Sportcolumn Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Dreigt Barendrecht in de 3de Div. A qua prestaties het Feyenoord van het zaterdagvoetbal te worden? Men verliest nu ook al van de “kleintjes”! Zo werd de thuiswedstrijd afgelopen zaterdagtegen het lager geplaatste GOES jammerlijk met 0-1 verloren, waardoor men afgezakt is met 9 punten uit 9 wedstrijden naar de 12de plaats. Dat is 1 punt meer en 1 plaats hoger dan de tegenstander van komende zaterdag DOVO. Hopelijk weet men daar het tij te keren om een vrije val te voorkomen! Maar daarop te wedden durf ik niet!

Smitshoek deed het in de Hfd. kl. A een stuk beter door Spijkenisse in eigen huis met 0-1 te verslaan. Door dit resultaat is men opgeklommen met 13 punten uit 7 wedstrijden naar een keurige 7de plek. Dat is weer 2 punten minder en 2 plaatsen lager dan het op bezoek komende Achilles Veen. Een altijd lastige tegenstander, maar als men zaterdag de punten in huis weet te houden, passeert men wel deze ploeg op de ranglijst en komt de top weer in zicht. Het zou mooi zijn!!

sv Poortugaal gaat onverdroten verder en bond afgelopen zaterdag thuis met 3-1 SHO aan de alsmaar voortrollende zegekar, waardoor men in de 1ste Kl. B nu ook tegen deze ploeg een aardig gaatje geslagen heeft. Aangezien runner up Neptunes Schiebroek gelijkspeelde, staat de ploeg van Peter Klomp nu met 4 punten voorsprong fier bovenaan en kan men door zaterdag te winnen zelfs de 1e periodetitel in beslag nemen. Alleen zal er dan wel eerst afgerekend moeten worden met en in Brielle met de gelijknamige club. En dat zal lastig genoeg worden, aangezien zij op een 3e plaats staan, weliswaar met 7 punten achterstand maar toch……..ik zou de champagne nog maar even koud laten staan tot na het laatste fluitsignaal, al heb ik wel vertrouwen in een goede afloop.

In de 3e kl. D speelde Rijnmond H. Sport uit verdienstelijk gelijk tegen koploper HBSS. Het levert in de rangschikking een gedeelde 4 t/m 6 plaats op met o.a. Kethel Spaland met 11 punten uit 6 wedstrijden. Dat zijn 2 punten minder en 2 plaatsen lager dat het op bezoek komende OVV. Een onvervalste 6 punter dus met als inzet een plaats bij de top 3. Reden genoeg om deze wedstrijd te bombarderen tot wedstrijd van de week, waarbij Arie Korteweg er verslag van zal doen!

Rhoon speelde in diezelfde klasse uit verdienstelijk gelijk tegen een mede concurrent in de onderste regionen n.l. Botlek. Het werd daar 1-1. Beide ploegen delen daardoor de 10de en 11de plaats met 5 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag wacht een steviger klus als het eerder genoemde Kethel Spaland op bezoek komt. Het verschil in punten bedraagt 6 het nadeel van Rhoon, alleen zegt dat gelukkig niet alles. Het blijft voetbal en wie weet zit er dan ook zaterdag een verrassing aan te komen!! Of dat zo is ga ik bekijken en live verslag van doen!!

Pernis heeft in de 4e kl. H de smaak van het winnen echt te pakken. Nu moest het Kralingse Excelsior er in eigen huis met 0-1 aan geloven. Hierdoor is men opgestoomd naar de 2e plek met 15 punten uit 6 wedstrijden. Evenveel als de nummer 1 GOZ, alleen die deed er 1 wedstrijd minder over. Zaterdag mag men thuis aantreden tegen Abbenbroek wat met 7 punten minder op een 8ste plaats bivakkeert. Een eitje zou je dus zeggen, maar dan ligt onderschatting op de loer en dat kunnen de Pernissers zich echt niet veroorloven. Het blijft dus oppassen en de mouwen opstropen geblazen!!!

WCR zit in dezelfde klasse in de hoek waar de klappen vallen. Monter aan het seizoen begonnen, bezet men nu mede na de thuisnederlaag tegen Hekelingen met 4 punten uit 5 wedstrijden de 10de plaats. Zaterdag kan daar verandering in komen als men op bezoek gaat bij Simonshaven. Zij hebben namelijk 1 punt minder en 1 wedstrijd meer gespeeld. Hopelijk kan dit dan ook het begin worden van een voorzichtige ommekeer!!

Onze enige zondagse regioclub Meeuwenplaat heeft het in de 2e kl. D zwaar. Nu werd er weer met 5-2 verloren van DONK en vindt men zichzelf terug op een één na laatste plaats met slechts 3 punten uit 5 wedstrijden. Zondag zal daar waarschijnlijk weinig verandering in komen als de koploper, het Goudse ONA, op bezoek komt. Al met al maakt dat de start van het seizoen heel wat slechter dan vorig seizoen. Zouden ze het verleerd zijn??

De korfballers gaan zich opmaken voor het zaalseizoen. Zaterdag werd de eerste helft van het veldseizoen afgesloten met een voor RWA in de 1e kl. F teleurstellende nederlaag uit bij KOAG met 15-10. Gelukkig verloor ook de nummer laatst, zodat het verschil 5 punten blijft, maar men was denk ik liever met een beter gevoel de zaal in gegaan!!

Wat dat betreft deed Nikantes het in de 4e kl. H beter door thuis zijn 2de achtereenvolgende wedstrijd te winnen. Dit keer tegen ZKV in een doelpunt arme wedstrijd: 5-3. Maar goed de punten blijven hetzelfde. Ze staan nu op een 2 na laatste plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden. Evenveel als ZKV maar die deed er een wedstrijd meer over. Dat laatste betekent overigens wel dat men zaterdag nog een inhaalwedstrijd moet spelen en wel opnieuw thuis tegen Seolto. Deze ploeg staat met 3 punten meer 1 plaats hoger dan de Hoogvlieters. Het kan dus daar een spannende afsluiting van het veldseizoen worden

Om iedereen zoveel mogelijk live mee te laten genieten zijn er zaterdag 2 live wedstrijden bij ‘Albrandswaard Sport’ en houdt voor de rest presentator Dick v.d. Meer uiterst nauwkeurig de standen bij de overige wedstrijden in de gaten. Dit afgewisseld door de muziekkeuze van technicus Jeroen van Dinther. Dat allemaal tussen 14.00 en 17.00 uur bij ons eigen station RTV Albrandswaard!!

Veel luisterplezier en sportieve groet van

Erwin de Jongh

(Visited 55 times, 1 visits today)