sv Poortugaal – ’s Gravenzande wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Nu dit weekend de korfballers van start gaan, begint het seizoen langzaam maar zeker haar vertrouwde vorm weer te krijgen. Over de korfballers straks meer, nu richten wij ons allereerst op de voetballers. Die in de 3e Div. B alweer aan hun vierde wedstrijdronde gaan beginnen. 

Daarin neemt Barendrecht het thuis op tegen Quick. Een ploeg die met 3 punten in het rechter rijtje bivakkeert, terwijl Barendrecht, mede na de keurige winst uit bij Sportlust’46 met 0-1, met 6 punten overgestapt is naar het linker rijtje. Om daar nu al consequenties aan te verbinden voor de einduitslag is wat vroeg, maar dat Barendrecht in deze wedstrijd licht favoriet is, laat zich raden.

In de 4e Div. B, herstelde Smitshoek zich van de nederlaag van vorige week, door thuis met 3-0 te winnen van Nieuwenhoorn. Hopelijk kunnen ze dat zaterdag een positief vervolg geven in de wedstrijd tegen LRC Leerdam. Die hebben namelijk uit de afgelopen 2 wedstrijden slechts 1 punt weten te vergaren, dus liggen er mogelijkheden voor de oranje/zwarte formatie.

Ongeveer eenzelfde scenario ligt er klaar voor Poortugaal, dat na een goede openingsstart van de competitie, nu uit tegen HBS in 1 van de 2 dit seizoen te spelen zondagse wedstrijden, met 3-2 onderuit ging. Ook zij kunnen zich revancheren thuis tegen ’s-Gravenzande, die na 2 wedstrijden evenals LRC 1 punt behaalde. Dus ook hiertegen moet wat te behalen zijn, Of dat gebeurt gaat Dick van der Meer voor ons bekijken en verslaan in deze wedstrijd van de week.

sv Poortugaal – Foto: Rick Rübe

De overige regioteams, met uitzondering van Meeuwenplaat die vrij was, storten zich afgelopen zaterdag in de 1ste Poulewedstrijdronde van de bekercompetitie. Helaas zonder al teveel succes. Op Rhoon na die met 3-0 won, verloren de andere drie hun wedstrijd en zullen dus in 2e Pouleronde aan de bak moeten om nog de volgende bekerronde te kunnen halen.

In die 2e Pouleronde staan de volgende wedstrijden op het programma:

Strijen – Rhoon

Schipluiden – Meeuwenplaat

De Egelantier Boys – WCR (Aanvang: 15.00 uur)

Rijnmond H. Sport – DRL

Pernis – FCB-HWS   (Aanvang: 17.00 uur) 

We wensen hen allen succes toe en hopen, wat de meesten betreft, op betere resultaten!!

Zoals ik al eerder meldde, beginnen de korfballers zaterdag aan de 1ste helft van de veldcompetitie seizoen 23/24, maar wel in een heel andere opzet. Zo zijn nu de diverse klassen opgedeeld in poules van 4 clubs, die een complete competitie van 6 wedstrijden spelen. Aan het einde daarvan gaan de bovenste 2 naar de promotiepoules en de onderste twee naar de degradatiepoules van ook weer 4 clubs. Die spelen dan in het voorjaar van 2024 de 2e helft van de veldcompetitie ook weer van 6 wedstrijden, waarbij uiteindelijk bepaald wordt wie er gaan promoveren en wie er moeten degraderen! Op zichzelf een opzet die, wat mij betreft een aantal positieve elementen bevat die het proberen waard zijn.

RWA gaat uitkomen in de Overgangsklasse OK-07, waarin het direct een prachtige derby voorgeschoteld krijgt, als men thuis moet aantreden tegen het Barendrechtse Vitesse. We zijn benieuwd hoe zij het er vanaf gaan brengen onder leiding van de 2 nieuwe trainer/coaches en met een ploeg waarin nogal wat mutaties hebben plaats gevonden! Dat zal dus wennen worden!

Nikantes is gedegradeerd naar de S-klasse waarin reserve en eerste teams elkaar treffen. Daarin spelen ze zaterdag in poule 079 uit in Hellevoetsluis tegen ‘t Caproen 3. Ook voor hen dus een nieuwe ervaring!

Alles bij elkaar staat ons zo weer een, in alle opzichten, prachtige sportmiddag te wachten, waar wij als ‘Albrandswaard Sport’ uiteraard tussen 14.00 en 17.00 uur weer bij zijn. Deels met het live verslag, daarnaast met een nabeschouwing in de rust en na afloop van de wedstrijd Rijnmond H. Sport – DRL door de voorzitter van DRL Sebastiaan, tevens oud-gastmedewerker van ons en  voor het overige vanuit de studio waar Herman Spijkers de presentatie voor zijn rekening neemt en Bas van Driel de techniek en muziekkeuze verzorgt! Al met al genoeg reden om weer op ons af te stemmen, dacht ik zo.

Met sportieve groet.

Erwin de Jongh.  

(Visited 78 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *