Sport column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Zowel de 3e Divisies als de Hoofdklassen zijn dit weekend vrij. En wat is het dan extra fijn om zo’n weekend met een goed, sportief gezien gevoel in te gaan. Dat geldt dan ook absoluut voor de teams die wij in deze klassen volgen.

Zo haalde Barendrecht in de 3e div. A een verdienstelijk gelijkspel van 0-0 in en tegen FC Lisse. Hierdoor sprokkelde men er weer een puntje bij, wat hen op een gedeelde 12e en 13e plaats brengt en dat is een stuk hoger dan een paar weken geleden!!!

sv Poortugaal en Smitshoek deden het in de Hfd. Kl. A nog een stukje beter door beiden hun wedstrijd te winnen. Poortugaal met 1-2 uit tegen Achilles’ 29 en Smitshoek met 1-0 thuis tegen DHSC. Het brengt hen resp. op een gedeelde 4e t/m 5e en op een gedeelde 6e t/m 8e plaats. Een hoopvol resultaat na 8 van de totaal te spelen 30 wedstrijden. Nu de rest nog!

De overige teams komen wel in actie dit weekend en krijgen pas half november een vrij weekend.

Zo moet Rijnmond H. Sport in de 3e kl. C op bezoek in Schiedam bij HBSS. Na het zure verlies in de slotfase thuis tegen koploper VFC met 0-1, zakte men met 6 punten naar een gedeelde 6e t/m 8e plaats met o.a. datzelfde HBSS. Dus opnieuw een belangrijke wedstrijd. Bij winst blijft men aanhaken bij de top en anders zakt men voorlopig terug naar de middenmoot. Aangezien men het in uitwedstrijden tot nu toe prima doet, heb ik eigenlijk best wel vertrouwen in een goed resultaat!

Rhoon haalde in de 3e kl. D een punt bij de Zwervers na een doelpuntrijke wedstrijd die eindigende in 3-3. Ze staan daarmee op een één na laatste plaats. Daar zal waarschijnlijk zaterdag weinig verandering in komen als men de ongeslagen koploper Nieuwerkerk op bezoek krijgt die al zijn vier wedstrijden tot nu toe wist te winnen. Het enige wat misschien nog helpt is onderschatting van de kant van de gasten. Of dat ook gebeurt gaat Dick van de Meer voor ons bekijken in de wedstrijd van de week!!

In de 4e kl. G moest Pernis uit met 4-1 hun meerdere erkennen in koploper Victoria’ 04. Ze blijven daarmee met 6 punten op een gedeelde 4e en 5e plaats staan. Qua punten zijn dat er 2 meer dan de komende tegenstander Excelsior’ 31. Het zou zo maar thuis een overwinning op kunnen leveren, waardoor men enigszins in het spoor van de koplopers blijft.

WCR behaalde in de 4e kl. H thuis een kostbaar punt door met 2-2 gelijk te spelen tegen Goudswaardse Boys. Het brengt ze op een twee na laatste plaats met 2 punten. Dat is er 1 minder dan de komende uittegenstander van zaterdag TransvaliaZW. Mogelijkheden dus op een positieverbetering en puntenwinst. Maar ja dan moet dat wel gebeuren natuurlijk! Succes mannen!

Meeuwenplaat tenslotte kreeg in de zondag 2 kl. D met 6-2 een gevoelig pak slaag uit tegen hekkensluiter Concordia, die hen daarmee prompt op de ranglijst passeerde. Met 2 punten uit 3 wedstrijden staat men nu op de twee na laatste plaats. Daar kan zondag wijziging in komen als men HMSH op bezoek krijgt die slechts 1 punt meer heeft, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. We zijn benieuwd of men zich kan herpakken na de klap van afgelopen zondag!

De korfballers RWA verloren in de 1e kl. F uit met 16 – 9 tegen Merwede/Multiplaat. Jammer, maar gelukkig verloor koploper Albatros eveneens, zodat het onderlinge verschil tussen hen 1 punt blijft! Of dat na komende zaterdag nog zo is moet blijken in de onderlinge confrontatie thuis bij RWA. Een duel om de koppositie dus. Het zou mooi zijn als RWA dat in zijn voordeel zou beslechten, alleen zijn de onderlinge ontmoetingen de afgelopen jaren veelal geëindigd in een nederlaag voor de rood/witte formatie. Maar ja resultaten uit het verleden vormen gelukkig niet altijd een juiste prognose voor de toekomst!! Daar houden we ons dan ook nu maar vast! Overigens als alles naar wens gaat hoop ik van die wedstrijd zaterdag verslag te doen vanaf 15.30 uur!

Nikantes boekte in de 4e kl. F eindelijk met 14 -10 haar eerste overwinning thuis tegen ZKV. Hopelijk hebben ze daar zoveel zelfvertrouwen uit geput dat zij met een goed gevoel afreizen naar koploper Trekvogels, al zal dat een stuk zwaarder worden. Niettemin succes gewenst!!

Ondanks een gehavend programma wacht ons toch nog een leuk sportweekend, waar wij dan ook graag met Albrandswaardsport tussen 14.00 en 17.00 uur verslag van zullen doen met hopelijk 2 live wedstrijden en verdere support op het gebied van tussen-, rust- en eindstanden van de overige wedstrijden vanuit de studio door presentator Arie Korteweg terzijde gestaan door Herman Spijkers die voor de techniek en muziek zorgt. Ik zou dan ook zeggen: veel luisterplezier!!!

Groet,

Erwin.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *