Stadsherders Marlous en Maria in ‘Steevast op Zondag’

Op de grote stille heide, dwaalt een herder eenzaam rond, wie kent het liedje over de schaapherder niet. Maar een schaapskudde in de grote havenstad Rotterdam is wel van een heel andere orde. Hoe ga je met een kudde schapen, met de daarbij de herdershonden door een drukke stad en waar kunnen deze dieren grazen ?

Deze antwoorden worden gegeven door MARLOUS VAN DER DRIFT en MARIA VAN DER VELDE, de Rotterdamse schaapherders. Zijn er al lammetjes geboren in dit vroege voorjaar ?

Piet Vermeulen en Jan Jongerius praten van 13.00-14.00 uur ( tweede uur) over de  kudde van ca. 750 schapen, de border collies en het graasgebied,

Het eerste uur(12.00-13.00) is voor een terugblik op de week, regio nieuws en als het voorhanden is, de actualiteit.

Piet Vermeulen ging op bezoek bij Annie Baars en haar poppenhuizen.  Als je het over miniatuur en poppenhuizen hebt dan ontkom je bijna niet aan de 79 jarige Annie Baars.

 Al 25 jaar is ze lid van de miniatuurclub Rhoon en fietst zij elke dinsdagmorgen van haar woonplaats Hoogvliet naar het Boerderijtje in Rhoon. Daar begint dan ook de magie van de poppenhuizen, want uiteraard moeten deze in miniatuur ingericht worden.

 Gezelligheid is daarbij ook belangrijk en onder het genot van een kopje koffie vertelt zij over de bijzondere wereld van de Poppenhuizen…….”

Het programma wordt herhaald op zondagavond van 22.00-24.00 uur.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *