Sport column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Na een weekje rust, komen dit weekend ook weer de ploegen uit de 3e Divisie en Hoofdklasse in competitieverband in actie.

Zo ontvangt Barendrecht in de 3e Div, A op sportpark de Bongerd ODIN’ 59. Na een wat aarzelende competitiestart staan de Barendrechters nu op een 12e plaats met 10 punten uit 9 wedstrijden. Dat zijn er 2 meer dan de tegenstaander van zaterdag, Een mooie kans dus om weer wat verder te stijgen, al zijn dit soort tegenstanders toch lastig gebleken in het verleden. Koppie erbij dus en er voor gaan!!

In de Hfd. Kl. A doet sv Poortugaal het voortreffelijk op een met de Jodan Boys gedeelde 4e en 5e plaats. Beide hebben 15 punten uit 8 wedstrijden. In een onderling duel kan men zaterdag in Poortugaal uitmaken wie voorlopig blijft aanhaken aan de top en wie even een pas op de plaats moet maken. Het thuisvoordeel zou daarbij zomaar eens het verschil kunnen maken, al is een gelijkspel ook goed denkbaar. We gaan het allemaal meemaken in onze wedstrijd van de week, waarbij ik het commentaar mag verzorgen!

Ook Smitshoek heeft na wat opstart moeilijkheden de weg omhoog gevonden en staat dan ook momenteel op een gedeelde 6e t/m 8e plaats met 13 punten uit 8 wedstrijden. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in de semi-derbytegen Spijkenisse, die deze week afscheid nam van trainer-coach Marco van Rijn. Het feit dat de Spijkenissenaren op de voorlaatste plaats staan met slechts 3 punten uit 8 wedstrijden zal daar uiteraard mee te maken hebben. Wat het sportieve effect hiervan zal zijn, moet komende zaterdag blijken, al denk ik dat Smitshoek normaal gesproken de punten mee naar huis zal nemen!!

In de 3e kl, C speelde Rijnmond H. Sport in een doelpuntrijke wedstrijd in Schiedam tegen HBSS met 3-3 gelijk. Daarmee bezet men met 7 punten uit 5 wedstrijden een keurige gedeelde 6e en 7e plaats. De komende tegenstander, opnieuw in een uitwedstrijd, is Vlotbrug die op een voorlaatste plaats staat met 3 punten uit evenveel wedstrijden. Normaal gesproken meet dat te doen zijn, maar ja een kat in het nauw…… Oppassen geblazen dus!!

In de 3e kl. D verbaasde Rhoon vriend en vijand met een prima gelijkspel 1-1 tegen de ongeslagen koploper Nieuwerkerk. Men had zelfs nog enige tijd hoop op een overwinning. Maar hopelijk geeft ook dit resultaat het zelfvertrouwen een enorme boost. Iets wat men in de belangrijke uitwedstrijd tegen Zwarte Pijl goed kan gebruiken aangezien tussen beide ploegen er een verschil is van slechts 1 punt in het nadeel van de Rhoonaars. Een 3 punter zou dan ook meer dan welkom zijn op weg naar de middenmoot!! We duimen ervoor!!

In de 4e kl. G kent ook Pernis onder Munoz een droomstart op een 6e plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden, Jammer dt men zaterdag thuis met 1-1 gelijk speelde tegen Excelsior’ 20, anders zou de situatie nog wat zonniger geweest zijn. Zaterdag gaat men op bezoek bij GLZ Delfshaven

dat met 0 punten op een gedeelde laatste plaats staat. Opnieuw dus een reële mogelijkheid op positieverbetering voor de Pernissenaren, maar dan moet er uiteraard wel gewonnen worden!!

In de 4e kl. H won WCR de belangrijke uitwedstrijd tegen TransvaliaZW met 2-3. Daardoor sprong men ineens naar een 8e plaats met 5 punten uit 5 wedstrijden. Hopelijk krijgt dit zaterdag een positief vervolg in de thuiswedstrijd tegen NBSVV, dat 1 punt minder heeft. Het zou de situatie alleen maar nog mooier maken. We wachten in spanning af.

In de zondag 2 kl. D won ook Meeuwenplaat thuis met 3-2 van HMSH. Zij klommen daarmee naar een gedeelde 7e en 8e plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden, Dat zijn er 3 meer dan het op de voorlaatste plaats staande Laakkwartier die zondag de gastheer is. Ook hier dus kans op positieverbetering! We wensen hen er alle succes bij!!

Alles overziende zijn alle ploegen na eens stroeve start aardig op stom gekomen. Vasthouden zou ik zeggen, het smaakt in ieder geval naar meer!!

Helaas geldt dit niet helemaal voor de korfballers. Zo verloor RWA in de 1e kl. F in een duel om de koppositie kansloos thuis van Albatros. Het verschil tussen beide ploegen was met name de schotkracht die bij de rood/witte formatie ernstig tekort schoot, iets wat eigenlijk ook al te zien was bij de afgelopen wedstrijden. Als excuus zijn er de vele blessures die het team teisteren, al deden de invallers het zaterdag zeker niet slecht! Een zorgelijk puntje dus met het oog op de naderende zaalcompetitie waar een goed schot nog veel belangrijker bij is. Maar goed hopelijk krijgt Edwin Jansen het allemaal nog op tijd voor elkaar, Zaterdag ligt wegens het overlijden van een op en top RWA-lid het wedstrijdgebeuren in zijn geheel stil uit medeleven met en ter nagedachtenis aan.

Ook Nikantes kan nog steeds zijn draai niet vinden in de 4e klasse F. Zaterdag verloor men met 22-13 uit tegen koploper Trekvogels. Daarmede belandde men weer op een eenzame laatste plaats, waar hoogst waarschijnlijk ook komende zaterdag geen verandering in zal komen als men opnieuw in een uitwedstrijd naar Thor Harmelen moet, waarvan men de heenwedstrijd ook al verloor. Maar goed aan de andere kant weet je het maar nooit ook in de korfbalsport niet!!

Dus zaterdag weer een min of meer compleet programma voor onze regioclubs waarvan we u via Albrandswaardsport zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur weer volledig van op de hoogte hopen te. houden, zowel vanaf het veld als vanuit de studio, waar Arie Korteweg de presentatie voor zijn rekening neemt en Bas van Driel zorgt dat het allemaal technisch en muzikaal klopt!!

Alvast veel lusterplezier!

Groet,

Erwin.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *