Sport column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Er pakken zich weer donkere coronawolken samen boven o.a. onze sportvelden. Hoe dit precies uit gaat pakken is nog moeilijk in te schatten, dus kijken we maar per week hoe de zaken er bij staan.

Komend weekend is er in elk geval een normaal programma waarin in de 3e Div. A Barendrecht op bezoek moet in Harderwijk bij VVOG. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 3 punten in het voordeel van de Barendrechters, die ook nog eens gesterkt zijn door de 5-0 overwinning op ODIN’ 59 van afgelopen zaterdag. Wat kan er dan nog mis gaan zou je zeggen, ach, misschien wel het feit dat de bal ook dan rond blijft oftewel na het laatste fluitsignaal worden pas de punten verdeeld.

Over zelfvertrouwen gesproken, daar zal het ook Smitshoek in de Hfd. Kl. A niet aan ontbreken na opnieuw een overwinning en wel met 0-3 bij Spijkenisse. Ze zijn daarmee Poortugaal op de ranglijst gepasseerd en staan nu op een 5e plaats met 16 punten uit 5 wedstrijden. Zaterdag komt ARC op bezoek dat 1 punt minder heeft. Dus voor beiden een belangrijke wedstrijd, waarbij ik inzet op 3 punten voor de ploeg van Edwin de Koning.

sv Poortugaal verloor helaas thuis de belangrijke wedstrijd om in de top mee te blijven doen tegen de Jodan Boys met 1-3. Zaterdag wacht alweer een lastige wedstrijd uit tegen Achilles Veen. Echter heeft deze ploeg slechts 13de met 8 punten, wat er 7 minder zijn dan de ploeg van Peter Klomp en dat gevoegd bij het feit dat men in uitwedstrijden tot nu toe beter presteert dan thuis, geeft toch een reële hoop dat de punten mee terug komen naar Poortugaal! Maarrrrrrr ook hier is de bal rond!!

In de 3 Kl. C won Rijnmond H. Sport simpel van hekkensluiter Vlotbrug met 1-3 en neemt daarmee een 4e plaats in op de ranglijst met 13 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag krijgt men thuis de kans dat verder uit te breiden tegen het op de voorlaatste plaats staande Leonidas. Al blijken zulke wedstrijden toch ook vaak de moeilijkste te zijn door onderschatting. Men is gewaarschuwd!

In de 3e kl. D kon Rhoon helaas geen vervolg geven aan het prima resultaat tegen Nieuwerkerk en verloor met maar liefst 4-0 uit tegen Zwarte Pijl. Ze blijven daarmee op de voorlaatste plaats staan met een schamele 3 punten uit 6 wedstrijden. Dat zijn er 7 minder dan FC IJsselmonde, de komende tegenstander die op bezoek komt. Met eigen ogen gaan we dan maar eens kijken wat er nu precies aan de hand is met de rood/witte formatie in onze wedstrijd van de week!

Pernis zag in de 4e Kl. G de uitwedstrijd tegen GLZ Delfshaven afgelast worden en hebben zich daardoor dan ook een weekje extra voor kunnen bereiden op de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Maense. De gasten hebben 2 punten minder dan de ploeg van Munoz. Op voorhand dus een belangrijke wedstrijd voor beiden, waarbij ik Pernis met hun thuisvoordeel wat hoger inschat!

In de 4e Kl. h speelde WCR thuis gelijk met 1-1 tegen NBSVV, waar beide ploegen eigenlijk niet veel mee opschoten in hun strijd om uit de onderste regionen weg te komen. En ook zaterdag zullen de punten duur zijn als men op bezoek moet bij het nog ongeslagen en zonder puntverlies op de bovenste plaats staande Overmaas. Maarrrrrrrrrrrrrr ook hier blijft de bal rond hoor en zou een gelijkspel dit keer wel een prachtige uitslag zijn!!

In de zondag 2e Kl. D speelde Meeuwenplaat uit gelijk tegen Laakkwartier waardoor de onderlinge afstand tussen beiden van 4 punten in Hoogvliets voordeel in tact blijft. Zondag ontvangt men de hekkensluiter namelijk de zondagtak van FC IJsselmonde, dat nog geen wedstrijdpunt gescoord heeft. De te verwachten winst zou dan ook meer dan welkom zijn om weer een sprongetje te kunnen maken op de ranglijst!!

De korfballers van RWA hadden zaterdag uitstel gekregen voor hun uitwedstrijd in de 1e kl. F tegen Kinderdijk in verband met het overlijden van een vooraanstaand lid van de vereniging. Afgelopen dinsdagavond is de wedstrijd ingehaald en verloren met 15-10, waardoor de negatieve sportieve spiraal van de laatste weken helaas een vervolg kreeg. Jammer temeer daar men zo met niet al te veel zelfvertrouwen aan de zaalcompetitie zal beginnen. Hopelijk kan Edwin Jansen de ploeg weer op tijd op de rails

krijgen.

Ook Nikantes verloor in de 4e kl. F hun laatste wedstrijd van het 1e deel van de veldcompetitie met 11-7 uit bij Thor Harmelen. Daardoor blijven ze op de laatste plaats staan met 2 punten uit 8 wedstrijden. Ook hier geldt voor de zaalcompetitie dan maar: nieuwe ronde – nieuwe kansen! We wensen ze er succes bij voorbaat in en mee!!

Uiteraard zijn we er als Albrandswaardsport zaterdag weer bij met een live verslag en vanuit de studio de tussen-, rust- en eindstanden van de diverse wedstrijden. Techniek, presentatie en muziekkeuze is in de vertrouwde handen van Dick van der Meer. Mocht u dus zelf niet naar een wedstrijd kunnen gaan kijken, bent u van harte welkom bij ons programma tussen 14.00 en 17.00 uur! Tot dan maar!

Sportieve groet,

Erwin

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *