sv Poortugaal – Spijkenisse wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,,

Dan gaat het nu toch echt beginnen: de 2e seizoenshelft voor alle standaard voetbalteams uit onze regio. Er waren al wat beschietingen vooraf door inhaalwedstrijden in de 3e Divisie en Hoofdklasse, maar nu moeten ze allemaal weer aan de bak. 

Zo ook Barendrecht in de 3e Div. A, die overigens al 2 keer moest aantreden, beide keren uit met wisselend succes. 2 Weken terug werd er verloren tegen DOVO, maar vorige week herstelde men zich keurig door te winnen bij VVOG, waardoor men zich wat verder wist te verwijderen uit de onderste regionen. Zaterdag ontvangt de Rood/Witte formatie Ter Leede thuis. Een lastige wedstrijd aangezien ten eerste de uitwedstrijd indertijd verloren werd en tweede het verschil tussen beide teams 4 punten bedraagt in het voordeel van de gasten uit Oegstgeest. Wel deden die daar overigens een wedstrijd meer over. Al met al  een soort 6 punter dus die zomaar in een gelijkspel zou kunnen eindigen.

De andere ploeg uit het Barendrechtse: Smitshoek mag het in de Hfd. Kl. A opnemen in en tegen ’s-Gravenzande. De ploeg van Edwin de Koning staat op een keurige 4e plaats met 23 punten uit 13 wedstrijden, dat zijn er 4 meer dan de gastheren. Alleen hoe zijn beiden uit de verlengde winterstop gekomen en daarbij is ’s-Gravenzande uit of thuis een groot verschil. Toch hou ik het erop dat de Smithoekers de volle 3 punten buit mee naar huis zullen nemen.

De andere ploeg uit dezelfde klasse Poortugaal, heeft er al een inhaalwedstrijd opzitten en wat voor een wedstrijd. Het was genieten aan de Albrandswaardseweg. Een treffen wat alles wat voetbal zo leuk maakt in zich had: aanvallend voetbal, hoog tempo, enorme inzet aan beide kanten en 2 mooie doelpunten aan het slot van de wedstrijd. die uiteindelijk Poortugaal met 2-1 de zege bracht tegen de nummer 2 van de ranglijst Rijnvogels. Daardoor schoof men met 22 punten uit 13 wedstrijden naar een met ARC gedeelde 6e en 7e plaats.

Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Spijkenisse. Een kwalitatief groot verschil met de tegenstander van vorige week, want deze ploeg staat op een voorlaatste plaats met slechts 6 punten uit 12 wedstrijden. Een eitje zou je zeggen voor de Peter Klomp boys, ware het niet dat dit de moeilijkste wedstrijden zijn, omdat gemakzucht hier op de loer ligt! Lukt het om dezelfde instelling te tonen als vorige week, dan blijven de punten in Poortugaal.Of dat zo is gaat Dick van der Meer voor ons bekijken in onze wedstrijd van de week!!

In de 3e Kl. C moet ook Rijnmond H. Sport inhalen en wel uit bij het laagstaande Vierpolders. Ook zo’n wedstrijd die je eigenlijk op papier zou moeten kunnen winnen, maar ook hier bleek de praktijk anders en werd het een 1-1 gelijkspel ten faveure van de thuisploeg. Zaterdag opnieuw zo’n wedstrijd maar dan nu thuis tegen het op de laatste plaats staande Botlek. Men is dus gewaarschuwd!

Rhoon bewees zichzelf in de 3e Kl. D een slechte dienst door uit bij Den Bommel met 3-1 het onderspit te moeten delven. Hierdoor is men op de laatste plaats terecht gekomen met 7 punten uit 9 wedstrijden. Of daar zaterdag verbetering in komt, betwijfel ik, aangezien het Klaaswaalse SSS op bezoek met maar liefst 12 punten meer. Het begint zo langzamerhand code Oranje te worden voor Rhoon! Oftewel, er zal iets moeten gebeuren om de degradatiedans te ontspringen!!!!!!!!!!

In de 4e Kl. G ontvangt Pernis AGE/GGK. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt na 8 wedstrijden 4 punten in Pernis nadeel! Ook hier dus werk aan de winkel voor trainer Munoz!

WCR moet in de 4e Kl. H uit in Spijkenisse tegen SCO’ 63. Deze ploeg heeft slechts 1 punt voorsprong op de Rhoonse formatie. Ook hier dus een 6 punter met als inzet het omhoog klauteren uit de gevarenzone! Hopelijk gaat dit hen dan ook lukken! 

In de zondagse 2e Kl. D heeft Meeuwenplaat nog een extra weekje vrij, aangezien het hun beurt is in deze qua aantal ongelijke poule. Dus trainen dan maar om volgende week een spetterende entree te kunnen maken!!!

De korfballers zetten hun mini competitie voort, waarbij het nog ongeslagen RWA in de 1e Kl. Fb om 17.25 in de eigen hal moet spelen tegen het nog puntloze Tjoba uit Goes. Een overwinning zou dus tot de mogelijkheden moeten behoren, tenzij men het allemaal te makkelijk gaat opnemen, want dan………………….

Nikantes ontvangt in de 4e Kl. Fa het Zuidlandse ZKV. Beiden hebben 1 wedstrijd gewonnen, dus zou het wel eens een leuke en spannende pot kunnen worden. Aanvang: 16.40 uur.

De luisteraars van ‘Albrandswaard Sport’ hoeven zich zaterdag, alles overziende, beslist niet te vervelen tussen 14.00 en 17.00 uur. En via het live verslag en de actuele informatie over de wedstrijden vanuit de studio blijft u helemaal bij over de stand van zaken Presentatie: Herman Spijkers en de techniek en muziekkeuze is in handen van Hans Hotting. Ik zou zeggen veel luisterplezier!

Groet,

Erwin de Jongh

(Visited 74 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *