sv Poortugaal – Goes wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Om nu te zeggen dat we qua resultaten, sportief gezien, tevreden terug kunnen kijken op het afgelopen weekend, zou behoorlijk overdreven zijn. Van de 7 wedstrijden van onze regioclubs (2 speelden er tegen elkaar) werden er 3 gelijk gespeeld en 4 verloren oftewel slechts 3 punten van de te behalen 21.  Een valse start zullen we dus maar zeggen en dat dit beter moet hoeft geen verder betoog.

Om te beginnen met Barendrecht die na een knappe seizoenstart in de 3e Div. A, nu behoorlijk aan het afzakken is. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag uit bij DOVO, staan ze nu op een, met Urk gedeelde, 7e en 8e plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden. Dat is 1 punt meer dan de komende tegenstander die op bezoek komt, het Asser ACV. Als men niet verder wil afzakken zullen er nu toch punten gepakt moeten worden en of dat gaat lukken??? We gaan het zien!

In de 4e Div. A speelde Poortugaal uit gelijk tegen Achilles Veen. Nu is het ene gelijke spel niet het andere. Was men 14 dagen geleden nog teleurgesteld over het ene puntje, nu was men er toch wat blijer mee, gezien de zwaarte van deze uitwedstrijd! Maar goed, hoe het ook zij, puntjes sprokkelen brengt men voorlopig nog niet veel verder dan een, met Zwaluwen V., gedeelde 13e en 14e plaats met 5 punten uit evenzovele wedstrijden. En dat is een positie waar je niet graag wil staan. Alleen zullen er dan 3 punters moeten komen omdat te veranderen.  Of daar de thuiswedstrijd van zaterdag een geschikte voor is weet ik niet. De tegenstander is namelijk het Zeeuwse GOES, wat met 9 punten uit 5 wedstrijden samen met Kloetinge de 3e en 4e plaats inneemt. We zijn dan ook niet alleen benieuwd of dat gaat lukken, maar we gaan er zelfs live verslag van doen in onze wedstrijd van de week, waarbij ik het commentaar mag verzorgen!

Smitshoek doet het tot nu toe in deze klasse een stuk beter. De mannen van Edwin de Koning staan samen met ARC op een keurige 5e en 6e plaats met 8 punten uit 5. Een positie om te verdedigen als men zaterdag op bezoek gaat bij Capelle, wat een voor hun doen matige seizoenstart meemaakt. Zo werd zaterdag door hen uit bij Spijkenisse met maar liefst 7-1 verloren, waardoor men nu 1 punt minder heeft dan de Barendechters. Op voorhand een moeilijke uitwedstrijd dus met een aan de start getergd Capelle. Wellicht een gelijkspel????

In de 3e Kl. C Z1, startte Rhoon de competitie weer met de dezelfde problemen als vorig seizoen, namelijk met veel (soms langdurig) geblesseerde basisspelers. Vandaar dat er een soort veredeld jeugdteam binnen de lijnen verscheen, dat vreselijk hard werkte, maar ook soms nog kwaliteit en/of ervaring te kort kwam tegen een overigens ook niet al te best Zwaluwe. De nederlaag van 0-2 was echter verdiend te noemen en moet dan ook maar als leergeld gezien worden. Zaterdag wacht het Dordtse DFC wat met maar liefst 5-1 won van Hekelingen. Men is dus gewaarschuwd!! Ook hier zou dan ookeen gelijkspel al heel mooi zijn!

In de 3e Kl. D W2 speelden Rijnmond H. Sport en Meeuwenplaat voor het talrijk opgekomen publiek en onder het toeziend oog van onze verslaggevers Dick en Arie een heel aantrekkelijke Hoogvlietse derby, die uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel eindigde. Daar zal achteraf met name Rijnmond H. Sport iets blijer mee gewenst zijn, dan de Meeuwenplaters. Zaterdag moet RHS op bezoek bij VDL, die zijn eerste wedstrijd verloor en dus gebrand zal zijn om nu een beter resultaat te behalen in een wedstrijd die op voorhand altijd lastig is voor de Hoogvlietenaren. Dit zou dus ook zomaar weer een gelijkspel kunnen worden.

Meeuwenplaat krijgt bezoek van Rozenburg die net als zij de eerste wedstrijd gelijkspeelden. En ja, het wordt ééntonig, maar ook hier zou een gelijkspel wel eens de uitslag kunnen zijn!

In de 4e Kl. E W2, verloor WCR zoals gedacht inderdaad bij TransvaliaZW met 2-1. Op de één of andere kennelijk toch een “angstgegner” voor de geel/blauwen. Zaterdag komt Overmaas op bezoek, dat eveneens zijn eerste wedstrijd verloor. Een belangrijk treffen dus voor beiden. Vandaar dat Mark Hotting er voor ons naar toe gaat en er live verslag van gaat doen.

In de 5e Kl. C W2 verloor ook Pernis zijn eerste wedstrijd en wel thuis tegen NTVV. Iets wat zaterdag gedeeltelijk recht getrokken kan worden als men op bezoek gaat in en tegen Delft, die eveneens nog puntloos is. Ik durf haast niet meer, maar…. een gelijkspelletje?!

Ook de korfballers deelden in de malaise door beiden hun wedstrijd te verliezen. Daarom zal RWA nu in de 1e Kl. F aan de bak moeten uit tegen Fortis, dat 1 punt meer heeft, om niet echt in de problemen te komen. We zullen voor ze duimen!

Dat doen we ook voor Nikantes dat na 3 wedstrijden puntloos onderaan staat in de 4e Kl. E evenals het Zuidlandse ZKV, waar men zaterdag naar toe moet. Wat zou een oeverwinning belangrijk zijn in deze. Of al was het maar een gelijkspel!!!!!

Allemaal reden genoeg om naar dit sportweekend, ondanks het voorspelde onstuimige weer, uit te kijken, samen met ‘Albrandswaard Sport’ die er zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur uitgebreid aandacht aan zal besteden. Om te beginnen via 2 live verslagen en verder vanuit de studio alle verdere tussen- rust en eindstanden, waarvan presentator Paul Marseille ons op de hoogte zal houden. De techniek en muziekkeuze is daarbij in de kundige handen van Hans Hotting. Reden genoeg dus om op ons af te stemmen!!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 61 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *