Succesvolle opening ” Rolf” Expositie

De door Stichting Kasteel van Rhoon en Stichting Rolf gezamenlijk opgezette tentoonstelling over de Archeologie en Erfgoed op Midden- en West-IJsselmonde is zaterdag succesvol geopend en heeft een vliegende start gemaakt. Ruim 50 bezoekers en genodigden waren aanwezig om de opening van deze bijzondere tentoonstelling bij te wonen.

In zijn welkomstwoord bedankte Roelof Prins, voorzitter van de Stichting Kasteel van Rhoon zowel de stichting Rolf voor de prettige samenwerking als ook de inzet voor het tot stand brengen van deze expositie. Speciale aandacht en dank was er voor de inrichters maar ook aan de personen die bijgedragen hebben door materialen ter beschikking te stellen om te kunnen exposeren. En uiteraard was er ook dank aan de Provincie Zuid-Holland die deze expositie financieel mede mogelijk heeft gemaakt

Burgemeester Jolande de Witte en wethouder Mieke van Ginkel waren vanuit de gemeente Albrandswaard aanwezig, Zij vonden het mooi en belangrijk dat op deze wijze toonbaar gemaakt wordt dat West-IJsselmonde, en dus ook onze gemeente, zo’n rijke geschiedenis heeft en dat dit op deze wijze dat nog eens extra zichtbaar gemaakt wordt.
De burgemeester opende de tentoonstelling door op de traditionele manier de klok van de Klokkenzolder, de expositieruimte van het Kasteel, te luiden, waarna de tentoonstelling bezichtigd kon worden. 

Ruud de Jong van de Stichting Rolf leidde het gezelschap rond en vertelde de gasten uitgebreid over de bijzondere voorwerpen en materialen welke te zien waren.

Na het officiële gedeelte was de tentoonstelling open voor het publiek, zowel dit afgelopen weekeinde van 14:00 – 17:00 uur als ook nog komend weekeinde gratis te bezoeken op zaterdag 9 en zondag 10 oktober van 14:00 – 17:00 uur.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *