sv Poortugaal – DSO wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Was het inhaal en bekerprogramma vorige week al kort, dit weekend is het nog korter. Wat onze regioclubs aangaat, komen alleen Barendrecht, Smitshoek en Poortugaal in competitieverband in actie! De overige clubs hebben een vrij weekend, alsmede alle korfbalclubs! Maar ondanks dat staan er wel mooie ontmoetingen op het programma.

Zoals de kraker in de 3e Div. B tussen de nummer 1 Barendrecht en de nummer 2 van de ranglijst SteDoCo. Beiden clubs hebben 44 punten, alleen Barendrecht deed er een wedstrijd minder over. Hoe spannend wil je het hebben. De uitwedstrijd werd weken geleden gewonnen door de Barendrechters gewonnen en uiteraard is er hen veel aan gelegen dit resultaat nu thuis te herhalen en zo een ruimere afstand tussen beiden te creëren. Alleen geldt voor de gasten het tegenovergestelde: bij winst zouden zij namelijk weer in verliespunten gelijkkomen. Gezien het feit dat de wit/rode formatie de laatste weken in een betere flow zit, zou wel eens de doorslag kunnen geven en we houden het dan ook op een overwinning voor de thuisclub!

In de 4e Div. B, treedt sv Poortugaal thuis aan tegen hekkensluiter DSO. Oftewel de nummer 6 tegen de nummer 16, al bedraagt het onderlinge verschil toch maar 9 punten.  Zo dicht zit het dus op elkaar! Zaak voor Poortugaal om dan ook de wedstrijd niet al te lichtvaardig op te vatten, temeer daar men de uitwedstrijd indertijd van hen verloor.  Dus ook hier voor beiden een belangrijk treffen en vandaar dat het ook onze wedstrijd van de week is, waarbij Dick van der Meer voor ons het commentaar zal verzorgen!!

Voor Smitshoek staat in diezelfde klasse de derby uit tegen RVVH op het programma. Het puntenverschil tussen beiden bedraagt hier 11 in het voordeel van de Smitshoekers. Ook hier hebben beiden belang bij winst, de gastheren om uit de gevarenzone te blijden en de gasten om de kop niet uit het oog te verliezen. Het zou dan ook in dit geval, zo maar eens een gelijkspelletje kunnen worden.

Dus ondanks het kleine programma, reden genoeg voor ons om er uiteraard in ons sportprogramma tussen 14.00 en 17.00 uur volop aandacht aan te besteden. Zowel via het liveverslag, als vanuit de studio, waar presentator Jos Vis, de andere wedstrijden, alsmede het overige sportnieuws voor ons in de gaten zal houden, hierin technisch en muzikaal bijgestaan door Bas van Driel,

Ik zou zeggen reden genoeg om weer op ons af te stemmen.

Groet,

Erwin.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *