sv Poortugaal – SHO wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’.

Sportvrienden,

Omdat de 2 Barendrechtse ploegen een weekje vrijaf hadden, was het voor onze regio een relatief klein competitieprogramma afgelopen weekend. Desondanks waren de resultaten goed te noemen: van de 5 te spelen wedstrijden (Pernis en WCR speelden tegen elkaar) werden  er in totaal 10 punten behaald. Hopelijk zet deze trend zich dit weekend voort, aangezien er best een aantal belangrijke ontmoetingen op het programma staan.

Zo ontvangt Barendrecht in de 3 Div. A het Zeeuwse Goes. De ploeg van Jack v.d. Berg heeft na de forse nederlaag van 14 dagen geleden wat goed te maken en kan bovendien de punten zeer goed gebruiken. Dat laatste geldt zeker ook voor de gasten die met 5 punten minder op de voorlaatste plaats bivakkeren. Voor beiden dus een 6 punter!!

Smitshoek moet in de Hfd. kl. A in een zgn. streekderby op bezoek bij Spijkenisse. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 5 punten in het voordeel van de Barendrechters. Dus ook hier een belangrijk treffen: voor Spijkenisse om uit de gevarenzone te komen en voor Smitshoek om het contact met de middenmoot niet te verliezen. Persoonlijk hou ik het op een overwinning voor de bezoekers!

Sv Poortugaal blijft in de 1e kl. B verbazen met alweer de 5de overwinning op rij. Ze staan dan ook fier aan kop en zijn daardoor de te kloppen ploeg. Dat geldt  zeker voor het op bezoek komende SHO, dat weliswaar 6 punten minder heeft maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Met een overwinning zou men dus dichter bij de koppositie komen. Zou Poortugaal echter de punten in eigen huis houden, dan is men voorlopig een concurrent om de bovenste plaatsen kwijt. En eerlijk gezegd denk ik ook, gezien de vorm waarin men verkeert dat dit laatste zal gaan gebeuren!! Dus ook hier een 6 punter! 

Reden genoeg om het tot onze wedstrijd van de week te maken, waarbij de gelukkig weer herstelde Arie Korteweg het commentaar zal verzorgen.

In de 3e kl. D behaalde Rijnmond H. Sport een nuttige en ook nodig overwinning op Vlotbrug. Hierdoor kan men wat rustiger ademhalen en verder omhoog kijken. Zaterdag wacht in Schiedam de lastige uitwedstrijd tegen koploper HBSS. Een gelijkspel zou dan ook wat dat betreft een mooi resultaat zijn!

Rhoon wist in diezelfde klasse op de valreep thuis een puntje te pakken tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende VFC. Zaterdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd , als men op bezoek moet bij Botlek, wat met Rhoon en  VDL de op 2 na laatste plaatsen deelt. Ja , het wordt eentonig maar ook hier dus een 6 punter, al zou het voor Rhoon in deze uitwedstrijd al mooi zijn om opnieuw gelijk te spelen.

In de 4e kl. H behaalde Pernis een verdiende, maar wel wat geflatteerde overwinning op WCR, mede doordat er maar liefst 2 Rhoonaars een rode kaart kregen. Het brengt de Pernissenaren samen met SCO’ 63 en GOZ op een gedeelde 1ste plaats. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de amateurs van Excelsior. Deze ploeg heeft maar liefst 9 punten minder en zou dus  normaal gesproken geen probleem moeten vormen voor Pernis. Maar ja, de top bereiken is één ding, hem vasthouden is heel wat anders. Toch hou ik het er op dat men de 3 punten mee naar huis neemt.

WCR kan zich hopelijk thuis herstellen van de eerdergenoemde nederlaag door thuis te winnen van Hekelingen. Al zal dat mede door de geschorste spelers en het feit dat de gasten 3 punten meer hebben niet meevallen. Toch hoop ik op herstel van de formatie van trainer Waalboer!

Bij de zondagamateurs blijft Meeuwenplaat in de 2e kl. D in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zondag verloor men met maar liefst 0-7 thuis van Antibarbari en bezet daarmee met 3 punten uit 5 wedstrijden samen met PVCV de voorlaatste plaats.  Zondag moet men op bezoek bij het Goudse DONK dat 4 punten meer heeft. Wil men echter niet nog verder wegzakken, dan zal er toch daar een punt en liefst 3 gepakt moeten worden. We zullen ervoor duimen!!

De korfballers van RWA deden in de 1e kl. F goede zaken door thuis met 19-17 te winnen van hekkensluiter Maassluis. Ze nemen daarmee nu de op 2 na laatste plaats in met 5 punten voorsprong op nummer laatst. Zaterdag wacht de laatste veldwedstrijd van het eerste veldgedeelte, wat pas eind maart een vervolg krijgt. Men moet op bezoek bij KOAG waarvan men in de 1e wedstrijd van dit seizoen thuis nipt verloor. Deze ploeg heeft inmiddels 5 punten meer vergaard dan de ploeg van André Verbaas. Het zou dan ook prachtig zijn als men daar 1 of 2 punten zou kunnen halen om zo met een nog geruster hart de zaalcompetitie in te kunnen gaan!

In de 4e kl. H behaalde Nikantes thuis hun eerste overwinning van dit seizoen tegen Voltreffers, waardoor men de laatste plaats aan hen overliet. Zaterdag krijgt men het Zuidlandse ZKV op bezoek, dat 2 punten meer heeft dan de Hoogvlietse formatie. Een overwinning zou de beide teams dus niet alleen op gelijke hoogte brengen, maar ook voor Nikantes tevens een steuntje in de rug betekenen wat het zaalgebeuren betreft!

Er wacht ons dus al met al weer een spannend sportweekend, waarvan wij met ‘Albrandswaard Sport’ zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur uiteraard verslag zullen doen.  Naast de live wedstrijd is daarbij de studiopresentatie in de kundige  handen van Dick v.d. Meer en de techniek en muziek worden verzorgt door Jeroen van Dinther. Reden genoeg dus om op ons af te stemmen.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 61 times, 1 visits today)