Sport column van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Na 3 speeldagen in de 3e Div. A, worden de eerste onderlinge verschillen al aardig zichtbaar. Zo is de start van Barendrecht daarbij ronduit teleurstellend te noemen, want met slechts 1 punt uit 3 nemen ze samen met ODIN’ 59 de onderste 2 plaatsen in beslag. Er is dus werk aan de winkel om te trachten wat te stijgen op de ranglijst. Wellicht kan dat zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Staphorst, al hebben de gasten al 4 punten meer behaald en nemen daardoor een gedeelde 6e en 7e plaats in. Een reden temeer om er wat extra energie tegen aan te gooien, want. hoe eerder er een eventuele kentering komt hoe beter. Een gelijkspel zou daarbij al zeer welkom zijn!

In de Hfd.kl. A kent de andere Barendrechtse club Smitshoek, een wat betere start: met 3 punten uit 2 wedstrijden nemen ze een plaatsje in de middenmoot in. Zaterdag kan hierin wat verandering komen met een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen. Deze ploeg heeft 1 punt minder en zou dan ook een te nemen horde moeten zijn voor de oranje/zwarte formatie. We rekenen er eerlijk gezegd een beetje op!

Poortugaal daarentegen doet het met 4 punten een stukje beter mede gelet op het tot nu toe vertoonde spel. Daar van uitgaande kan dan ook de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Scherpenzeel met vertrouwen tegemoet worden gezien, al dreigt dan weer het onderschattingsgevaar. We zullen zaterdag in onze wedstrijd van de week gaan kijken of dat zo is, waarbij ik zelf het verslag ervan mag doen!

De overige regioclubs die wij volgen beginnen dit weekend aan de 2de bekerronde. Daarbij staat er een regelrechte derby kraker op het programma als Rijnmond H. Sport en Rhoon elkaar in Hoogvliet gaan bestrijden. Geen derby in de competitie, maar dus gelukkig wel in het beker gebeuren. Want dat soort wedstrijden zijn toch eigenlijk de kers op de sportieve taart te noemen. Overigens waren de resultaten vorige week niet al te best. Rijnmond H. Sport verloor uit kansloos met 5-2 tegen DSVP en Rhoon speelde niet onfortuinlijk thuis gelijk tegen VVSB. Reden temeer om er nu wat moois van te maken!

Pernis zag zijn uitwedstrijd door eigen Corona[problemen tegen Quick Steps uitgesteld worden. Zaterdag kan er hopelijk thuis wel gespeeld worden tegen Zwammerdam, die hun eerste wedstrijd tegen PGS/Vogel wisten te winnen. Een hele mooie opgave dus voor de ploeg van Miguel Munoz.

WCR speelde in en tegen Schoonhoven keurig gelijk en krijgt nu Den Bommel op bezoek. Alweer een 3e klasser dus, waarmee men zich opnieuw hoopt te meten. WCR kan daarbij zijn geuzennaam uit het verleden als cupfighter alle eer aan doen!

Meeuwenplaat tenslotte speelde thuis keurig gelijk tegen zaterdag 2e klasser Strijen en moet nu op bezoek bij het roemruchte XerxesDZB, eveneens een zaterdag 2e klasser. We zijn benieuwd wat het resultaat daar gaat wordne.

Dan gaan ook de korfballers zaterdag aan het 1ste gedeelte van hun veldcompetitie beginnen. Daarin treedt RWA in de 1e kl. F thuis aan tegen Kinderdijk. Wedstrijden tussen deze 2 teams staan altijd garant voor een leuk en spannend verloop/ Hopelijk is dit ook nu weer zo, waarbij wij denken dat RWA licht favoriet is.

Nikantes treft in de 4e kl. Eveneens thuis THOR Harmelen aan. Ook hier is de eerste klap een daalder waard al zou het zomaar ook een gelijkspel kunnen worden. Maar goed, dat levert toch ook een punt op nietwaar?!

Alles overziende weer een mooi sportprogramma, waarvan wij in Albrandswaardsport tussen 14.00 en 17.00 verslag doen, zowel live vanaf sportpark Albrandswaard als vanuit de spiksplinter nieuwe studio, waar Dick v.d. Meer zowel qua presentatie, als qua techniek en muziek dit keer de scepter zwaait

Hopelijk tot zaterdag dus!

Groet,
Erwin..

(Visited 35 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.