Sport column van Erwin de Jongh

Wat blijft sport toch mooi, maar vaak onvoorspelbaar of is dat misschien ook de charme ervan?

In elk geval was het gelijke spel van Barendrecht in de 3e Div A thuis tegen hekkensluiter Goes in dat kader wel een onverwachte uitslag. Net als je denkt ze hebben het op de rit komt er weer zo’n tegenvaller tussendoor. Hopelijk trekken ze er lering uit, dan dient het nog iets goeds. Of dat zo is, zal mede blijken uit de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Lisse. Geen makkelijke opgave aangezien de gastheren op een 2e plaats staan met 7 punten meer dan de Barendrechters. Maar goed in die positie zat GOES ook, ik bedoel maar laat ons dan nu eens positief verrast worden!

Dat deed de sv Poortugaal in de Hfd. kl. A in elk geval wel door met maar liefst 6-1 ’s-Gravenzande aan de kant te schuiven. Het levert hun een prachtige gedeelde 4e t/m 7e plaats op! Komende zaterdag zal blijken of ze hier een vervolg aan kunnen geven in de uitwedstrijd tegen het op de twee na laatste plaats staande Achilles’ 29, die maar liefst 8 punten minder heeft. Maar ja het blijft wel sport dus……………… oppassen!

Smitshoek deed het in diezelfde klasse eveneens uitstekend door de uitwedstrijd tegen het hoger staande Scherpenzeel met 3-5 te winnen en zodoende in de voetsporen van Poortugaal te blijven. Zaterdag wacht thuis DHSC waar Poortugaal het een paar weken geleden erg lastig tegen had. Wel heeft de ploeg 4 punten minder, maar hoe was het ook alweer sport…. Juist ja!

In de 3e Kl. C boekte Rijnmond H. Sport een niet verwachte maar wel prachtige overwinning met 1-2 bij Kethel Spaland. Hierdoor zijn ze opgeklommen naar een derde plaats. Zaterdag zal blijken wat dat waard is als koploper VFC op bezoek komt. Een gelijkspel zou weleens de uitslag kunnen zijn, maar je hoopt natuurlijk op meer!!

In de 3e kl. D heeft Rhoon het een stuk moeilijker. Thuis werd ternauwernood gelijk gespeeld tegen LMO, waardoor ze nu op een met 3 andere ploegen gedeelde laatste plaats staan met 2 punten uit 3 wedstrijden. Dat zijn er 3 minder dan de Zwervers de ploeg waar men zaterdag op bezoek moet. Ook hier zou een positieve verrassing dus meer dan welkom zijn.

Datzelfde geldt ook voor de andere Rhoonse vereniging WCR in de 4e kl. H, die eveneens verloor bij Zinkwegse Boys met 2-1 na ook nog eens een rode kaart. Ook zij hebben slechts 2 punten uit 3 wedstrijden en delen ook met 3 andere ploegen de laatste plaats. De tegenstander van zaterdag Goudswaardse Boys heeft slechts 2 punten meer en zou dus bij winst voorbij gestreefd kunnen worden. Of dat ook daadwerkelijk gebeurd gaat Dick van de Meer voor ons bekijken in de wedstrijd van de week!!

In de andere 4 kl. G doet Pernis het buiten verwachting prima onder de bekwame leiding van Munoz wonnen ze thuis met 3-2 van Egelantier Boys. Het brengt ze met 6 punten uit 3 wedstrijden op een gedeelde 4e en 5e plaats. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper Victoria’ 04. Een echte test-case om te kijken hoe men er nu precies voorstaat! We zijn benieuwd!

Meeuwenplaat zag zijn thuiswedstrijd in de Zondag 2e klasse D niet doorgaan en had zodoende een weekje extra vrij om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen het nog puntloos onderaan staande Concordia. Een mooie gelegeheid om het punten totaal wat op te vijzelen, maar ja sport hè……….. dus oppassen!!

De korfbellers van RWA blijven het prima doen in de 1e kl. F door uit met 7-13 te winnen bij Vitesse in Barendrecht. Ze staan nu op een 2e plaats met 3 punten voorsprong op Merwede/Multiplaat die alweer in een uitwedstrijd hun volgende tegenstander is. Een altijd lastige opponent waar aan het begin van de competitie meer van verwacht werd, dus ook hier oppassen geblazen.

Nikantes verloor nipt met 10-9 de strijd om het verruilen van de laatste plaats met V&V/KCN en zijn nu helaas alleen hekkensluiter. Zaterdag krijgt men in de thuiswedstrijd tegen ZKV opnieuw een kans daar wat aan te doen aangezien zij slechts 2 punten meer hebben. Dus grijp die mogelijkheid zou ik zeggen!!

Als nu ook het weer nog meewerkt staat ons weer een mooi weekend te wachten met volop sportieve spanning! Uiteraard zijn we daar zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur als Albrandswaardsport live bij met onze wedstrijd van de week. Vanuit de studio zorgt Erwin de Jongh voor de presentatie en Bas van Driel voor het technisch gebeuren en de muzikale intermezzo’s!

We zijn er klaar voor, dus graag tot zaterdagmiddag!

Groet,

Erwin.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *