sv Poortugaal – Smitshoek wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

We dachten weer een beetje normale sportweekenden te hebben, maar de werkelijkheid en/of het virus is toch weerbarstiger dan we dachten. Zo werden door besmettingen afgelopen weekend 3 van de 8 wedstrijden van onze regioclubs wegens besmettingen afgelast! Te weten Rijnmond H. sport, Rhoon en WCR hoefden niet op te draven!! 

Wel kwam in de 3e Div. A Barendrecht binnen de lijnen en wel uit tegen VVSB. Het werd de verwachte en intussen alweer derde gewonnen wedstrijd op rij. Hierdoor is men opgeschoven naar een 6e plaats met 23 punten uit 15 wedstrijden. Dat zijn er 5 meer dan de tegenstander ACV die zaterdag op bezoek komt. Dus wie weet gaat de toekomst er nog zonniger uitzien voor de Barendrechters. Maar dan zal er wel gewonnen moeten worden en daar houden het eerlijk gezegd wel op!!

In de Hfd. Kl. A staat de semi derby tussen Poortugaal en Smitshoek op het menu. Een kraker van de eerste orde en niet alleen daarom, maar ook gezien de stand op de ranglijst. Daarbij staat Smitshoek op een 3e plek met 29 uit 15 en Poortugaal op een vierde met slechts 1 punt minder. Het wordt dus blijven aanhaken bij de top of iets terrein prijsgeven. De heenwedstrijd werd een 1-1 gelijkspel en dat zou zomaar ook zaterdag kunnen gebeuren, al schatten wij Poortugaal toch iets hoger in, mede gezien de zwaarte van hun programma van de afgelopen weken, wat zij met succes afgewerkt hebben. In elk geval reden genoeg om er de wedstrijd van de week van te maken met Dick van der Meer als onze verslaggever ter plekke.

Rijnmond H. Sport moet zaterdag in de 3e Kl. C thuis aantreden tegen VDL. Beiden hebben 14 punten, alleen de Hoogvlietenaren deden dat met een wedstrijd minder. Winnen betekent de kop in de gaten blijven houden, dus voor beiden een belangrijk potje! Wij houden het dan ook op een gelijkspelletje.

Ook Rhoon speelt zaterdag thuis een zeer belangrijke wedstrijd in de 3e kl. D tegen BZC/Zuiderpark, maar dan wel in de onderste regionen. De bezoekers staan namelijk op een laatste plaats met 7 punten, evenveel als Rhoon maar die deed daar een wedstrijd minder over.  In de vorm die men had in de wedstrijd tegen SSS zouden de punten zomaar in Rhoon kunnen blijven en dat is nodig ook, wil men opstomen naar de veilige plaatsen op de ranglijst. We zullen voor ze duimen!!

In de 4e Kl. G verloor Pernis met duidelijke 1-5 cijfers van koploper Hermes DVS. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Blijdorp. Deze ploeg heeft 3 punten meer en een gelijkspel zou dus al een aardig resultaat zijn, maar wie weet gaan ze ons verrassen!!

In de 4r Kl. H gaat WCR op bezoek bij het eens zo roemruchte Bolnes. Het verschil tussen beiden bedraagt 2 punten in het voordeel van WCR plus een wedstrijd minder gespeeld. Alle reden om met vertrouwen af te reizen en de punten mee naar huis te nemen, dachten wij!!

In de 2e Kl. D van de zondag verloor Meeuwenplaat hun eerste wedstrijd na de winterstop met 2-4 van koploper HVV. Ook zondag zal het geen makkie worden, als men op bezoek moet bij RKDEO. De gastheren hebben maar liefst 7 punten meer dan het op de laatste plaats staande Meeuwenplaat. Maar goed, ook hier is de bal gewoon rond en zou er zo maar een verrassing uit de hoge hoed kunnen komen. We hopen daar dan ook maar op!!

Ook de korfballers vervolgen hun mini zaalcompetitie, waarbij RWA in de 1e Kl. Fb op bezoek moet bij Tjoba in Goes, terwijl Nikantes afreist naar Zuidland voor de wedstrijd in de 4e Kl. Fa tegen ZKV. Beiden wensen we succes toe!!

Onnodig te zeggen dat ons een spannend sportweekend te wachten staat men voor onze regioclubs grote belangen. Als Albrandswaardsport zullen we zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur er via een live verslag en de studio crew alles aan doen om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Presentatie is in de bekwame handen van Dick Roelse terwijl Bas van Driel de knoppen bedient en de muziek verzorgt.

Graag dan ook tot dan!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 88 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *