Sportcolumn van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

We hebben sportief gezien een bijzonder slecht weekend achter de rug. Het is lang geleden dat we zoiets beleefd hebben. Van de 7 gespeelde wedstrijden van onze regioclubs, werden er in competitie- en bekerverband maar liefst 6 verloren en 1 gewonnen. En die laatste betrof dan ook nog eens de onderlinge derby tussen Rijnmond H. Sport en Rhoon. Tsa, wat moet daar verder nog over zeggen dan: soms zit het mee en soms heel erg tegen. Hopelijk heeft men er lering uit kunnen trekken dan heeft het nog enig nut gehad!

In de 3e Div. A verloor Barendrecht thuis met 0-2 van Staphorst. Alweer de derde nederlaag in 4 wedstrijden, waardoor men nu alleen onderaan staat met 1 punt uit 4 wedstrijden. En dan wacht zaterdag ook nog eens de uitwedstrijd in Woerden tegen koploper Sportlust’ 46! Er zijn leukere perioden geweest voor de wit/rode formatie, maar aan de andere kant zou het een enorme opsteker zijn als men juist daar een goed resultaat zou behalen. Daar hopen we dan ook maar op!!

In de Hfd. kl. A kopieert Dorpsgenoot Smitshoek zijn wat grotere broertje moeiteloos door ook met 0-2 te verliezen bij Zwaluwen V. Zij staan er alleen met 3 punten uit 3 wedstrijden iets beter voor, al blijft het ook voor hen oppassen geblazen. Zaterdag komt DUNO op bezoek die met 6 punten uit 3 wedstrijden de 4e plaats inneemt. Ook hier zou een goed resultaat voor de ploeg van Edwin de Koning voor een positieve boost kunnen zorgen!! Dus hopen we daar dan ook maar weer op!

Poortugaal deed het in dezelfde klasse niet veel beter door ook (hoe is het mogelijk) met 2-0 te verliezen van hekkensluiter Scherpenzeel. En dat allemaal in een van hun kant uit, bar slechte en rommelige wedstrijd, waar ze veel te slap aan begonnen en het tij dan ook tijdens de wedstrijd niet konden keren. Jammer, want daardoor werd de goede competitie start weer gedeeltelijk teniet gedaan. Of het een incident betrof zullen we zaterdag merken als ze op bezoek gaan in Alphen aan de Rijn bij ARC die met 2 punten meer op een 5de plaats staat. We zijn benieuwd en oh ja, hopen natuurlijk hier ook!!

Wat de bekercompetitie aangaat zal het voor de meeste clubs dit seizoen wel einde oefening zijn. Alleen Rijnmond H. Sport heeft na de -0 thuisoverwinning op Rhoon nog een minimale kans om door te gaan. Zelf moet het dan thuis van het Noordwijkerhoutse VVSB zien te winnen en moet Rhoon thuis winnen van DSVB en helaas zie ik beiden niet gebeuren. Dus dan maar vast de focus op de competitiestart van volgend weekend!

Ook Pernis en WCR leden beiden thuisnederlagen tegen respectievelijk Zwammerdam met 0-4 en nipt met 2-3 tegen Den Bommel. Ook hier dus nog 2 veredelde oefenwedstrijden voor Pernis uit tegen PGS/Vogel en voor WCR eveneens uit tegen Sporting Leiden. Hopelijk kunnen ze daarbij dan nog wat aan hun zelfvertrouwen werken!!

Meeuwenplaat tenslotte maakte het wel heel bont door met 10-0 te verliezen van en bij XerxesDZB. Heeft men het 2de gestuurd of de wedstrijd niet serieus genomen? In elk geval een resultaat om jezelf eens achter de oren te krabbelen en te proberen zondag uit tegen Altior het gezichtsverlies een beetje weg te poetsen met een goed resultaat.

De korfballers zijn aan het 1ste competitie gedeelte van het veldseizoen begonnen. Daarin won RWA in de 1e kl. F met 16-14 van Kinderdijk. Na een slechte start met een ruststand van 3-8, wist men na de rust de korf beter te vinden, met als resultaat 2punten. Een goed begin wat zaterdag en vervolg kan krijgen uit tegen Juliana. Het zou de start alleen maar nog mooier maken!!

Nikantes verloor helaas hun thuiswedstrijd tegen Thor Harmelen met 11 – 14 en moet die nare smaak zaterdag uit bij ’t Caproen in Hellevoetsluis weg zien te werken. We denken dat dit zomaar gaat lukken!!

Totaal gezien een mooi programma, al kunnen we daar als Albrandswaardsport helaas dit keer nog live nog vanuit de studio verslag van doen, aangezien de laatste zware loodjes van de studioverhuizing al onze aandacht vergen.

Maar volgende week hopen we weer er bij te zijn, dat beloven we!! Voor nu alvast een mooi en sportief wekend gewenst!

Groet,
Erwin

(Visited 57 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *