sv Poortugaal – Nieuwehoorn wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Langzaam maar zeker wordt de spanning opgevoerd, zowel aan de boven- als aan de onderkant van de diverse ranglijsten.
Zo is er een spannende strijd gaande tussen Barendrecht en SteDeCo in de 3e Div. B om het kampioenschap. Met nog 6 wedstrijden te gaan hebben beide 58 punten verzameld met 1 punt verschil qua doelsaldo in het voordeel van Barendrecht. Hoe spannend wil je het hebben! Zaterdag moeten beiden thuis tegen wat mindere tegenstanders. Zo ontvangt Barendrecht het op de laatste plaats staande Baronie en SteDeCo het 4 plaatsen daarboven staande Groene Ster. Uitkijken voor de bekende bananenschil en werken aan het doelsaldo zou ik zeggen!!

In de 4e Div. B hebben zowel Smitshoek als Poortugaal evenveel punten t.w. 39 en staan daarmee op een gedeelde 5e t /m 7e  plaats. Het kampioenschap is al min of meer vergeven aan ASWH en wat rest is de strijd om een periodetitel Smitshoek heeft die al en kan nu toewerken naar de nacompetitie. Wat dat betreft is de komende wedstrijd tegen ’s-Gravenzande een goede graadmeter hoe het er bij staat,  aangezien de gastheren met 1 punt meer op een 3e plaats staan. Johan Voskamp van WOS Media volgt dit via wedstrijdflitsen ook voor ons!

Poortugaal daarentegen heeft op dat vlak nog niets en is dus aangewezen op de 3e periodetitel. Daarin leidt Capelle met 4 punten meer dan de Poortugalers. Dus, met nog 6 wedstrijden te gaan, werk aan de winkel. Om te beginnen thuis tegen Nieuwenhoorn. Een altijd lastige tegenstander  waarvan nu echt gewonnen moet worden om nog een kansje te maken op een prijs!  Het is dan ook onze wedstrijd van de week, waarbij Dick van der Meer voor ons gaat kijken of de punten inderdaad in Poortugaal blijven!

In de 3e Kl. D, heeft het met 36 punten en op een gedeelde 3e en 4e plaats staande Rhoon, ook nog geen enkele prijs. Ook hier is de enige mogelijkheid nog een periode titel, alleen staat men er daarvoor in de 3e periode, met 5 punten achterstand op de koploper niet bepaald goed voor! Dus ook hier geldt dat er in de resterende 6 wedstrijden, geen punten meer verloren mogen worden. Om te beginnen niet thuis tegen Kethel Spaland, dat overigens zelf maar 1 plek boven de rode probleemgrens staat. Verschillende belangen dus die hopelijk de wedstrijdspanning helpen doen opvoeren! Als het goed is houdt Marco van Wassenaar er ons via de app van op de hoogte!

In diezelfde klasse worstelt Meeuwenplaat met hele andere zorgen. Zij staan namelijk op een 12e plaats oftewel in de code oranje zone! Dus ook zij kunnen de punten meer dan hard gebruiken en laat nu juist het op een 3e en 4e plaats staande Victoria ’04 op bezoek komen. Een ploeg die de laatste weken in een opwaartse flow zit. Slechter kun je het niet treffen. Maar wie weet maakt dat juist extra krachten losIn elk geval gaat Marco Gouw voor ons kijken of dat zo is en doet er via wedstrijdflitsen verslag van doen!!

In de 4e Kl. F ziet WCR na de thuisnederlaag tegen koploper ’s-Gravendeel een kampioenschap, langzaam maar zeker, met nog 5 wedstrijden te spelen, achter de horizon verdwijnen. Wat rest om eventueel nog te kunnen promoveren is dan ook een periodetitel. In de strijd daarom staat de geelblauwe formatie samen met Botlek op een gedeelde 1e plaats. Dus ook hier staat de spanning er voor de komende wedstrijden dan ook vol op. Zoals a.s. zaterdag als men op bezoek moet bij het altijd lastige Hekelingen, dat weliswaar 12 punten minder heeft, maar wel net boven de rode grens staat en er dus ook waarschijnlijk vol op zal klappen. Al met al weer een wedstrijd om je vingers bij af te likken, waarbij we toch, eigenwijs als we zijn, WCR de beste kansen toedichten!!

De andere regioclub in deze klasse, Rijnmond Hoogvliet Sport staat er heel wat slechter voor: met slechts 15 punten uit 19 wedstrijden bezet men de allerlaatste plaats.  Over het nodig hebben van punten gesproken! Alleen of dat zaterdag gaat gebeuren in de semi derby tegen SCO ‘63 valt te bezien, aangezien zij op een gedeelde 8e en 9e plaats staan met 8 punten meer, net boven de rode grens. Dus ook zij zullen er tegenaan gaan! Het komt de wedstrijd waarschijnlijk ten goede, maar nogmaals of dat de Hoogvlietenaren helpt?? ! Enfin, je kunt altijd hopen nietwaar, al was het maar op een gelijkspel.

In de 5e Kl. D tenslotte heeft Pernis ook al de rust van een periodetitel en kan daar in de resterende wedstrijden dan ook naar toe werken. Om te beginnen a.s. zaterdag uit tegen Flakkee dat op een voorlaatste plaats staat. We zijn benieuwd hoe men dit op gaat pakken door vertrouwen te tanken of juist niet!

De korfballers hebben i.v.m. de finale van de korfbal league in Ahoy tussen PLC en 10-04-2024VO een weekendje vrij. Wellicht dat Fred v.d. Pol daar nog even telefonisch zijn licht over laat schijnen.

Datzelfde doet Glenn Stolk ons van het Handbalgebeuren.

Alle ingrediënten voor een heerlijke sportuitzending zijn dus weer aanwezig en zijn dan ook zaterdagmiddag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur. Waarbij vanuit de studio Peter Bosch de algehele presentatie zal verzorgen, qua techniek en muziekkeuze daarin bijgestaan door Hans Hotting.

Groet,

Erwin.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *