sv Poortugaal – Smitshoek wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Af ten toe krijg ik de vraag wat ik zo leuk aan sport vindt.  Wel, los van allerlei fysieke en mentale voordelen, is het toch wel de spanning van het onverwachte en vaak onvoorspelbare, wat het voor mij zo boeiend maakt.

Neem nu de resultaten van onze regioclubs het afgelopen weekend. Daarin speelde in de 3e Div. B Barendrecht thuis met 0-0 gelijk tegen Blauw Geel ’38. Wel blijft men koploper omdat de runner up SteDeCo ook verrassend thuis onderuitging tegen Gemert. Hoe anders had de ranglijst er uit kunnen zien bij andere resultaten. Dat maakt het mooi en spannend en voor mij vaak moeilijk in te schatten. Zaterdag moet men op bezoek bij OJC Rosmalen, een  zondagclub dus,  aanvang om 18.00 uur. Weliswaar is het puntenverschil behoorlijk namelijk 27 en zou je dus mogen veronderstellen dat het 3 punten op zal leveren voor de Barendrechters. Maar gezien het feit dat het en een uitwedstrijd en een zondagclub en een laat tijdstip van spelen betreft, maakt dat winst bepaald geen zekerheid is, al ben ik eigenwijs genoeg omdat toch te denken!!

Zo zit in de 4e Div B. Smitshoek in een wat mindere periode en ging zelfs thuis onverwachts onderuit met liefst 0-4 tegen sc Feyenoord, terwijl Poortugaal uit tegen hekkensluiter VOC wel deed dat er verwacht werd door daar met 1-2 te winnen. Het gevolg is dat zij de Smitshoekers op de ranglijst voorbijstreefden en nu 2e staan met 3 punten meer, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. En dan staat zaterdag de derby Poortugaal – Smitshoek op het programma. Jarenlang een lastige klus voor de Poortugalers, maar een paar weken terug, versloeg men hen ineens thuis voor de beker met maar liefst 5-2.  En moet ik dan nu een voorspelling gaan doen??? Nou vooruit dan maar: een gelijkspel!!  Of het dat wordt gaan we live meemaken, aangezien het onze wedstrijd van de week is, met Dick van de Meer als onze verslaggever ter plekke!

sv Poortugaal – foto Rick Rübe

In de 3e Kl. D was toch ook wel het gelijke spel van Rhoon uit tegen het lager staande Vierpolders een verrassing na de prachtige thuisoverwinning tegen de toenmalige koploper Excelsior ’20. Rhoon heeft het wat dat betreft vaak moeilijker tegen de onder hen staande ploegen dan die daarboven. Zaterdag komt MVV ’27 op bezoek waar men uit tegen verloor. Het verschil tussen beiden bedraagt 6 punten, dus naast de revanche op jezelf nog 2 redenen voor Rhoon om de punten in eigen huis te houden en daar gaan we dan ook vanuit!

Met Meeuwenplaat blijft het helaas in diezelfde klasse sukkelen. Nu werd er weer uit van Kethel Spaland verloren. Al met al brengt het hen op een gedeelde 11e en 12e plaats of te wel een nacompetitie plaats om in de 3e klasse te blijven. Om dat te vermijden zullen er echt punten gepakt moeten worden, om te beginnen thuis tegen Naaldwijk. Het onderling verschil bedraagt 4 punten in Naaldwijks voordeel, dus zou een overwinning een hele stap in de goede richting zijn. Of het dat wordt gaat of Marco Gouw of Rene ’t Hart bekijken en via wedstrijdflitsen ons er verslag van doen.

In de 4e Kl. F was er eveneens een onprettige verrassing door het verlies van WCR thuis tegen Zinkwegse Boys met 0-1. Hierdoor raakt ook de 2e plaats wat verder uit het zicht, zaterdag staat er dan ook wat dat betreft een belangrijke wedstrijd op het programma als WCR op bezoek gaat bij Botlek. Het onderling verschil bedraagt 6 punten dus een makkie wordt het zo wie zo niet. Met daarbij de aantekening dat Botlek de laatste tijd in goeden doen is. Dus graag weer een verrassing, maar dan wel ene positieve! Of dat er van komt gaat collega Willem Heijdacker van LinQ Media via wedstrijdflitsen samen met ons volgen.

In diezelfde klasse is bij het op de laatste plaats Rijnmond Hoogvliet Sport code Oranje afgekondigd, teneinde het tij te keren. Bij zo’n code horen rigoureuze maatregelen en één ervan is deze week genomen door het op staande voet ontslaan van trainer Hans de Heer. Nu wil dit niet altijd een goede oplossing zijn, maar ja je moet wat! Hopelijk krijgt men de vastgelopen overwinningskar zo weer aan het lopen. Doordat men zaterdag vrij is, is er tijd genoeg om de koppen verder bij elkaar te steken en een noodplan voor redding te organiseren. We zijn benieuwd hoe dat er uit gaat zien en wensen hen er alvast alle succes bij!

In de 5e Kl. D veroverde Pernis via een 2-1 thuisoverwinning op Vlotbrug weer de 2e plaats, maar dan wel met een achterstaand van 7 punten op koploper GOZ. Zaterdag moet men op bezoek bij het uit altijd lastige OFB. Het verschil tussen beiden bedraagt 9 punten, dus zou je zeggen dat het te doen is, maar…………………………. juist ja, soms zijn dit soort wedstrijden onvoorspelbaar en dat doen dan ook maar niet!

Voor de korfballers zit het zaalseizoen erop! Voor de één met een lach en voor de ander met een traan. Zo wist Vitesse zich, ondanks een uitnederlaag van 32-15 bij kampioen Die Haghe, toch te verzekeren van het behoud van het Overgangsklasseschap door op een 2 plaatsen van onderen 6e plek te eindigen!

Wat dat betreft deed RWA het een stuk minder door te degraderen uit de Overgangsklasse naar de 1ste klasse. Gelukkig won men de laatste wedstrijd thuis tegen Fortis met 20-18, waardoor men de hatelijke 0 bij de puntenstand wegwerkte en tevens vertrouwen tankte voor de veldcompetitie die op 6 april start ivoor hen in de 1ste Klasse.

Ook Nikantes verloor zoals verwacht de laatste wedstrijd thuis tegen WION en eindigde zo op een één na laatste plaats, waardoor met degradatie gelukkig misliep!

Dus geen korfbal dit weekend, maar wel een aantal belangrijke en op voorhand spannende ontmoetingen, waar wij bij drie ervan live verslag zullen en doen en van enkele andere via de app door onze correspondenten terplekke op de hoogte gehouden zullen worden gehouden van de stand van zaken. Dit alles in ons sportprogramma op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur, waarbij de presentatie verzorgt zal worden door Paul Marseille en de techniek en muziekkeuze in handen is van Bas van Driel. Mede gezien de weersvoorspellingen, alle reden om op ons af te stemmen en zodoende niets te missen van je favoriete club!!

Groet,

Erwin.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *