sv Poortugaal – ’s Gravenzande wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

De langste winterslaap die ik mij, wat het voetbal aangaat, kan herinneren zit erop. We gaan eindelijk weer van start met het 2e gedeelte van de voetbalcompetities seizoen 2022/2023 en dan in het bijzonder van onze regioclubs.

Voor de 3e en 4e divisionisten betekent het de eerste terugwedstrijden, aangezien zij op de helft van de competitie zitten. Voor alle overige clubs volgen er eerst nog 2 heenrondes, al is iedereen wel op 27 mei a.s. klaar, wat de reguliere competitie aangaat. Dit laatste doordat er in een verschil in het totale aantal te spelen wedstrijden is.

Gewoontegetrouw starten we in de 3E Div. A waarin Barendrecht het Zeeuwse Hoek op bezoek krijgt. De gastheren nemen met 31 punten uit 18 de 5e plaats in en Hoek met 26 uit 18 de gedeelde 8ste en 9de plek. De uitwedstrijd werd met 1-5 gewonnen dus…… alleen is er bij Barendrecht vaak geen dus, zeker als het om lager staande teams gaat. De toppers weet men wel te winnen, maar daaronder geeft het nogal eens problemen. Een mooie gelegenheid dus om dat patroon te doorbreken, temeer daar een promotie echt geen utopie is dit seizoen. We wachten met spanning af!!

In de 4e Div. A verloren zowel Poortugaal als Smitshoek de heen wedstrijd van resp. ’s-Gravenzande uit met 3-2 en van ODON’ 59 thuis met 2-4. Halverwege staat Poortugaal nu op een 9e plaats met 21 uit 15 en het bezoekende ‘s-Gravenzande met 25 uit 15 op een 6e  plek. Een revanche op de eerdere nederlaag zou Poortugaal zowel qua punten als qua positie op de ranglijst, zeer goed van pas komen. Vandaar dat het ook onze wedstrijd van de week is, waarbij Dick van der Meer het verslag zal verzorgen!

Ook bij ODIN’ 59 en Smitshoek staat er veel op het spel! Beiden staan met 27 punten uit 15 op een gedeelde 3e t/m 5e plaats. Winnen is dus verder meedoen om de prijzen en verliezen even afhaken! Dus een gelijkspelletje dan maar? We gaan het zien!!

In de 3e Kl. C – Z1 staat ook Rhoon voor een belangrijk treffen uit tegen SEOLTO. Rhoon neemt namelijk met 13 punten uit 11 wedstrijden de 8ste plaats in van de dertien teams en SEOLTO met 7 uit 10 de 11de . In de wetenschap dat er 2 teams direct uitgaan en 2 nacompetitie gaan spelen., staan de gastheren dus in het ROOD en Rhoon er net boven. Ook hier geldt dat winnen weer wat meer adem geeft en verliezen eigenlijk geen optie is. Dus ook hier een gelijkspelletje al zal met name Rhoon daar anders overdenken!! Een pikant detail is dat de voorzitter van Rhoon: Marco van Wassenaar met zijn familie hun roots hebben liggen in SEOLTO. Al met al een treffen om naar uit te kijken dus!!

In de 3e Kl. D – W2 gaat Rijnmond H. Sport op bezoek in Schiedam bij Excelsior’ 20. De Hoogvlietenaren hebben door diverse blessures en schorsingen een moeilijke 1e seizoenshelft gehad, al ging het de laatste wedstrijden gelukkig iets beter. Ze staan evenwel nog met 9 punten uit 11 op een 12e t/m 13e plaats, oftewel in het ROOD. De Schiedammers doen het met 15 punten uit 11 een stuk beter en bezetten dan ook daarmee de 6e t/m 9e plek. Winst is voor RHS van enorm belang om uit het ROOD en voor de gastheren om er niet in te komen!  Ook hier zou de oplossing een puntendeling zijn, maar ja,,,,,,,,,

De andere Hoogvlietse ploeg Meeuwenplaat doet het tot nu toe een stuk beter. Ze bezetten de 5eplek met 18 punten uit 11. Dat zijn er 3 meer dan het bezoekende Victoria’ 04. Ook een mooi treffen dus, waarbij ik de Hoogvlietse kansen wat hoger inschat!!

In de 4e Kl. E – W2 moet WCR de succesvolle draad van de eerste seizoenshelft weer op zien te pakken om de eventuele promotiekansen in stand te houden. Dat laatste geldt echter ook voor het op bezoek komende PPSC, dat met 1 punt meer op een gedeelde 3e en 4e plaats staat, terwijl WCR de 5e plaats inneemt. Voeg daarbij het feit dat koploper Hermes DVS op schootsafstand van resp. 3 en 4 punten staat, dan is het belang van deze wedstrijd duidelijk, oftewel hoe spannend wil je het hebben. Vooralsnog ga ik van Rhoonse winst uit, al hoor ik iedereen al gelijkspel roepen.  Zaterdagmiddag rond half 5 weten we meer!!

Aangezien Pernis in de 5e Kl. C – W2 niet wakker te krijgen is, slapen zij dus nog even verder en schakelen wij door naar de korfballers die geen echte winterstop kennen.  In hun zaalcompetitie zijn ze  gevorderd tot de 6de van de 14 te spelen wedstrijden.  

Daarin moet RWA in de Overgangsklasse D op bezoek bij hekkensluiter ONDO, dat met 1 punt uit 5 wedstrijden onderaan staat. RWA heeft er 2 meer en staat daarbij net boven de rode streep op een 6de plek. Ook hier dus topspanning. Waarbij RWA zich voorlopig bij winst veilig kan spelen, al zal ONDO andere plannen hebben. Daarbij wordt het dus weer duimen draaien geblazen!

In de 3e Kl. K moet Nikantes op bezoek bij Triade. Beiden staan met nog 2 andere ploegen op een gedeelde 5e t/m 8e plaats. Allemaal met 2 punten uit 5 wedstrijden. Ook hier geldt dus dat winst de zaak aardig op zijn kop kan zetten, al is de druk iets minder, omdat hier geen degradatie is, Maar goed de eer speelt natuurlijk wel mee!!!

Alles overziende een heerlijk en gelijk al spannend begin van deze 2de seizoenshelft, waar wij uiteraard tussen 14.00 en 17.00 uur alles Albrandswaardsport verslag van zullen doen, zowel rechtstreeks als vanuit de studio, waar ik zelf dit keer de presentatie voor mijn rekening neem bijgestaan door Hans Martens die de techniek en muziekkeuze verzorgt. Dus graag tot zaterdagmiddag!

Groet,

Erwin.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *