sv Poortugaal – Feyenoord wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

De sportcolumn van Erwin de Jongh.

Sportvrienden,

Ik heb het al eens eerder opgemerkt, wat blijft sport en in ons geval voetbal, toch moeilijk te voorspellen. Neem nu Barendrecht in de 3e Div. A.: ze speelden zaterdag hun 5e wedstrijd in 2 weken en op papier de makkelijkste namelijk in en tegen GOES, de hekkensluiter in deze klasse. En daar waar prima resultaten werden geboekt tegen 2 ploegen die hoger stonden werd er nu met 3-2 verloren. Snapt u het nog? Natuurlijk deden de Zeeuwen hun best om het degradatiespook af te wenden, natuurlijk was er wellicht sprake van onderschatting, maar dan nog had dit een gewonnen pot moeten zijn. En zo ging er dus weer een kans verloren om aansluiting met de top te krijgen. Zaterdag komt Sportlust ‘46 op bezoek. Zij staan op een 3de plaats oftewel 2 plaatsen hoger met 5 punten meer. Dus zal het wel weer goed gaan, als ik het patroon een beetje begin te begrijpen. En 2e Paasdag mag men op bezoek in en tegen Staphorst wat 3 plaatsen lager staat met 1 punt minder en zal het dan dus weer wat minder gaan. Ben benieuwd of ik het door heb!!

In de Hfd.kl A viel de topper tussen Smitshoek en koploper Capelle wat tegen. Beiden hanteerden dezelfde tactiek en dan krijg je meestal geen spectaculaire wedstrijd te zien, zo ook nu niet. De meest effectieve ploeg Capelle, trok met 0-3 aan het langste eind. Daardoor zakte de ploeg van Edwin de Koning naar een met Zwaluwen V. gedeelde 6de en 7de plaats. Zaterdag kan daar wellicht wat verbetering in komen als men allereerst op bezoek moet bij hekkensluiter Rijsoord. Het verschil in punten bedraagt maar liefst 26, maar ja hopelijk heeft men wat opgestoken van Barendrecht en vat men e.e.a. niet te licht op! En maandagmiddag komt de op 2 na laatste van de ranglijst Spijkenisse op bezoek. Het punten verschil met hen 17 punten. Mocht men deze 2 wedstrijden winnen ziet het er allemaal ineens weer wat anders uit!!

Poortugaal heeft een heel wat lastiger dubbelprogramma en ontvangt daarbij allereerst zaterdag thuis Feyenoord. Na de 2 uitwedstrijden die uiteindelijk 4 punten op leverden staan de Klomp Boys op een mooie 4e plaats met 1 punt meer dan de bezoekers. Dus om die vast te houden zal er gewonnen moeten worden!! Of dat lukt gaan we bekijken in de wedstrijd van de week, waarbij ik opnieuw het commentaar mag verzorgen. 

Maandag volgt dan de uitwedstrijd tegen Rijnvogels die op hun beurt weer 1 plaats hoger staan met 1 punt meer. Dus opnieuw een bepalende wedstrijd voor de onderlinge ranglijst volgorde! Overigens won men de eerste wedstrijd thuis tussen beiden. Hopelijk geeft dat genoeg vertrouwen voor dit toch wel zware sportweekend!

In de 3e Kl. C had Rijnmond H. Sport een vrij weekend. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Vlotbrug.  Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 8 punten in Hoogvliets voordeel. Wellicht een mooie gelegenheid om hun puntentotaal verder uit te bouwen. 2e Paasdag staat de inhaalwedstrijd uit tegen GHVV’ 13 op het programma. In dat geval een wat moeilijker klus voor de Hoogvlieters die maar 3 punten meer hebben dan de ploeg uit Heenvliet. Los daarvan heeft RHS het ook altijd moeilijk daar, dus ga ik uit van een gelijkspelletje.

In de 3e Kl. D verloor Rhoon nipt met 1-0 van koploper Nieuwerkerk en kan dan ook vol vertrouwen afreizen naar ’s-Gravendeel. Beide ploegen hebben evenveel punten namelijk 20 uit 17. Gezien de flow waarin Rhoon momenteel zit, schat ik hun kansen op winst echter wat hoger in. Temeer daar men op revanche uit is voor de thuisnederlaag van een tijdje terug.

Pernis zag in de 4e Kl. G opnieuw een wedstrijd afgelast en wel dit keer die thuis tegen PPSC. Het begint zo langzamerhand toch een repeterend gebeuren te worden, waardoor de ploeg toch ernstig gedupeerd dreigt te gaan worden!!

Hopelijk gaat dan ook zaterdag de uitwedstrijd tegen AGE/GGK wel door om niet nog meer in de problemen te komen. Het verschil in punten bedraagt 10 in het nadeel van Pernis, die overigens wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. 2e Paasdag staat de inhaalwedstrijd uit tegen VOB op het programma. Deze ploeg heeft 4 punten meer, maar ook weer een wedstrijd meer gespeeld. Ook hier liggen dus weer kansen. Optimistisch gesteld 2 maal winnen en de toekomst ziet er alweer heel anders uit!! Alhoewel voor een amateurclub uit de 4e klasse is 2 keer spelen in een Paasweekend toch ook best een opgave. We wensen hen er dan ook alles succes bij!!

WCR had in de 4e Kl. H een vrij weekend en ontvangt nu zaterdag Bolnes. Het onderlinge verschil bedraagt 6 punten in het voordeel van WCR, die er overigens wel een wedstrijd meer overdeden! Maar om de top in het oog te houden, zal er toch door beiden gewonnen moeten worden, waarbij ik WCR, zeker thuis, de beste kansen toedicht!!

Meeuwenplaat verraste in de 2 Kl. D van de zondag, vriend en vijand, door de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde met 2-3 te winnen en zodoende de laatste plaats te verlaten. Komend weekend is men vrij en kunnen ze dus zo nog wat langer van dit wapenfeit genieten!!

Wat de korfballers aangaat won RWA de eerste wedstrijd van het tweeluik om een promotieplaats naar de Overgangsklasse met 16-21 uit bij Kinderdijk. Zaterdag is de return, waarbij naast een overwinning, een gelijkspel of een nederlaag met minder dan 5 doelpunten verschil al voldoende zal zijn om die promotie veilig te stellen. Het zou een unicum zijn in de sportgeschiedenis van deze club. Jammer dat de wedstrijd al om 12 uur gespeeld wordt, waardoor wij er met ‘Albrandswaard Sport’ niet rechtstreeks bij kunnen zijn, aangezien dan het gezamenlijke programma met Radio Rijnmond – ‘Zaterdagmiddag Live’ loopt.

Wel gaat Dick van der Meer ernaar toe en besteden wij er in de reguliere sportuitzending tussen 14.00 en 17.00 uur uitgebreid aandacht aan met o.a. interviews.

Nikantes bereidt zich evenals vorige week al voor op het 2e deel van de veldcompetitie.

Genoeg sportieve stof dus voor een meer dan aantrekkelijk sportprogramma, met 1 liveverslag en vanuit de studio de overige tussen- rust- en eindstanden van de andere overige regioclubs, als mede een uitgebreide terugblik op de korfbalwedstrijd tussen RWA en Kinderdijk. Presentatie Dick van der Meer, terwijl Hans Martens de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening neemt.

Naast alle sportplezier, wens ik u ook allen, mede namens het hele sportteam, mooie en fijne Paasdagen toe!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 86 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *