Sport column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

De eerste totale competitieronde met al onze regioclubs zit erop met gemiddeld resultaten: van de 8 wedstrijden werden er 3 gewonnen, 3 verloren en 2 gelijkgespeeld oftewel een 5 dus!

Opmerkelijk was de eerste winst in 6 wedstrijden van Barendrecht in de 3e Div. A. Zij toonden zich met 2-1 de meerdere van de Ajax amateurs en verlieten daarmee de laatste plaats. Of het een oprisping is of het eerste teken van herstel zullen we zaterdag merken als ze in het Friese Harkema aan moeten treden tegen de plaatselijke Boys. Het zal een hele kluif worden om daar een goed resultaat vandaan te halen aangezien zij op een 2e plaats staan met 7 punten meer. Maar goed wie weet is de geest uit de fles bij de wit/rode formatie!

Dorpsgenoot Smitshoek deed het in de Hfd. kl. A heel wat minder door uit met maar liefst 4-0 te verliezen van sc Feyenoord. Hierdoor bezetten ze nu de 12e plaats met 6 punten uit 5 wedstrijden. OF en hoe dit zaterdag gaat wijzigen moet blijken in de thuiswedstrijd tegen het met 2 punten meer op een 8ste plaats staande sv Poortugaal. Deze laatste speelde thuis met 1-1 gelijk tegen runner up Capelle in een van beide kanten magere wedstrijd. Hopelijk brengt dan ook de komende semi-derbij wat meer spektakel op de grasmaat! Voor alsnog hou ik het zelf op een puntendeling!!

In de 3e kl. C begon Rijnmond H. Sport het seizoen wel erg voorspoedig door afgetekend met 0-5 te winnen bij OVV. Dat is nog eens een vliegende start, zeker als het zaterdag een vervolg krijgt aan de Botreep tegen GHVV’13 die overigens zelf thuis verloor van Vierpolders.

In de 3e kl. D deed het jubilerende, 75 jaar jonge Rhoon het slecht door met 1-2 thuis te verliezen van ’s-Gravendeel. Of het een incident was zullen we zaterdag zien als ze op bezoek gaan bij de Jonge Spartaan die eveneens verloor van FC IJsselmonde. Dus al vroeg in het seizoen een 6 punter met hopelijk een Happy End!

In de 4e kl. G won Pernis zuinigjes van SVV met 1-0 maar ook dat levert 3 belangrijke punten op en zelfvertrouwen voor de uitwedstrijd tegen PPSC. We zullen voor ze duimen.

In de 4e kl. H moest WCR wel verwacht, maar niet gehoopt, met 2-1 zijn meerdere erkennen in GOZ. Hopelijk kan men zaterdag daarvoor revanche nemen door te winnen van Hekelingen, al zal dat lastig genoeg worden.

En dan de 2e kl. D zondag waarin de 2e verrassing van het weekend te bewonderen viel met het 2-2 gelijke spel van Meeuwenplaat uit bij DSV Full Speed. Ook hier zal blijken of dit een gelukkig toeval was of meer in de thuiswedstrijd tegen COAL, dat zelf verloor met 1-2 thuis van RKDEO.

Wat de korfballers betreft wist ook RWA in de 1e kl. F knap zijn alweer 3e wedstrijd te winnen en wel thuis tegen Fortis. Het levert ze een met Albatros gedeelde eerste plaats op. Zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd tegen KOAG dat titelkandidaat Merwede/Multiplaat uit op een enorme 11-24 nederlaag trakteerde. Wat daar de oorzaak van is weet ik niet, maar wel dat RWA bij voorbaat nu gewaarschuwd is en ook in de sport telt dat voor 2!! De wedstrijd begint om 15.30 uur op het terrein aan de Landweg in Poortugaal.

In de 4e kl. F verloor ook Nikantes nipt zijn 3e wedstrijd en wel met 13-14 thuis tegen Olympia. Zaterdag volgt er eveneens thuis een herkansing tegen Oranje Nassau dat slechts 2 punten meer heeft, dus wie weet hangt er iets moois in de lucht voor de Hoogvlietenaren! Deze wedstrijd begint om 15.00 uur op hun terrein in Zalmplaat.

Ik noem het maar even omdat we ondanks het mooie sportaanbod, helaas geen uitzending van Albrandswaardsport hebben zaterdag en dat door de officiële opening van het Huis van Albrandswaard waarin ook onze studio een prachtig plekje gekregen heeft en mede daardoor de uitzendingen die dag een ander karakter krijgen. Maar de week daarop zijn er weer, beloofd is beloofd! En mocht u de sport niet kunnen missen ga gerust naar een live wedstrijd toe van uw favoriete club of pik eens korfbalwedstrijd mee. Van harte aan te bevelen!!!!

In elk geval een fijn en sportief weekend gewenst!!

Erwin.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.