Sport Column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Het eerste sportweekend van dit seizoen zit er alweer op met, voor wat onze regioclubs aangaat, wisselende uitslagen.

Zo verloor Barendrecht in de 3de Div. A met 3-1 thuis van Excelsior’31, die nu al enigste ploeg na 2 wedstrijden zonder puntverlies aan kop gaat. De Barendrechters zelf hebben nog maar 1 punt bij elkaar weten te sprokkelen en of daar zaterdag verandering in komt valt nog te bezien als ze op bezoek moeten bij Sparta in Nijkerk. Deze club heeft al 4 punten en wordt getipt als één van de kandidaten voor de bovenste plaatsen. Dat wordt dus opnieuw weer een moeilijk middagje, maar wie weet gaan ze ons verrassen!

In de Hfd.kl. A speelde Poortugaal onverdiend gelijk in een rommelige en bij vlagen veel te harde wedstrijd, met name van de kant van de bezoekers, met 1-1 gelijk tegen DHSC. Jammer want vooral in de 2de helft, toen de Utrechtse orkaan uitgeraasd was, waren er minstens drie grote kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wat wel opviel was dat de ploeg van Peter Klomp een wedstrijdfitte indruk maakte na zoveel maanden niet of nauwelijks gespeeld te hebben. Die positieve wetenschap kan men in elk geval zaterdag meenemen in de uitwedstrijd tegen Rijsoord, wat overigens zelf met maar liefst 4-0 klop kreeg bij sc Feyeneoord en dus op revanche uit zal zijn. Al met al een wedstrijd om naar uit te kijken, waarbij ik er toch van uitga dat de punten mee genomen zullen worden naar Poortugaal.

In die zelfde klasse behaalde Smitshoek een keurige 1-2 overwinning tegen het altijd, vooral thuis, lastige Achilles Veen. Dat geeft hoop voor de toekomst en met name voor de komende thuiswedstrijd tegen de Jodan Boys, dat zelf zijn eerste wedstrijd met 0-1 verloor tegen ARC. Alles overziende rekenen we daarom op een overwinning van de oranje/zwarte formatie en behoud van de (gedeelde) koppositie.

Zoals vorige week al vermeld beginnen de overige ploegen aan een 3 weken durende bekercompetitie in poule verband.

Daarin start Rhoon thuis tegen de eveneens in de 3e klasse spelende amateurs van VVSB uit Noordwijkerhout. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe de Rhoonaars ervoor staan en daarom is het dan ook onze wedstrijd van de week, waarbij Dick van der Meer zijn min of meer debuut zal maken als verslaggever.

De andere Rhoonse formatie WCR gaat op bezoek in Schoonhoven bij de gelijknamig ploeg. Ook hier een goede testcase voor de geel/blauwe formatie, aangezien Schoonhoven als 3e klasser, een klasse hoger speelt.

Rijnmond H. Sport moet op bezoek bij DSVP in Pijnacker. Beiden zijn 3e klassers, dus ook hier een mooie graadmeter om te kijken hoe de vlag er bij staat.

Pernis speelt eveneens een uitwedstrijd en wel in Den Haag tegen Quick Steps. Aangezien beiden 4e klasser zijn, kan de op het oude nest teruggekeerde nieuwe trainer Munoz, zo mooi een gerede indruk krijgen van zijn selectie.

Meeuwenplaat tenslotte krijgt als zondag 2de klasser Strijen op bezoek, een zaterdag 2e klasser! Een op voorhand dus interessante ontmoeting voor beiden in de voorbereiding op het komende seizoen.

De korfballers tenslotte spelen een laatste oefenwedstrijd op weg naar de seizoenstart van volgende week.

Genoeg spannende ingrediënten dus voor ons sportprogramma van a.s. zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur, met dit keer als presentator/technicus Herman Spijkers en verslaggever Dick van der Meer. Daarom veel luisterplezier gewenst!!

Groet,
Erwin.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *