Sport column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Gaat het door, gaat het niet door? Een vraag die vele voetballers de afgelopen dagen bezig gehouden zal hebben. Wel. het gaat dus toch door, maar……. zondert toeschouwers!

Opnieuw een klap voor alle penningmeesters, maar ja, de zaak stilleggen was een nog slechtere optie geweest, dus gaan we gewoon of liever gezegd ongewoon toch door!!!

En zo gaat Barendrecht zaterdag in de 3e Div. A. welgemoed op stap richting Veenendaal om daar de belangrijke uitwedstrijd te spelen tegen DOVO te spelen. Hert verschil tussen beide ploegen bedraagt 3 punten in Barendrechts voordeel met ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld! Een mooie kans dus om verder afstand te nemen van de onderste regionen!

In de Hfd.kl. A zit Smitshoek intussen op een roze wolk en wint men de ene na de andere wedstrijd. Zaterdag komt het op de onderste plaats staande Rijsoord op bezoek, een reëels kans dus om weer 3 punten binnen te harken. Het verschil tussen beiden bedraagt maar liefst 16 punten, maar de valkuil daarbij is onderschatting! Een gewaarschuwde ploeg telt echter ook hierbij voor twee, nietwaar?!

sv Poortugaal daarentegen zit in een vormdipje: 2 verliespartijen op rij is niet goed voor het zelfvertrouwen. Hopelijk dat daar na een weekje verplichte rust, verandering in gekomen is, want er staat ook voor hen een belangrijke wedstrijd op het programma namelijk uit in Doorwerth tegen DUNO. Het verschil tussen beiden bedraagt 1 punt in het voordeel van DUNO, al hebben die wel een wedstrijd meer gespeeld. Dus om niet verder af te zakken zou er gewonnen moeten worden door de Klomp-brigade!! En daar duimen we dan ook maar voor!!

In de 3e kl. C gaat het Rijnmond H. Sport voor de wind. Ze staan nu na 6 wedstrijd op een 5e plaats met 10 punten. Dat zijn er 3 meer dan de tegenstander van zaterdag: DVO’ 32, die ook nog eens een wedstrijd meer gepeeld heeft. Ook hier dus een gerede kans op de 3 punten en positieverbetering, maar ja die onderschatting hè! Niet doen, gewoon je normale niveau halen!!

In de 3e kl. D heeft Rhoon het heel wat moeilijker. Ze staan op de laatste plaats met 3 punten uit 7 wedstrijden en ook nog eens met 2 uitwedstrijden voor de boeg. Om te beginnen zaterdag tegen Groote Lindt, dat het iets beter doet met 2 punten meer, maar ook nog eens een wedstijd minder gespeeld heeft. Maar om van die laatste plaats af te komen zal er toch een keertje gewonnen moeten worden, dus waarom dan niet gelijk zaterdag. Zo veel hoger staat de tegenstander niet!!

In de 4 kl. G gaat het met Pernis heel wat beter dan het vorige seizoen. De ploeg van Munoz staat op een 8ste plaats met 6 punten uit 7 wedstrijden. Zaterdag krijgt men VOB op bezoek dat 3 punten minder heeft. Ook hier dus een mooie gelegenheid voor positieverbetering dacht ik zo. Alleen ja die onderschatting………………………. Omdat allemaal namens ons met eigen ogen te bekijken gaat Dick van der Meer er rechtstreeks verslag van doen in de wedstrijd van de week!

In de 4e kl. H krijgt WCR hekkensluiter Piershil op bezoek. Ook hier dus kans op positieverbetering, mits, ja u raadt het al, ze de zaak niet te lichtvaardig opvatten!!!

In de zondag 2e Kl. D. moet Meeuwenplaat op bezoek bij Wippolder. Een moeilijke klus aangezien de gastheren 5 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld hebben. Maar weet u wat, misschien onderschatten zij op hun beurt Meeuwenplaat wel en dat zou dan weer niet jammer zijn! Rare sport hoor dat voetbal!!!!

De korfballers zijn nog druk in de zaal aan het oefenen voor de naderende competitie die volgende week van start zal gaan, daarover dan meer!!

Voor nu moeten we het met dit programma doen, maar gezien de inhoud meer dan waard om te volgen via Albrandswaardsport, zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur! Met op de tribune dus Dick van der Meer en in de studio Mark Hotting die de presentatie en techniek voor zijn rekening neemt en ons verder op de hoogte houdt van alle tussen-rust- en eindstanden van de overige regioclubs, afgewisseld met muziek.

Veel luisterplezier en een sportief weekend gewenst!

Erwin

(Visited 139 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *