sv Poortugaal – Jordan Boys wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Terwijl de ploegen vanaf de 1e klasse en lager aan hun 3e en laatste pouleronde voor de beker gaan beginnen is de 3e Divisie al toe aan de 6e competitieronde. Daarbij komt langzaam maar zeker toch weer, wat Barendrecht betreft hetzelfde wisselvallige karakter naar voren qua uitslagen als vorig seizoen. Dit mede doordat men afgelopen zaterdag verloor met 2-1 bij Sparta Nijkerk. Ze hebben er nu 3 gewonnen en 2 verloren en nemen daarmee een 5e plaats op de ranglijst in. Weliswaar niet slecht, maar het zou fijn zijn om nu eens een aantal wedstrijden achter elkaar te winnen, wil men kans maken op de gewilde promotie naar de 2e divisie. Wat dat betreft staat er zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma als ASWH op bezoek. De mannen uit H.I. Ambacht hebben namelijk slechts 1 punt minder. We zijn dan ook benieuwd wat deze “eiland-derby” op gaat leveren.

Wat ons betreft was afgelopen weekend de kraker in de 4e div. A, de burenstrijd tussen Smitshoek en Poortugaal, die, volgens onze verslaggever Dick van der Meer, verdiend door de gastheren met 3-2 gewennen werd. Het betekent dat Smitshoek met 6 punten uit 3 wedstrijden goede zaken deed en zich zo op een gedeelde 4e en 5e plaats nestelde. Of dit een tijdelijke of blijvende zaak gaat worden, gaan we zaterdag zien, als men op bezoek moet bij ARC, dat met 1 punt meer een gedeelde 2e en 3e plaats inneemt. Een gelijkspel ligt dan voor de hand, maar we laten ons graag positief verrassen!

Poortugaal daarentegen moet opnieuw in de achtervolging om niet verder achterop te raken. Zaterdag komt er wat betreft een cruciale thuiswedstrijd aan tegen de Jodan Boys. Beiden hebben namelijk hetzelfde aantal punten en hebben dan ook behoeft aan 3 punten. Hopelijk geeft wat dat betreft het thuisvoordeel de doorslag. Of dat zo is gaat opnieuw Dick van der Meer voor ons bekijken in deze wedstrijd van de week.

Ja, en dan de bekerrondes. Gelukkig deden onze regio clubs het wat beter dan de week ervoor. Zo speelde Rhoon verrassend gelijk uit bij Lyra en moet het nu opnieuw in een uitwedstrijd  opnemen tegen sv Charlois, die op hun beurt verrassend wonnen van Meeuwenplaat. Mocht Charlois dan ook winnen van Rhoon, zijn zij poulewinnaar en anders maakt Meeuwenplaat een goede kans.

Rijnmond H. Sport versloeg uit Dilettant in en doelpuntenfestijn 4-5 en moeten nu op bezoek bij Antibarbari 2 of te wel het zondag elftal. Een overwinning zou hen weleens dicht bij de volgende ronde kunnen brengen. Overigens begint deze wedstrijd pa som 17.00 uur!

WCR versloeg thuis onder het toeziend oog van Mark Hotting SCO’63 met 4-2. De blauw/gele formatie heeft nog een kans op poulewinst, maar dan moet wel eerst Bolnes verliezen tegen datzelfde SCO’63 en zij zelf thuis NBSVV verslaan. Dat laatste zie ik wel gebeuren, dat eerste waarschijnlijk niet.

Pernis tenslotte speelde thuis gelijk tegen Pretoria en krijgt nu Zwartewaal op bezoek. Deze ploeg strijdt met Egelantier Boys om de 1e plaats in de poule. Dus kan het een aardige wedstrijd worden op de Loswal.

Ook de korfballers zijn aan de competitie begonnen, waarbij RWA in de 1e Kl. F met duidelijke cijfers: 17-10, DVS’69 versloeg. Zaterdag hopen ze dit een vervolg te geven in Dordrecht tegen Movado, wat een pittige nederlaag leed uit tegen ONDO met 21-12. Men zal dus op revanche uit zijn, zodat RWA bij deze gewaarschuwd is en dat telt, zoals men weet, nog steeds voor 2!

Nikantes begon in de 4e Kl. E heel wat slechter aan de competitie door thuis van Sperwers te verliezen met 10-13. Wellicht zit er zaterdag een revanche in als men op bezoek moet bij ESDO. Deze ploeg verloor namelijk ook en wel met 11-10 bij Triade. Beiden gaan dus op jacht naar de eerste punten,  waarbij wij hopen dat ze mee terug naar Hoogvliet gaan

Opnieuw dus weer een  sportzaterdag om niets van te mogen missen en dat hoeft ook niet want via een live verslag en de tussen- rust- en eindstanden vanuit de studio, blijft u op de hoogte, van het wel en wee van onze regioclubs! Daarbij is de presentatie in de vertrouwde handen van Arie Korteweg en verzorgt Bas van Driel de techniek en muziekkeuze.  Alleen begint de uitzending dit keer pas om 15.00 uur i.p.v. 14.00 uur! Dit heeft te maken met de live uitzending van de Historische Landbouwdag in Rhoon!`

Groet,

Erwin.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *