Start AutoMaatje Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – Op 12 september om 10.00 uur is de feestelijke eerste rit gereden waarmee project AutoMaatje Albrandswaard werd gestart. Wethouder Mieke van Ginkel en Yvonne Schults brachten mevrouw Klein van de Waalstraat in Poortugaal naar Wijkcentrum De Boekenstal.

Mevrouw Klein is eerste klant voor AutoMaatje Albrandswaard

Doel van AutoMaatje is dat mensen met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de kapper, dokter/ziekenhuis of een vriendin. Voor de vrijwilliger, het zogenaamde AutoMaatje staat hier een vergoeding van 0,30 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten tegenover.

Door AutoMaatje Albrandswaard toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uitmaken van de maatschappij. Het gaat hierbij niet alleen om vervoer van A naar B, maar zeker ook om het onderlinge persoonlijke contact. Boeken van een AutoMaatje kan via SWA. Bel minimaal 2 dagen van tevoren naar 010-5018322. De medewerkers van SWA proberen dan een AutoMaatje te vinden dat op die dag/tijd beschikbaar is.  

Wilt u Automaatje worden?

Inwoners van Albrandswaard die graag vrijwilliger (AutoMaatje) willen worden bij AutoMaatje Albrandswaard kunnen contact opnemen met coördinator Yvonne Schults, 010-5018322 of y.schults@welzijnalbrandswaard.nl. Zij neemt dan z.s.m. contact met u op voor een intakegesprek.

Hoe boekt u een rit als deelnemer?

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Albrandswaard (deelnemer) belt vanaf 12 september uiterlijk 2 werkdagen van tevoren met AutoMaatje Albrandswaard, telefoonnummer 010-5018322. De receptiemedewerker van SWA neemt de rit op, koppelt de deelnemer aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse. Voor de rit wordt 30 cent per kilometer gerekend. De minimum ritprijs is € 2,50 per rit.

(Visited 201 times, 1 visits today)