sv Poortugaal – Rijnvogels wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportliefhebbers,

Op Pernis, WCR en Meeuwenplaat na, beginnen al onze regioclubs aan het restant van de competitie met een inhaalwedstrijd.

Zo speelt Barendrecht in de 3e Div A opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen VVOG. Afgelopen zaterdag ging dat niet zo goed uit DOVO, waar men tegen een nederlaag opliep en de tegenstander zodoende op de ranglijst in de onderste regionen tot op 1 punt zag naderen. De tegenstander van zaterdag staat al op 1 punt verschil, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, maar toch. Wil men niet echt in de problemen komen zal er nu toch tenminste gelijk gespeeld, maar liever nog, gewonnen moeten worden in Harderwijk. We zijn benieuwd!!

Ook Poortugaal gaat in de Hfd. Kl. A inhalen en wel thuis tegen Rijnvogels. De gasten staan op een 2e plaats met 28 punten uit 11 wedstrijden, terwijl de Poortugalers op een 7e plek staan met 19 punten uit 12 wedstrijden. Qua punten een behoorlijk verschil. En wil de ploeg van Peter Klomp dan ook nog mee gaan draaien in de top zullen ook zij moeten winnen. Op voorhand een behoorlijke klus. Vandaar ook dat het onze wedstrijd van de week is, waarvan ik het commentaar mag verzorgen. Hopelijk geeft men dat een steuntje in de rug om de Katwijkers met lege handen naar huis terug te sturen!

De andere hoofdklasser Smitshoek oefent zaterdag uit bij Heerjansdam. Een wedstrijd die om 14.00 uur begint!

In de 3e kl. C speelt Rijnmond Hoogvliet Sport in en tegen Vierpolders. De Hoogvlietenaren staan op een 6e plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden, 4 meer dan de gastheren die er ook nog eens een wedstrijd meer over deden. Alle reden dus om te veronderstellen, dat als men de zaak niet te lichtvaardig opneemt, de punten meegenomen kunnen worden naar huis.

In de 3e kl. D moet Rhoon op bezoek bij en in Den Bommel. Ook voor hen is het een bijzonder belangrijke middag omdat Rhoon op een voorlaatste plaats staat met 4 punten uit 8 wedstrijden en de gastheren 1 plaatsje hoger met 2 punten meer uit even zoveel wedstrijden. Een treffen wat wel eens maatgevend zou kunnen zijn voor de rest van het seizoen. Een overwinning zou een behoorlijke boost geven en Rhoon een plaatsje doen opschuiven.

Wat de 4e klassers aangaat, speelt Pernis zaterdag een oefenwedstrijd in en tegen Hekelingen. Aanvang 14.00 uur. Zowel WCR als zondag 2e kl. Meeuwenplaat houden het bij trainingen, althans bij ons zijn geen oefenwedstrijden bekend.

Bij de korfballers is de zaalcompetitie, met uitzondering van de korfballeague, officieel gestaakt en gezien de korte tijd naar de aanvang van de 2e helft veldcompetitie wordt deze ook niet meer opgestart. Dus ook dit seizoen geen promotie en degradatie voor de zaalkorfballers. Wel speelt men wat mini competities om wedstrijdritme op te doen. Daarin won RWA uit tegen Albatros knap met 15-17 en won KOAG thuis van Tjoba. Zaterdag ontmoeten de beide winnaars elkaar in de Rhoonse Sporthal om 17.15 uur. Nikantes verloor uit met 1 doelpunt verschil tegen Good Luck en speelt nu thuis tegen de andere verliezer Oranje Zwart/de Hoekse. Aanvang van deze wedstrijd is om 15.20 uur in Hoogvliet.

Uiteraard zijn we als ‘Albrandswaard Sport’ er weer tussen 14.00 en 17.00 uur om u live en vanuit de studio op de hoogte te houden wat er op de velden gebeurt, naast alle ander sportberichten. Presentatie, techniek en muziekkeuze Dick van der Meer. Ik zou zeggen schuif gezellig aan en stem op ons af!

Groet,

Erwin de Jongh

(Visited 69 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *