sv Poortugaal – Achilles’29 wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Het was het afgelopen weekend weer behelpen zowel qua afgelastingen als ook de resultaten. Van de 8 wedstrijden in onze regio werden er namelijk 2 afgelast, werd er 1 gewonnen, 2 gelijk en 3 verloren. Oftewel slechts 5 punten uit de te behalen 18. Zou de voorjaarsmoeheid of het onregelmatig en doordeweeks spelen hun tol eisen? We gaan er komend weekend op letten!!

Om te beginnen in de 3e Div. A bij Barendrecht dat op bezoek moet bij ODIN’59. Zaterdag werd hun wedstrijd afgelast en dinsdagavond kwam men thuis niet verder dan 0-0 tegen Harkemase Boys. Ze staan momenteel op een 8e plaats met 29 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er 4 meer dan de gastheren die er ook nog eens een wedstrijd meer over deden! Voorspelling? We wagen ons er maar even niet aan, maar hopen kun je altijd!

In de Hfd. Kl. A leden onze beide regioclubs een nederlaag. Smitshoek thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen en Poortugaal uit bij ’s-Gravenzande. Laatstgenoemde is aan een mindere reeks bezig die hen op een voorlopig gedeelde 6e en 7e plaats brengt met 29 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er 13 meer dan de komende tegenstander, het Groesbeekse Achilles’ 29. Zij staan dan ook op een voorlaatste plaats. Een mooie gelegenheid voor de zwart/blauwen om het ietwat geschonden blazoen weer wat op te vrolijken, al durven we ook hier geen voorspelling over te doen. Wel ga ik live verslag van deze wedstrijd van de week doen, om te kijken of het een positief keerpunt gaat worden!

Ook Smitshoek mag in de uitwedstrijd tegen DUNO laten zien dat het afgelopen weekend een vergissing was. Het verschil tussen beiden bedraagt 7 punten in het voordeel van Smitshoek, dus … mogen we met recht hopen op!!

In de 3e Kl. C werd de wedstrijd van Rijnmond H. Sport afgelast, maar werd er afgelopen dinsdagavond wel thuis gewonnen met 1-0 van VDL. Daardoor blijft men bovenin lekker meedraaien op de 5e plaats met 18 punten uit 12 wedstrijden. Zaterdag is men vrij en kan men zich zodoende weer opladen voor de week daarna!

In de 3e Kl. D gaat Rhoon maar door met het verzamelen van punten. Nu werd de Zwervers met 2-0 aan de zegekaar gebonden en bezet men daardoor intussen een 11e plaats met 14 punten uit 13 wedstrijden. Het zal ze beslist vertrouwen geven voor de moeilijke uitwedstrijd tegen IJsselmonde. Die hebben 7 punten meer en staan dan ook 5 plaatsen hoger. Overigens werd de thuiswedstrijd maar nipt met 0-1 verloren en dat geeft dan ook extra hoop op een goed resultaat. Of dat ervan komt gaat Dick van der Meer voor ons in ons 2e live verslag van die middag bekijken.

In de 4e Kl. G sleepte Pernis 2 gelijkspelen op resp. zaterdag en dinsdag uit het vuur tegen op papier sterkere tegenstanders en dat ook nog eens in uitwedstrijden.  Dat geeft hoop voor de toekomst, temeer daar men daar ook de laatste plaats mee verlaten heeft. Zaterdag komt Maense op bezoek dat op een 4e plaats staat met 13 punten meer. Een mooie gelegenheid om te kijken of men inderdaad de opwaartse lijn te pakken heeft.

In de 4e Kl. H deed WCR zichzelf te kort door uit tegen Goudswaardse Boys niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel. Zaterdag krijgt men thuis de kans dat beter te doen tegen TransvaliaZW, dat 6 plaatsen lager staat met 10 punten minder.  Durven we hier een voorspelling aan? Vooruit dan maar, 3 punten erbij voor de geel/blauwen!!

In de zondag 2e Kl. D wordt na het verlies van het afgelopen weekend de situatie voor Meeuwenplaat er steeds beroerder op. Tenzij……….. men zondag uit weet te winnen van HMSH! Deze ploeg staat op de voorlaatste plaats met 1 punt meer dan de Hoogvlietenaren. Dus wil je de rode lantaarn kwijt, dan moet het nu gebeuren!! We zijn benieuwd!!

De korfballers gaan het grotendeels verloren gegane zaalseizoen afsluiten met voor RWA een thuiswedstrijd tegen Albatros, waar men indertijd uit van wist te winnen! Nikantes is vrij en kan zich vast wat gaan voorbereiden op de 2e helft van het veldseizoen!!

Alles bij elkaar weer genoeg stof voor een mooi sportweekend, waar wij als Albrandswaardsport zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur verslag van zullen doen met 2 live verslagen en met alle overige standen en informatie vanuit de studio. Presentatie Herman Spijkers en de techniek en muziekkeuze wordt dit keer verzorgd door Hans Martens. Dus als u niet in de gelegenheid bent live ergens aanwezig te zijn, stem dan gerust op ons af en wij zorgen ervoor dat u niets hoeft te missen!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 93 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *