaar dus een hele grote stap maakt richting de volgende ronde. Vandaar dat het dan ook onze wedstrijd van de week is, met verslag van Erwin de Jongh.

Meeuwenplaat begon eveneens sterk aan het bekergebeuren door met 3-5 te winnen bij Rozenburg. Zaterdag moet men thuis aantreden tegen Oostkapelle/Domburg wat vorige week verloor van Brielle. Om dus kans te houden op, zal ook deze wedstrijd door de Hoogvlieters gewonnen moeten worden. Overigens begint de wedstrijd om 17.00 uur!

Rhoon en WCR komen in dezelfde groep uit en moesten in dat kader afgelopen zaterdag tegen elkaar spelen. Einduitslag 1-1. Zaterdag moet Rhoon op bezoek bij BZC/Zuiderpark, dat in de andere groepswedstrijd DRL uit versloeg met 3-5. Wil Rhoon nog kans maken op de 2de ronde zal er dus gewonnen moeten worden. Datzelfde geldt voor WCR dat thuis DRL ontvangt. Een klusje wat naar mijn mening geklaard moet kunnen worden door de geel/blauwe brigade.

Rijnmond H. Sport had thuis wat meer moeite met het een klasse lager spelende Hekelingen, dan de uitslag van 4-2 doet vermoeden. Zaterdag moet men op bezoek bij Egelantier Boys dat een knappe uit overwinning behaalde van 3-4 tegen Stellendam. Zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar in Rotterdam-Zuid, waarbij ook hier geldt dat de winnaar een goede kans maakt om door te gaan.

Pernis tenslotte had een valse start door met maar liefst 7-0 te verliezen bij Maense. Hopelijk kan men dat zaterdag een beetje recht trekken, al heb ik daar wel een zwaar hoofd in, omdat de tegenstander VFC ook al met grote cijfers won van GLZ Delfshaven. Dat zegt niet alles, maar toch makkelijk zal het niet worden!

De korfballers gaan zaterdag aan het 1ste deel van de veldcompetitie beginnen, waarbij RWA in de 1ste kl. F thuis aan moet treden tegen het Krimpense KOAG. Een ploeg waar men het altijd lastig tegen heeft. Maar goed dat weet ook trainer-coach André Verbaas uiteraard en ik denk dan ook dat hij zijn ploeg op tijd bij de les zal hebben. Temeer daar de eerste klap in een competitie met slechts 14 wedstrijden meer dan een daalder waard is.

Nikantes moet in de 4de kl. H op bezoek bij ZKV in Zuidland. Dat moet te doen zijn voor de Hoogvlietse formatie, die het vorig seizoen op het veld prima deed.

Al met al weer een mooi sportgebeuren, waarvan wij zoals altijd van 14.00 tot 17.00 uur verslag zullen doen. Dit keer zoals gezegd met mijn persoontje op de tribune en met Dick v.d. Meer, die kundig als altijd de techniek en presentatie voor zijn rekening zal nemen. Dus gezien de wat sombere weersvoorspellingen, alle reden om  gezellig op ons af te stemmen.

Volgende week is er in verband met o.a. de Historische Landbouw dag geen Sportprogramma en hopen we elkaar dan ook over 14 dagen weer te spreken!!

(Visited 167 times, 1 visits today)