Sport column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

De ene week is gelukkig de andere niet. Was het de week ervoor kommer en kwel, afgelopen weekend brak de zon letterlijk en figuurlijk de zon door, met name wat de clubs in competitie verband aangaat!

Zo speelde in de 3e Div. A Barendrecht als nummer laatst, uit verdienstelijk met 2-2- gelijk tegen koploper Sportlust’ 46. Waarbij ze zelfs kort voor tijd nog met 1-2 voorstonden. Maar goed er is weer een puntje bij en hopelijk ook weer wat zelfvertrouwen. Zaterdag komen namelijk de amateurs van Ajax op bezoek, een middenmoter met 7 punten uit 5 wedstrijden, al zijn dat er nog altijd 5 meer dan de Barendrechters hebben verzameld.. Maar goed hopelijk weten ze de ingezette tendens door te zetten, al zijn de punten vreemd genoeg wel in uitwedstrijden behaald!!

In de Hfd.kl A won Smitshoek verrassend met 3-0 thuis van DUNO. Een prima prestatie gezien het verschil op de ranglijst. Dat laatste is teniet gedaan, want beiden zitten nu in de middenmoot met 6 uit 4. Zaterdag wacht er opnieuw een aardige klus als men op bezoek moet bij sc Feyenoord. De gastheren hebben weliswaar 1 punt meer, maar zijn thuis nog ongenaakbaar gebleken. Kijken of hier de boost van afgelopen zaterdag ook weer door wil werken.

Poortugaal deed het ook voortreffelijk door de wrange nasmaak van de week ervoor weg te spelen met een 1-2 uitzege tegen ARC. Door dit resultaat zijn ze opgeschoven naar een 5r plaats met 7 uit 4. Dat zijn 3 punten minder dan de komende tegenstander Capelle. Het gekke is hier echter ook dat, sportief gezien, de uitwedstrijden veel meer punten opleveren dan de thuis optredens. Uit namelijk nog de volle buit van 6 uit 2 en thuis slechts 1 uit 2. Tijs om daar verandering in te brengen en bij winst op gelijk hoogte te komen met de Cappellenaren. We gaan in elk geval live kijken of dat wil lukken, aangezien het onze wedstrijd van de week is.

Voor de andere amateurclubs zit het bekergebeuren erop, waarbij helaas geen enkele regioclub de volgende ronde ervan haalde.. Het verst kwam nog Rijnmond H. Sport met 6 uit 3, maar moest zijn meerdere erkennen in het Piijnackerse DSVP dat alle drie zijn wedstrijden wist te winnen. De laatste was tegen en bij Rhoon en leverde voor hen een 1-3 overwinning op. Met andere woorden ze kunnen zich van nu af aan gaan concentreren op de competitie en dat zal gezien de matige bekeroptredens meer dan nodig zijn ook!

Zo begint in de 3e kl. C Rijnmond H. Sport met een lastige uitwedstrijd in Oostvoorne tegen het thuis altijd moeilijk te bespelen OVV. Een gelijkspel zou dan ook een prima prestatie wezen.

In de 3e kl. D mag Rhoon thuis beginnen tegen ’s-Gravendeel. Wedstrijden tussen deze twee ploegen zijn altijd spectaculair, vaak met een spannend verloop en aardig wat doelpunten. Wat zaterdag betreft hou ik het echter ook op een gelijkspelletje.

In de 4e kl. G ontvangt Pernis thuis het eens zo roemruchte SVV. Afgezakt naar de vierde klasse, maar met een, naar ik begreep, aardig team, zouden ze het dan ook de Munoz Boys wel eens heel lastig kunnen maken.

WCR begint in de 4e kl. H met een uitwedstrijd en wel in Mijnsheerenland tegen GOZ. Een tegenstander van formaat waar men het vlak voor en gedeeltelijk in de Coronatijd altijd bijzonder moeilijk tegen had, zeker uit. Ik ben dan ook benieuwd hoe beide ploegen er nu voorstaan en vooruit… we gooien er nog een gelijkspelletje tegenaan.

In de zondag klasse 2D begint Meeuwenplaat eveneens uit teen DSV Full Speed. Ook de Hoogvlietenaren deden het in de beker met 3 verloren partijen niet best en nu maar hopen dat het in de competitie beter gaat! Al ben ik wat dat betreft niet zo optimistisch gestemd. Enfin we wachten in spanning af.

Bij de korfballers trok RWA in de 1e kl. F de positieve start door met winst uit tegen Juliana 20-22. Met nog 3 andereclubs bezetten ze nu dan ook de gedeelde bovenste plaats. Hopelijk is dat na zaterdag ook nog zo na de thuis confrontatie met het Zeeuwse Fortis. De resultaten uit het verleden zowel in de zaal als op het veld zijn nogal wisselend: waarbij de thuisploegen meestal in het voordeel zijn. Ik ben benieuwd of die vlieger ook zaterdag opgaat voor Edwin Jansen en zijn ploeg.

In de 4e kl. F trok ook Nikantes een lijn door, maar helaas wel een negatieve door een 2de nederlaag uit bij ’t Caproen met 18-15. Zaterdag zal men thuis tegen Olympia uit Spijkenisse echt aan de bak moeten om nu al niet op een grote achterstand qua ranglijst gezet te worden!

Dus een wat de regioclubs aangaat vol programma dit weekend, waar wij als Albrandswaardsport gelukkig zaterdag tussen 14 en 17 uur weer bij kunnen zijn! Zowel live bij de wedstrijd sv Poortugaal – Capelle, waarvan ik zelf verslag hoop te doen en vanuit de studio waar Arie Korteweg het verloop van de overige wedstrijden van minuut tot minuut voor ons zal volgen. Daarin bijgestaan door Dick v.d. Meer wat de techniek en muziekkeuze aangaat.

We hebben er weer zin in!!

Groet,

Erwin.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *