sv Poortugaal – ARC wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Opnieuw waren er het afgelopen weekend weer diverse afgelastingen bij onze regioclubs. Zo kwamen Rijnmond H. Sport, Rhoon, WCR en Pernis niet in actie. Wel werd er deze week wat ingehaald maar ook opnieuw weer een wedstrijd, VVOR – Rhoon, afgelast. Niet alleen het wedstrijdschema raakt er mee in de war, maar ook voor de verenigingen zelf is het geen goede zaak. Zo bouw je namelijk weinig wedstrijdritme en/of een positieve flow op! Maar ja, het is even niet anders, zeker nu na de Carnaval en het wintersportgebeuren het aantal besmettingen weer enorm aan het stijgen is. Hopelijk gaat het komend weekend allemaal wat beter, anders wordt de druk op het inhalen wel erg groot, temeer daar we amper op de helft van de competitie zijn.

Een club die er wat minder last van heeft is Barendrecht in de 3e Div. A, die zowel afgelopen zaterdag als dinsdagavond in actie kwam. Beide keren met een gelijkspel als resultaat, zodat men wat aan het afzakken is. Ze staan nu op een 7e plaats met 4 punten meer dan de komende tegenstander Ajax, waar men op bezoek moet. Voor beiden toch wel een belangrijke wedstrijd om niet verder achterop te raken. Er gloort dan ook zomaar weer een gelijkspel.

In de Hfd. Kl. A stond de topper tussen Poortugaal en Smitshoek op de rol, die eveneens, net als de eerste wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde. Beide schoten daar met het oog op de bovenste plaatsen niet veel mee op, dan dat Smitshoek zijn onderlinge punt voorsprong behield. Zaterdag staat er voor de ploeg van Peter Klomp alweer een kraker op het programma als men als de nummer 4 van de ranglijst opnieuw thuis aan moet thuis treden tegen de nummer 5 ARC. Ook hier is het onderlinge verschil 1 punt, maar nu in Poortugaals voordeel. Uit werd er gewonnen en om enigszins bij te blijven met de top, zal ook nu moeten gebeuren, al denken de gasten daar uiteraard anders over. Spanning alom en dus opnieuw een wedstrijd van de week, waarbij ik dit keer het verslag mag verzorgen!!

Smitshoek heeft het in zoverre wat makkelijker dat men op bezoek moet in Gouda bij de Jodan boys die 8 punten minder hebben, maar zeker thuis niet te onderschatten zijn! Men is dus gewaarschuwd!!

In de 3e Kl. C kon Rijnmond H. Sport afgelopen dinsdagavond gelukkig wel inhalen na de gedwongen rust van zaterdag. Alhoewel gelukkig, men ging met 3-0 ten onder in en tegen Zuidland, waardoor men wat terrein prijs moet geven op de ranglijst. Zaterdag kan dit weer teruggewonnen worden als men thuis MVV’ 27 ontvangt. De gasten hebben 1 punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld, dus bij winst is er wat te halen voor geel/groene formatie!

In de 3e kl. D zag Rhoon zijn wedstrijd op zowel zaterdag als dinsdag afgelast en kan men maar geen vervolg geven aan de succesvolle overwinning tegen SSS. Hopelijk kan zaterdag de wedstrijd uit tegen Oud-Beijerland wel doorgaan, al is dat dan ook meteen wel weer een lastige. Het puntenverschil bedraagt 6 in Rhoons nadeel. Dus is er opnieuw een wondertje nodig om de punten mee naar huis te nemen, maar goed gelukkig bestaan die nog in de sport!!

In de 4e Kl. G kwam ook Pernis zowel zaterdag als midweeks niet in actie. Nu staat de wedstrijd thuis tegen HWD op het programma en dat is meteen een kraker in de onderste regionen. Pernis staat namelijk met 8 punten op de op twee na laatste plaats en HWD op de een na laatste met 5 punten. Alleen hebben zij een wedstrijd minder gespeeld. Dus voor beiden van groot belang om de 3 punten te pakken! We zijn benieuwd.

WCR heeft de smaak in de 4e kl. H aardig te pakken. Weliswaar werd de wedstrijd van zaterdag afgelast, maar dinsdagavond werd er wel thuis aangetreden tegen DR, met succesvolle 5-1 overwinning als resultaat, waardoor men gestegen is naar een 6eplaats. Dat kan zaterdag nog verbeteren als Simonshaven op bezoek komt. Deze ploeg staat namelijk op een 11e plaats met 4 punten minder. Een overwinning is dan ook niet denkbeeldig en of dat inderdaad ook zo is, gaat Dick van der Meer voor ons bekijken in de 2e live wedstrijd van de middag.

In 2e kl. D van de zondag werd Meeuwenplaat door een 2-0 nederlaag uit tegen RKDEO nog vaster op de laatste plaats gedrukt. Of daar zondag verandering in komt valt te betwijfelen, aangezien men opnieuw uit moet en wel tegen het met 21 punten op de 3e plaats staande Antibarbari. Daar is dus wel een groot wonder voor nodig, maar ook die bestaan hoor!!

De korfballers beginnen aan de terugronde van de mini zaalcompetitie, waarbij RWA in de 1e Kl. Fb op bezoek moet in Goes tegen Tjoba. Dinsdagavond versloeg men hen thuis met 27 – 23 en als men de vorm van de laatste weken weet vast te houden, moet ook deze wedstrijd geen probleem opleveren.  

Nikantes mag in de 4e Kl. Fa op bezoek bij ZKV in Zuidland. Op 3 maart werd de thuiswedstrijd met 15-9 gewonnen, dus kan met een wat geruster hart afreizen om de klus te klaren!

Samen met een lekker zonnetje, genoeg ingrediënten voor een heerlijke sportmiddag, waar wij dus dit keer zelfs met 2 live wedstrijden bij zijn tijdens ons sportprogramma tussen 14.00 en 17.00 uur. Daarin hoort u tevens de overige tussen- rust- en eindstanden. De presentator van dienst is dit keer Herman Spijkers en de techniek en muziek worden verzorgd door Hans Hotting.

Een mooi sportweekend gewenst,

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 249 times, 2 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *