Startovereenkomst voor marktinitiatief Sonneheerdt

Koopappartementen, een zorgcomplex voor dementerenden en een onderkomen voor Buurtpreventie, passend in de historische omgeving.Dat is kort samengevat het plan van initiatiefnemer Brukon Beheer voor de herontwikkeling van het voormalige ouderencomplex Sonneheerdt aan de Dorpsdijk 40a en de panden Dorpsdijk 34 en 40, tegenover het Kasteel van Rhoon.

Wethouder Ronald Schneider en Martijn Bruijs (namens Brukon) ondertekenden afgelopen woensdag de startovereenkomst voor dit marktinitiatief.

De gemeenteraad stemde onlangs in met het aangaan van de startovereenkomst voor Sonneheerdt. Via een amendement heeft de raad daarbij de initiatiefnemer wel nadrukkelijk meegegeven dat ook gekeken moet worden naar mogelijkheden voor de bouw van ten minste 30% bereikbare woningen voor starters, jongeren en ouderen.

Wanneer een definitief plan haalbaar blijkt én voldoende draagvlak heeft wordt het opnieuw samen met een ontwikkelingsovereenkomst aan de raad voorgelegd. Na instemming van de gemeenteraad kan begonnen worden met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan.

(Visited 291 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *