sv Poortugaal – Honselaarsdijk wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’.

Sportvrienden,

De voorjaarsvakantie zit er  voor alle voetballers en korfballers weer op, dus we kunnen weer met frisse moed de competitie vervolgen.

Barendrecht was overigens in de 3e Div. A al even warm gedraaid en moest in dat opzicht ook alweer hun eerste teleurstelling verwerken door uit te verliezen met 1-0 bij Lisse. Des te zuurder, omdat het ging om het aanhaken bij de top. Maar goed er zijn nog genoeg wedstrijden om het eventueel recht te kunnen trekken. Zo moet men zaterdag thuis aantreden tegen ODIN’ 59 of te wel de nummer 2 van de huidige ranglijst.  Het verschil in punten bedraagt 10 in het nadeel van de wit/rode formatie. Wil men dus niet verder achterop raken zal er echt gewonnen moeten worden!! En dat hopen wij dan ook!

Ook Smitshoek was in de Hfd. kl.  A al van start gegaan, alleen wonnen zij wel de confrontatie met een mede concurrent om de bovenste plaatsen, door thuis ARC met 2-0 te verslaan. Het brengt hen op een voorlopige 5e plaats met slechts 6 punten achterstand op de koploper. Om dat niet verder op te laten  lopen zullen ook zij zaterdag moeten winnen uit bij Achilles Veen. Een lastige klus, aangezien deze ploeg evenveel punten heeft, alleen door een beter doelsaldo een plaatsje hoger staat. Ook hier dus hopen op een goed resultaat.

sv Poortugaal heeft in de 1e kl. B, 3 weken de tijd gehad om het gelijke spel tegen hekkensluiter VELO te verwerken. Gelukkig dat runner up Neptunes Schiebroek eveneens gelijk speelde, waardoor de afstand tussen die twee 12 punten blijft. Met nog 10 wedstrijden te gaan een riante voorsprong, al blijft het oppassen, want iedereen wil van de koploper winnen! Als men voorlopig maar eens alle thuiswedstrijden in winst weet om te zetten, is men al een eind op weg naar de champagne! Zaterdag kan daar een begin mee worden gemaakt door thuis, het dit seizoen wat moeilijk draaiende, Honselersdijk te verslaan! Of dat ook inderdaad gaat gebeuren daarvan mag ik verslag gaan doen in onze wedstrijd van de week!

In de 3e kl. D werd de vakantie voor Rhoon ruw verstoord door de ingelaste uitwedstrijd tegen HBSS. Een straf voor de tegenstander voor het opstellen van een niet gerechtigde speler. Maar doordat Rhoon met een gehavende ploeg aan moest treden, vraag ik me af wie er nu eigenlijk gestraft werd. In elk geval werd de wedstrijd verloren, wat in zoverre niet zo erg was, daar dit ook in de eerste wedstrijd het geval was, maar toch blijft een vreemde situatie! Maar goed, snel maar weer de gedachten verzetten, aangezien zaterdag thuis de volgende klus wacht als de nr. 2 van de ranglijst: DVO’ 32 op bezoek komt. Een lastig te bestrijden ploeg, waar men dan ook tot het uiterste zal moeten gaan om een goed resultaat te behalen. Of dat gaat lukken gaat Arie Korteweg voor ons bekijken en verslag van doen!  

In diezelfde klasse moet Rijnmond Hoogvliet Sport op bezoek bij Zuidland. Een spannend gebeuren daar het verschil tussen beiden slechts 1 punt bedraagt in het voordeel van de thuisclub. Of dat na zaterdag ook nog zo is, zijn we dan uiteraard ook benieuwd naar!

Ook in de 4e kl. H, wacht Pernis een zware en op voorhand spannende uitwedstrijd tegen ZBVH. Beiden hebben namelijk evenveel punten en zijn nog in de race voor de bovenste plaatsen. Ook hier dus moeilijk te voorspellen hoe dit af gaat lopen, al ben je snel geneigd in zo’n geval aan een gelijkspel te denken. We zullen zien of dat het  ook werkelijk zal worden.

Over zware en moeilijke wedstrijden gesproken: in deze zelfde klasse moet WCR, de nummer 3 van de ranglijst, uit aantreden tegen Hekelingen, de nummer 2. Verschil tussen beiden slechts 1 punt. Het verschil met koploper GOZ bedraagt respectievelijk 7 en 8 punten, dus wil men nog wat opschuiven moet er gewonnen worden. En ja, ook hier denk je dan meteen aan een gelijkspel, maar daar hebben beiden dan wel weinig aan. Dus hopen we met heel WCR, dat de punten mee naar Rhoon komen!!

In de 2e kl. D van de zondag, begint Meeuwenplaat steeds meer uit het dal te klimmen. Zo werd vorige week de inhaalwedstrijd thuis tegen PVCV met 2-1 gewonnen en hebben de Hoogvlietenaren daardoor de onderste helft van de middenmoot weer in het vizier gekregen. Zondag wacht opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen RVC’ 33. Weliswaar is dit een tegenstander van een zwaarder kaliber en bedraagt het verschil tussen beiden dan ook 12 punten in het voordeel van de gasten, toch zou gezien de resultaten van de laatste wedstrijden, Meeuwenplaat wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.  Sterker nog, ik zou er niet gek van opkijken.

Ook de korfballers gaan weer beginnen en wel aan de laatste 4 wedstrijden van de zaalcompetitie. Daarin speelt RWA in de 1e kl. C thuis tegen Spirit. Het verschil tussen beiden bedraagt 3 punten in RWA voordeel en met een overwinnen zou men zich dan ook zo goed als veilig kunnen spelen. Uit speelde men tegen de ploeg uit Voorthuizen gelijk, dus hopelijk weet men er nu van te winnen!

In de 4e kl. F moet ook Nikantes thuis aantreden en wel tegen THOR uit Harmelen. Het verschil tussen beiden bedraagt 1 punt, maar wel in Hoogvliets nadeel. Een overwinning zou hen dan ook een plaatsje hoger brengen en daar gaan we gemakshalve dan ook gewoon van uit!! 

Concluderend wordt het dus een spannend weekend met wedstrijden die er echt toe doen. Uiteraard doen we daar als ‘Albrandswaard Spor’t zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur verslag van het zij live het zij vanuit de studio door middel van het vermelden van de tussen, rust- en eindstanden. Dit laatste door presentator Dick v.d Meer, zoals altijd bijgestaan door Jeroen van Dinther die de techniek en muziek verzorgt. Al met al iets om naar uit te kijken, dacht ik zo!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh.

(Visited 167 times, 1 visits today)