sv Poortugaal – HBS wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,

Koning Winter heeft het afgelopen voetbal weekend aardig in de war gestuurd! Heel veel afgelastingen met name ook wat onze regioclubs aangaat, waardoor de meeste ranglijsten een scheef beeld vertonen. Ik beperk me dan ook maar in de voorbeschouwingen tot verschil in punten om de belangen per wedstrijd aan te geven!

In de 3e Div. B, zag ook Barendrecht de topper uit tegen UNA afgelast worden. Maar niet getreurd, de volgende topper zit er alweer aan te komen, als zaterdag Sportlust ’46 op bezoek komt. Het verschil in punten bedraagt 6 in het nadeel van de gasten. Willen zij dan ook nog een rol van betekenis in de top meespelen, dan zullen zij deze wedstrijd moeten winnen, terwijl Barendrecht er juist alles aan zal doen om deze “concurrent” een voorlopig halt toe te roepen!  Ik ruik een gelijkspelletje

In de 4e Div. B, werd ook de wedstrijd van Smitshoek afgelast waardoor zij nu al 2 wedstrijden hebben in te halen. Iets wat hun wedstrijdritme niet ten goede zal komen. Hopelijk gaat de wedstrijd van zaterdag uit tegen Nieuwenhoorn dan ook gewoon door! Het verschil in punten tussen beiden bedraagt 8 in Smitshoeks voordeel, maar het wordt toch uitkijken geblazen voor hen, aangezien de gastheren in de gevarenzone beland zijn en thuis nogal eens uitstekend voor de dag kunnen komen. Ook hier dan ook een gelijkspel???? Collega Alex Hordijk van LINQ Media gaat ons via wedstrijdflitsen van het gebeuren ter plekke op de hoogte houden!

Poortugaal hun wedstrijd op zondag tegen Westlandia ging wel door, maar werd na een doelpuntrijk gebeuren helaas met 4-3 verloren. Het betekent o.a. dat men zo langzamerhand wel wat puntjes kan gaan gebruiken om niet verder af te zakken.  De eerste gelegenheid daartoe is zaterdag als er opnieuw een zondagploeg t.w. HBS op bezoek komt. De gasten hebben 2 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Een 6 punter dus die, als men de punten thuis weet te houden, weer voor wat rust weet te zorgen! 

Of dat ook gaat gebeuren, gaat Dick van der Meer in onze wedstrijd van de week bekijken en verslaan!

In de 3e Kl. D ging ook de wedstrijd tussen DVO ’32 en Rhoon door, met een kater voor de Rhoonaars tot gevolg, aangezien zij tegen deze hekkensluiter niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel. Zo ging de “bananenschil theorie” helaas weer eens op. Enfin, zaterdag krijgt men de kans zich te revancheren als Naaldwijk op bezoek komt. De gasten hebben 6 punten minder, dus moet dat te doen zijn, maar ja dan zullen de zaken toch anders aangepakt moeten worden, want 2 schillen is wel wat veel van het goede!

Ook Meeuwenplaat hun wedstrijd werd in diezelfde klasse afgelast! Hopelijk heeft dat hun ritme niet verstoord, want er staat een belangrijke wedstrijd op het programma als Rozenburg op bezoek komt! De gasten hebben namelijk 6 punten minder en een wedstrijd meer gespeeld. Met andere woorden dus de ultiem kans voor de Meeuwenplaters om 3 punten te scoren en zo uit de gevarenzone te krabbelen. Hopelijk gaat dat ze lukken!!!

In de 4e Kl. F werden zowel de wedstrijd van WCR als Rijnmond H. Sport afgelast. Beiden moeten dan ook de draad weer op zien te pakken. WCR doet dat in de uitwedstrijd tegen Rockanje. De gastheren hebben 6 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Dus ook hier een 6 punter, waarbij WCR als men in de top mee wil blijven draaien, de punten mee naar huis zal moeten nemen.

Eenzelfde soort situatie bij Rijnmond Hoogvliet Sport dat Zwartewaal op bezoek krijgt. Beide hebben evenveel punten en eenzelfde aantal wedstrijden gespeeld, dus ook hier een 6 punten met als inzet aan- of afhaken bij de topploegen. Ook hier misschien weer een gelijkspelletje, al hopen we uiteraard op meer voor RHS.

Pernis was in de 5e Kl. D vrij en is dat ook zaterdag. Over wedstrijdritme gesproken; ze hebben meer dan een maand niet in competitieverband gespeeld. Werk aan de winkel voor Munoz!!

De Korfballers gaan binnen onverdroten en uiteraard zonder afgelastingen door.

RWA doet dat in de OKC helaas met verliezen. Nu bleek KOAG in de Rhoonse Sporthal weer te sterk, waardoor de hatelijke 0 nog steeds op de ranglijst achter hun naam blijft staan! Zaterdag moet men uit tegen Spirit dat 1 plaats boven hen staat maar dan wel met 6 punten meer. Misschien toch een kans om de spreekwoordelijke eer te redden! We duimen ervoor!

Vitesse deed in de OKD wat er van hen verlangd werd en won de belangrijke thuiswedstrijd tegen Pernix, waardoor ze hen niet alleen passeerden op de ranglijst, maar ook een grote stap zetten richting behoud van het Overgangsklasseschap. Dat laatste kan zaterdag nog veiliger gesteld worden, als men op bezoek moet bij hekkensluiter KVZ ’23. Daar hopen we dan ook op. Over alle ins en outs praat Leo v.d. Pol ons zaterdagmiddag in het sportprogramma, gewoontegetrouw weer helemaal bij.

Nikantes verloor helaas bij Triade en gaat zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Sperwers uitmaken wie er laatste en voorlaatste gaat worden in deze 3e Kl. J, waarbij de Hoogvlietenaren de beste papieren hebben, aangezien zij de uitwedstrijd ook gemakkelijk wonnen.

Als de weergoden ons dit keer niet in steek laten, staat ons een leuk en spannend sportmiddagje te wachten, waar wij tussen 14.00 en 17.00 uur uiteraard weer bij zijn. Allereerst met tenminste 2 live verslagen en vanuit de studio met de overige feiten en cijfers vanaf de velden, bij elkaar verzameld door Jos Vis vanachter de presentatietafel, hierbij technisch en muzikaal bijgestaan door Bas van Driel.

Dus graag tot zaterdagmiddag!

Groet,

Erwin. 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *