sv Poortugaal – Neptunes Schiebroek wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportliefhebbers,

En nu gaat het dan echt beginnen de winterstop voor de meeste clubs van plm. 6 weken zit er wat de competitie betreft op. En de vraag is dan: hoe hebben ze overwinterd?  Weet men de stijgende lijn voort te zetten dan wel de dalende om te buigen. We zullen het gauw genoeg weten.

Van twee clubs in dit geval de Barendrechtse weten we het een al beetje, aangezien zij resp. al 2 en 1 week aan de gang zijn. En met name Barendrecht kent in de 3e Div. A een prima herstart; met eerst een gelijkspel uit en vorige week een knappe thuis overwinning tegen koploper Sparta Nijkerk. Na een lang en ongelukkig begin van de competitie heeft Jack v.d. Berg het nu aardig op de rit. Dit resulteert allemaal in een gedeelde 7e en 8e plaats in de rangschikking met 26 punten uit 17 wedstrijden. Daar kunnen er zaterdag misschien weer  3 bijkomen in de uitwedstrijd tegen Ter Leede. Die hebben weliswaar  6 punten minder, maar ook wel een wedstrijd minder gespeeld. En bovendien zegt ook een ranglijst natuurlijk lang niet altijd wat over te behalen resultaten.

Smitshoek begon in de Hfd. kl. A met een kostbare overwinning uit bij Capelle.  Het brengt hen even als hun plaatsgenoot op een gedeelde 7e en 8e plaats met 23 punten uit 15 wedstrijden. Ook zij kunnen hun puntentotaal opschroeven in de thuiswedstrijd tegen het op de één na laatste plaats staande Spijkenisse. Alleen ligt in dit soort wedstrijden de onderschatting altijd op de loer!!

Ja en dan de clubs die echt gaan beginnen en één van hen is de fiere koploper van de 1e kl. B:  Poortugaal, die dat ook nog eens doet in een absolute topper. Zij ontvangen namelijk op het eigen sportcomplex de nummer 2 van de ranglijst Neptunes Schiebroek. Het verschil tussen beiden bedraagt maar liefst 9 punten in Poortugaals voordeel. Winst zou dus wel een enorm gat slaan, maar verlies zou de concurrentie daarentegen weer wat dichterbij brengen. Al met al hoogspanning dus en vandaar ook dat het onze wedstrijd van de week is, waarbij ik het verslag ervan mag gaan doen!!

In de 3e kl. B start Rijnmond Hoogvliet Sport met een uitwedstrijd tegen Botlek. Een semi-derby dus! De Hoogvlieters staan op een 8ste plaats met 15 punten uit 12 wedstrijden en de gastheren op de één na laatste plaats met 6 punten uit 12 wedstrijden. Op papier dus  een “makkie”, maar ja, wat wordt de praktijk?? Het zijn namelijk statisch gezien vaak de moeilijkste wedstrijden. Toch houden we het er maar op dat de 3 punten mee naar huis gaan!

Rhoon heeft het wat moeilijker in deze zelfde klasse, mede na het jammerlijke verlies in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Ze starten dan ook vanaf een gedeelde 10e en 11e plaats met 12 punten uit even zoveel wedstrijden. Zaterdag komt GHVV’13  op bezoek. Zij staan één plaatsje lager met 1 punt minder. Ook hier dus een uiterst belangrijke wedstrijd om eventueel afstand te nemen van de onderste regionen. We zullen duimen voor de rood/witte formatie.

WCR deed het in de laatste weken voor de winterstop prima en steeg daardoor in de 4e kl. H naar een met Pernis gedeelde 3e en 4e plaats met 22 punten uit 11 wedstrijden. Zaterdag moet men op bezoek bij Excelsior R., een middenmoter op een 8ste plaats met 6 punten minder. Normaal moet dit geen  probleem opleveren, maar zo’n 1ste wedstrijd na de winter is toch altijd weer even afwachten.

Pernis wacht ook zo’n  klus als men op bezoek gaat bij Zinkwegse Boys die evenals Excelsior R. 16 punten heeft. Dus twee op alle vlakken vergelijkbare wedstrijden, waarbij we hopen dat de uitploegen aan het langste eind trekken.

Meeuwenplaat zal in de 2e klasse D van de zondag echt een betere tweede helft van de competitie af moeten werken om aan het einde van de rit niet terug te moeten keren naar de 3e klasse. Of dat herstel zich zondag al gaat inzetten in de uitwedstrijd tegen Groeneweg valt te bezien. Het verschil tussen beiden bedraagt 9 punten in het nadeel van de Meeuwenplaters. Maar goed wie weet vormt komende zondag wel het grote keerpunt. We wachten in spanning af!!

De korfballers zijn alweer bijna halverwege de zaalcompetitie en staan er beiden niet zo florissant voor. Al leverde RWA afgelopen zaterdag in de 1ste klasse C een prima prestatie door thuis de koploper op een gelijkspel te houden, waarbij de tegengoal helaas in de  allerlaatste seconde viel. Hopelijk geeft hen het nodige zelfvertrouwen om zaterdag in de uitwedstrijd tegen Fiducia ook een goed resultaat te behalen. Nodig om zich wat veiliger te spelen.  De tegenstander staat namelijk met 2 punten minder op de laatste plaats en zou op die manier dus op afstand gezet kunnen worden!! Ook hier dus duimen geblazen!!!

Nikantes heeft in de 4e kl. F een weekje rust. Nodig om de onnodige thuisnederlaag met 1 punt verschil tegen laagvlieger Eureka te verwerken. Hierdoor is een eventuele promotie helaas wel uit het gezicht verdwenen!!

Alles overziende dus weer een mooi en spannend begin van de 2de seizoenshelft. Uiteraard zijn we daar als ‘Albrandswaard Sport’ zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur weer bij, met in de studio als presentator Dick v.d. Meer die ons zoals altijd snel en deskundig op de hoogte zal houden van alle ontwikkelingen op de velden en Jeroen van Dinther die niet alleen ervoor zorgt dat het technisch allemaal soepel verloopt, maar er ook nog eens een muzikaal sausje over heen zal gieten. Het stem geluid van Arie Korteweg zullen we nog een weekje moeten missen, aangezien hij iets moois te vieren heeft dit weekend.

Dus tot zaterdagmiddag!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 185 times, 1 visits today)